LLM în Drept informatic

Generalități

Programul de descriere

Facultatea de Drept din cadrul University of Johannesburg oferă un program de licență sau Master în Drept Cyber.

Acest program LLM este un program sui generis care discută aspecte conexe ale dreptului cibernetic. Aceste aspecte ale dreptului cibernetic încapsulează intersecția dintre lege și a patra revoluție industrială (4IR). De asemenea, își propune să ofere studenților cunoștințe și abilități juridice și tehnice aprofundate pentru a stabili și implementa programe responsabile, politici și cadre legale referitoare la domeniul în continuă extindere a dreptului cibernetic. Într-o manieră mai lungă, programul de Master în Dreptul Cyber elucidează atât beneficiile cât și provocările pe care tehnologiile informației și comunicațiilor (TIC) le oferă societății. Prin urmare, introduce elevii în aspectele importante ale legii care se ocupă de modul de a cuprinde beneficiile TIC și de a reglementa sau controla provocările care decurg din aceste TIC.

În acest sens, experții industriei în domeniul dreptului cibernetic sunt invitați să ofere o perspectivă practică a legii și a relevanței sale pentru 4IR.

În consecință, programul detaliază, într-o manieră elementară și expertă, atât avantajele, cât și deficiențele legii în abordarea evoluțiilor apărute ca urmare a 4IR. În plus, acesta stabilește cadre juridice care funcționează legal, care abordează aceste beneficii și limitări într-o eră digitală.

Made with Canon 5d Mark III and loved analog lens, Leica APO Macro Elmarit-R 2.8 / 100mm (Year: 1993)

Despre program

Durata: 12 luni

Metodă: abordare combinată care include utilizarea de clase și discuții și / sau activități online.

Evaluare: activități de clasă, discuții individuale sau de grup, sarcini scrise, teste și examene și o mini-disertație.

Rezultat: La finalizarea Masterului în Dreptul Cyber, studenții vor primi un master în Drept Cyber de la University of Johannesburg .

Conținutul programului

Programul este conceput pentru a spori elevii înțelegerea subiectelor indicate mai jos și pentru a oferi elevilor o înțelegere cuprinzătoare a principiilor, standardelor și îndrumării despre cum să se ocupe, în timp real, cu avantajele 4IR și abordarea poziției legea în răspunsul la 4IR.

În consecință, programul acoperă trei cursuri obligatorii și două module elective (elective). Astfel, studenții sunt obligați să se înscrie pentru toate modulele obligatorii și să aleagă o alegere din modulele elective listate.

1. Module obligatorii

1.1 Legea privind confidențialitatea datelor și informațiilor:

(a) Acest modul oferă o imagine de ansamblu asupra legilor și principiilor privind confidențialitatea datelor și informațiilor. De asemenea, detaliază esența, importanța și impactul acestor principii asupra societății.

(b) Studiază, de asemenea, efectul 4IR asupra colectării și procesării legale a datelor. Principiile care reglementează colectarea și prelucrarea datelor ghidează această discuție.

1.2 Comerț electronic sau e-commerce:

(a) Acest modul studiază comerțul electronic sau e-commerce. Accentul se concentrează, printre altele, pe formarea de acorduri comerciale și formalitățile necesare legate de stabilirea acestor contracte. Acesta acoperă, de asemenea, principiile legale disponibile pentru protecția consumatorilor care tranzacționează online sau electronic.

1.3 Infracțiunile informatice și securitatea cibernetică:

(a) Aceasta conține o discuție completă despre infracțiuni informatice și securitate cibernetică. Scenariile bazate pe fapte sunt discutate pentru a ilustra punctele forte și limitele legii în reglementarea infracțiunilor comise online sau comise utilizând internetul ca instrument sau instrument.

(b) Aceasta acoperă, de asemenea, poziția legii în ceea ce privește infracțiunile a căror comisie nu necesită intervenție umană sau control uman asupra tehnologiei. În acest mod, sunt utilizate ca exemplu AI, roboți sau mașini.

2. Module sau cursuri elective

2.1 Rezolvarea disputelor online

(a) Aceasta acoperă natura și importanța TIC în soluționarea litigiilor legale. Exemple practice și industriale sunt utilizate pentru a elucida rolul pe care îl pot juca sau le-ar putea juca TIC în soluționarea eficientă și eficientă a litigiilor.

(b) În plus, acest modul acoperă aspectele legate de lege, de exemplu, dreptul penal, legea delictului și legea probelor, în soluționarea litigiilor folosind mecanismul de soluționare a litigiilor online.

2.2 electronice sau e-guvernare

(a) Acest modul discută impactul legal al TIC asupra prestării serviciilor guvernamentale societății. Acesta exemplifică ideea generală a guvernării electronice și examinează diferitele servicii de e-guvernare aplicabile.

(b) De asemenea, examinează instrumentul și principiile necesare guvernării electronice.

Prezentatori de programe

Profesorul M Njotini este liderul programului sau coordonatorul acestui program.

Care ar trebui să participe?

Programul acoperă sau este destinat să acopere o gamă largă de domenii sau industrii care se extind dincolo de, printre altele, profesiile legale, medico-legale sau tehnice.

Cerințe de intrare

Ca o cerință minimă de admitere, studenții trebuie să fi atins, în medie, 65% pentru subiectele juridice sau de drept din gradul lor de LLB.

Studenți străini

Studenții non-africani trebuie să întrebe de la facultate despre cerințele legislative.

Aplicații

Următorul aport al studenților va fi în februarie 2020. Facultatea își rezervă dreptul de a nu oferi anumite module într-un an anume

NB: Informații suplimentare privind gradul și / sau procesul de solicitare pot fi obținute contactând facultatea:

Doamna Andani Ramulongu
Tel: 011 559 3552
E-mail: aramulongu@uj.ac.za

Ultima actualizare May 2020

Despre facultate

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Citeste mai mult

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Citește mai puţin