LL.M. Legea privind proprietatea intelectuală și concurența

Generalități

Programul de descriere

Programul nostru

MIPLC oferă o experiență cu adevărat internațională și interdisciplinară, datorită celor patru parteneri care operează institutul, facultatea internațională și studenților săi din întreaga lume.

Cu doar 38 de elevi (maxim) pe an, programul nostru este mult mai mic decât alții. Acest lucru garantează o interacțiune intensă între studenți, profesori și personal, precum și sprijin individualizat. Cursurile noastre sunt concepute special pentru programul nostru și pentru studenții noștri.

Programul nostru este:

 • Specializat și complet acreditat
 • Potrivit pentru absolvenți de drept și studenți cu alte medii deopotrivă
 • Predate în întregime în limba engleză
 • Multi-jurisdicțional: fiecare materie este predată din perspectiva europeană și din SUA
 • Diverse cu o mare varietate de module de a alege
 • Interdisciplinar, discutând toate aspectele legate de IP din perspectivele economice legale și relevante
 • Informații practice, cu aspectele practice ale IP acoperite în simulări, studii de caz și un stagiu opțional
 • Suplimentat cu vizite de studiu la Oficiul European de Brevete și alte organizații IP și prelegeri și discuții pe tot parcursul anului
 • Un membru al rețelei EIPIN
 • Situat în IP Capital din Europa

Facultatea noastră

MIPLC are o mândrie deosebită în cadrul facultății sale distincte.

Cei aproximativ 60 de membri ai facultății noastre active sunt cercetători și practicieni foarte respectați, care, printre ei, au o bogată experiență. Ei sunt acasă într-o varietate de medii profesionale. Majoritatea sunt profesori și cercetători MIPLC lucrează cu una dintre cele patru instituții care operează MIPLC sau cu alte universități de renume, cum ar fi Universitatea din Oxford, Școala de Economie din Londra, Universitatea din California și Universitatea Columbia. Alții lucrează ca avocați pentru firme de avocatură de renume și active internaționale, inclusiv Bird

Membrii Consiliului de proiect MIPLC predau, de asemenea, cel puțin un curs pe an universitar. Ca parte a revizuirii noastre continue a curriculumului, recrutăm în mod regulat noi membri ai facultăților din întreaga lume pentru a crește și mai mult diversitatea programului nostru.

Curriculum-ul nostru

Curriculumul nostru este foarte cuprinzător, acoperind o mare varietate de domenii, subiecte și jurisdicții.

Scopul nostru este de a oferi studenților noștri o selecție largă de cursuri care să le permită să studieze domeniul lor preferat de interese cât mai larg și mai profund posibil. Pentru fiecare curs sunt furnizate materiale de lectură și studii complete.

Cursuri și module

Cursurile oferite la MIPLC sunt împărțite în patru tipuri de module:

 • Modulul introductiv: Acesta este un modul pregătitor, fără credite. Participarea este opțională, dar recomandată tuturor studenților, în special în clase care acoperă subiecte necunoscute.
 • Modulele de bază: Există patru module de bază care sunt obligatorii pentru toți elevii și sunt completate de un examen pe modul. Aceste module acoperă principalele domenii ale brevetelor de invenție, ale drepturilor de autor, ale mărcilor comerciale și ale designului - dar și subiecte transversale de bază, cum ar fi dreptul european sau jurisdicția și conflictul de legi.
 • Modulele opționale: 12 module elective de specialitate permit studenților să-și concentreze studiile pe subiecte de interes deosebit. Datorită intereselor variate ale studenților, mărimea clasei în cursurile elective este de obicei mică.
  În timp ce majoritatea modulelor elective funcționează pe baza examenului pe curs, trei module sunt încheiate printr-un singur examen pe modul. Acest lucru permite studenților să ia în considerare stilul preferat de studiu și examinare atunci când își aleg modulele.
 • Modulul tezei de master: Completarea unei teze de master este o cerință pentru toți elevii, deoarece teza este o componentă centrală a LL.M. program. Pregătirea sa reprezintă o ocazie excelentă de a explora un anumit subiect în profunzime și la un nivel foarte sofisticat. Elevii încep să lucreze la teza de masterat de la începutul programului. Ei își pot alege tema în mod liber pentru a corespunde intereselor personale și obiectivelor carierei. Fiecare elev este numit un supervizor al tezei, cu care poate discuta despre problemele care apar în cursul cercetării. Teza finală, la aproximativ șase săptămâni după încheierea perioadei de vară, ar trebui să curgă la aproximativ 55-75 de pagini.
  În selectarea unui subiect pentru teza de masterat, studenții pot beneficia de participarea MIPLC la rețeaua universitară europeană înființată de Oficiul European al Proprietății Intelectuale (EUIPO). În contextul acestei rețele, studenții din universitățile participante pot scrie teza de masterat pe un subiect sugerat de unul dintre consilierii de cercetare desemnați de EUIPO. Consilierii sunt membri cu experiență ai personalului EUIPO, care oferă îndrumări și sprijin suplimentar studenților. O sesiune de cercetare are loc la sediul EUIPO din Alicante în iulie. Participarea la această sesiune este obligatorie pentru studenții participanți, care vor prezenta o prezentare orală de zece minute despre cercetarea lor.

Cerințe de diplomă

Pentru a absolvi MIPLC , elevii trebuie să obțină 60 de puncte de credit (CP):

 • 24 CP de la modulele de bază
 • 18 CP de la modulele opționale
 • 18 CP din modulul tezei de masterat.

Studenții noștri

La MIPLC , suntem mândri de elevii noștri de excepție!

Programul nostru este cu adevărat internațional și interdisciplinar, la fel și studenții noștri. Au cunoștințe de drept, economie, inginerie, științe naturale și alte domenii. Ei vin la MIPLC din toată lumea pentru a se pregăti pentru cariere ambițioase în sectorul IP, în special ca avocați, agenți de brevete, judecători, experți în afaceri, oameni de știință, ingineri și membri ai facultății universitare.

Mulți dintre studenții noștri se alătură MIPLC relativ curând după terminarea studiilor primare și au dobândit experiența profesională inițială. Cu toate acestea, continuăm să atragem profesioniști cu experiență practică extinsă în domeniul IP care decid să întreprindă studii suplimentare. Prin urmare, am reușit să primim elevi cu vârste între 21 și 58 de ani în sala de clasă. Vârsta medie a fiecărei clase de studenți este de aproximativ 30 de ani.

De ce MIPLC la MIPLC ?

La MIPLC , veți găsi:

 • Facultatea internațională a cadrelor universitare, a avocaților, a judecătorilor și a practicanților în domeniul IP corporativ
 • Element de studiu internațional și foarte divers în ceea ce privește naționalitatea, vârsta și fundalul
 • Clase mici destinate și predate exclusiv studenților noștri
 • Sesiuni individuale de tutorial
 • Acces la biblioteca IP a Institutului Max Planck, care cuprinde mai mult de 200.000 de volume, precum și la biblioteca proprie a MIPLC
 • Linkuri directe către comunitatea internațională de cercetare care lucrează la Institutul Max Planck pentru Inovare și Concurență
 • Acces la baze de date juridice, precum LexisNexis, Westlaw și Juris
 • Studioul etaj cu spațiu comun de birouri și conexiuni de internet de mare viteză
 • Suport personalizat de la MIPLC administrativă a MIPLC
 • Asistență financiară

După absolvire, veți avea:

 • Un set de competențe aplicabil la nivel global
 • O rețea internațională de contacte profesionale și prieteni
 • O diplomă academică recunoscută pe plan internațional (LL.M.)
 • Excelente perspective de carieră
 • Acces la doctorat programe, de exemplu direct la MIPLC

De altfel, veți fi avut un an de viață la München, unul dintre cele mai frumoase și uimitoare orașe din lume.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Munich Intellectual Property Law Center (MIPLC) is a unique academic institution jointly operated by the Max Planck Institute for Innovation and Competiton, the University of Augsburg, the Technic ... Citeste mai mult

The Munich Intellectual Property Law Center (MIPLC) is a unique academic institution jointly operated by the Max Planck Institute for Innovation and Competiton, the University of Augsburg, the Technical University of Munich (TUM) and The George Washington University, Washington DC, USA. At its premises in downtown Munich, it offers the one-year LL.M. program "Intellectual Property and Competition Law" taught entirely in English. Citește mai puţin