LL.M. în dreptul afacerilor internaționale

Generalități

Programul de descriere

130710_LLM_6.jpg

fotografie amabilitate a Université libre de Bruxelles

LL.M. este un program cu normă întreagă care se desfășoară în perioada octombrie-iunie. Cursurile sunt împărțite în două semestre, cu examene organizate în ianuarie și iunie. Elevii au dreptul să participe la oa doua sesiune de examene desfășurate la sfârșitul lunii august - începutul lunii septembrie. LL.M. candidații care finalizează cu succes programul primesc un LL.M. în Legea comerțului internațional de la Université Libre de Bruxelles (Universitatea din Bruxelles, ULB), care este recunoscută de autoritățile competente belgiene academice (Communauté française) în cadrul programului de educație continuă.

LL.M. este destinat studenților care doresc să profite din plin de o gamă extraordinară de oportunități oferite la Bruxelles, capitala Europei. Programul include vizite la instituțiile Uniunii Europene (Comisia Europeană, Consiliu și Parlament) cu sediul la Bruxelles. LL.M. face parte din oferta de programe a Universității libre de Bruxelles (ULB), una dintre cele mai mari universități din Europa, cu 25.000 de studenți, dintre care 32% provin din afara Belgiei.

LL.M. cursurile sunt predate la campusul Solbosch, care este campusul principal și cel mai mare al universității, situat în regiunea Capitalei Bruxelles. Campusul este situat în vecinătatea instituțiilor europene. ULB oferă activități extra-curriculare și co-curriculare extraordinare, inclusiv cursuri, ateliere, stagii, evenimente de carieră și activități sociale. Unele dintre aceste activități sunt integrate în programul nostru academic. LL.M. este deschis pentru studenții din întreaga lume care dețin o diplomă de drept primar sau care au dobândit experiență în drept la nivel de absolvent.

130711_fpctWT67OgRpcty15FybmzoOWw.jpg

fotografie amabilitate a Université libre de Bruxelles

Structura generală

 • Programul include 8 LL.M. cursuri, un curs electiv, și o LL.M. teză
 • LL.M. este structurat pe sistemul european de credite. Fiecare curs (obligatoriu și electivă) este în valoare de 5 credite, pentru un total de 45 de credite. Restul de 15 credite sunt obținute prin scrierea tezei de masterat
 • The 8 Core LL.M. Cursurile sunt rezervate pentru LL.M. elevi. Acestea oferă sarcina primară de curs, acoperind principalele domenii ale dreptului internațional al afacerilor. Elevii vor beneficia de clase mici, relații strânse cu personalul didactic al ULB și camaraderie de grup în cadrul LL.M. elevi
 • Cursul 1 Electivă poate fi selectat din oricare dintre cursurile predate în facultatea de drept a ULB (în limba engleză sau în limba franceză). LL.M. elevii pot valorifica diversitatea curriculară și metodologică cu adevărat remarcabilă oferită la ULB
 • LL.M. Lucrarea presupune pregătirea unei lucrări scrise pe tema dreptului internațional al afacerilor, aleasă de student, sub supravegherea individuală a unui membru al cadrelor didactice


Core LL.M. Cursuri

 • Dreptul internațional al companiilor și guvernanța corporativă
 • Tranzacții comerciale internaționale
 • Legea concurenței internaționale și europene
 • Dreptul internațional de reglementare și fiscalitate
 • Acordul privind comerțul internațional și reglementarea diferendelor în materie de investiții
 • Litigii și arbitraj internațional
 • Legea bancară și financiară internațională
 • Legea Internațională de Protecție a Datelor, IT și Protecția Datelor

Curs opțional

Elevii trebuie să aleagă un curs opțional din cadrul cursurilor oferite la Facultatea de Drept a ULB. Cerința electivă poate fi satisfăcută și prin efectuarea unui stagiu (obținut de student).

Lista cursurilor este foarte bogată. Exemple din anii precedenți includ:

 • Drept, Finanțe și Economie (Prof. Marco Becht)
 • Libera circulație a mărfurilor (Prof. Peter Oliver)
 • Dreptul european privat și comparativ (Prof. Erik Van den Haute)
 • Economie și Legea OMC (Prof. Petros Mavroidis și André Sapir)
 • Grupuri de interese și lobby-uri în Uniunea Europeană (Prof. Pascaline Winand)
 • Guvernarea globală (Prof. Luk Van Langenhove)
 • Uniunea Europeană și țările în curs de dezvoltare (Prof. Nicolas Schrijver)

130716_GroupPhoto18.jpg

fotografie amabilitate a Université libre de Bruxelles

Bursa de studiu

Oferim o bursă pe an, care implică o renunțare la taxe. Bursa are drept scop extinderea accesului la program pentru un student meritoriu cu acreditări academice excelente.

Cererea pentru bursă trebuie să fie primită până la data de 1 iunie.

40129_ulb_3.jpg

Condiții de admitere

Gradul primar: The LL.M. este deschis pentru studenții care dețin (i) o diplomă de drept primar sau (ii) o diplomă primară la nivel universitar într-un alt subiect cu experiență profesională sau de altă natură.

Dovada de competență în limba engleză: Candidații trebuie să stabilească competențele engleze într-unul din următoarele moduri: (i) test TOEFL cu un scor de minimum 90, (ii) test IELTS cu un scor global de minimum 6,5, (iii) (iv) alte dovezi scrise de competență în limba engleză (sub rezerva acceptării de către ofițerul de admitere).

"Acest LL.M este cu adevărat o valoare adăugată pentru CV-ul dvs. și o experiență care vă va îmbogăți gândirea juridică, precum și vă va ajuta să creșteți ca individ. M-am descoperit eu și zona mea preferată a legii în acest program."

"Aș recomanda acest program, oricui dorește să studieze o zonă complexă și diversificată a dreptului, care este extrem de relevantă și care se mișcă rapid în inima Europei. Mulți dintre foștii mei colegi de clasă au găsit oportunități de muncă în Belgia, iar unele altele legate de alte țări din Europa. "

„Aveam nevoie de un program adaptat care să mă doteze cu instrumentele necesare pentru a fi relevant într-o firmă de avocatură internațională și pentru a aduce valoare. Acest LL.M. mi-a adus cunoștințele și încrederea de care aveam nevoie pentru a-mi lansa cu adevărat cariera pe piața legală. "

Jerome Jacques

Vizitați site-ul nostru aici pentru a citi mai mult!

130718__MMQ9979.jpg

fotografie amabilitate a Université libre de Bruxelles

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

In the heart of Europe, just 1h20 by train from Paris, 1h30 from Amsterdam, and 1h50 from London and Cologne, Brussels offers all the advantages of a capital city and the quality of life of a large an ... Citeste mai mult

In the heart of Europe, just 1h20 by train from Paris, 1h30 from Amsterdam, and 1h50 from London and Cologne, Brussels offers all the advantages of a capital city and the quality of life of a large and lively town. Brussels is home to all the major European institutions. It is the official seat of the EU and many other political and economic decision-making entities, and boasts a growing number of businesses, organisations and international experts. Citește mai puţin