LLM în Dreptul Internațional Umanitar și Drepturile Omului

Generalități

Programul de descriere

LLM în Dreptul umanitar internațional și drepturile omului este unul dintre cele mai inovatoare și provocatoare programe intelectuale din dreptul umanitar internațional (IHL) și drepturile omului oferite în Europa de azi. Se concentrează în principal pe toate regulile aplicabile conflictelor armate și interacțiunea lor și promovează atât excelența academică, cât și gândirea critică independentă.

Studenții au acces la o facultate de renume mondial, beneficiază de conexiuni directe cu actori de frunte precum Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) și Oficiul Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (OHCHR) și împărtășesc idei cu alți participanți dintr-o serie de contexte și perspective legale.

Programul permite studenților să își adapteze studiile în funcție de interesele lor particulare. În timp ce cursurile de bază oferă o bază fermă în dreptul internațional public, IHL, dreptul internațional al drepturilor omului (IHRL) în conflictele armate, dreptul internațional al refugiaților și dreptul penal internațional (ICL), cursurile opționale explorează aspecte de ultimă oră precum contra-terorismul, armatul non -actori de stat, regulile care reglementează conduita ostilităților, legea islamică a conflictelor armate sau activitatea instanțelor și tribunalelor internaționale.

LLM este, de asemenea, profund angajat să dezvolte abilitățile transferabile necesare pentru a avea succes în lumea profesională și pentru a-și asuma responsabilități în domeniile umanitar și drepturile omului. În acest scop, stagiile cu actori de vârf, participarea la Concursul Jean-Pictet, pledoaria publică, informările militare și o călătorie de studiu oferă o expunere solidă la munca practică și permit studenților să-și extindă rețeaua.

130478_130472_How-we-Work-V.jpg

Programul

LLM (60 credite ECTS) este structurat în următoarele componente:

Cursuri de bază

Cursurile de bază sunt obligatorii și oferă o bază juridică solidă și o înțelegere a dreptului internațional public, IHL, IHRL în conflictele armate, dreptul internațional al refugiaților și ICL.

Cursuri opționale

Cursurile opționale permit studenților să-și aprofundeze expertiza într-o anumită problemă, cum ar fi actorii nestatali înarmați în dreptul internațional, conduita ostilităților sau legea islamică a conflictelor armate.

stagii

Studenții au oportunitatea de a dobândi experiență profesională de primă folosință prin stagii cu actori umanitari și în drepturile omului cu sediul la Geneva.

Curți Moot

Studenții pot participa la prestigiosul Concurs Jean-Pictet pe IHL, precum și la pledoarii publice cu privire la situații specifice de conflict.

Hârtie LLM

LLM promovează excelența academică și gândirea critică independentă. Una dintre rezultatele sale principale este o lucrare LLM pe o problemă specifică abordată de program și redactată sub îndrumarea unui membru al facultății.

Excursie de studiu

Studenții merg într-o călătorie de studiu pentru a afla despre instituțiile și organizațiile de conducere active în domeniul drepturilor umane și a drepturilor omului.

Briefings militare

Această serie unică de evenimente își propune să îmbunătățească cunoștințele elevilor noștri despre actorii și operațiile militare și să construiască punți între lumea militară și cea civilă.

Un mediu de învățare excepțional

LLM este organizat în jurul comunităților de învățare mici și intime. Acest lucru creează un mediu de învățare excepțional în care unii dintre cei mai experimentați și calificați academici studenți din întreaga lume au acces la o facultate de renume mondial la marginea IHL, IHRL, ICL și dreptul internațional al refugiaților.

Tutoriale săptămânale permit studenților să revizuiască și să discute conceptele și problemele abordate în cursurile de bază și să se pregătească pentru examene.

În calitate de hub pentru drepturile omului și drepturilor omului, Geneva oferă o gamă largă de conferințe și evenimente publice, cu experți și subiecte cheie, precum și acces la actori de frunte în domeniu.

Cu peste 70 de evenimente publice, seminarii și conferințe de specialitate organizate în fiecare an, găzduim unii dintre cei mai importanți medici academicieni și practicieni din lume care împărtășesc cercetările, opiniile și experiențele lor cu studenții noștri și ating direct subiectele abordate în program.

Fundația pentru o carieră de succes

LLM oferă abilitățile juridice și practice necesare pentru o carieră de succes în

organizații interguvernamentale și neguvernamentale care se ocupă cu IHL, drepturile omului, ICL, refugiații sau migrația, precum și administrația publică, tribunalele internaționale sau instituțiile academice.

Un număr semnificativ de absolvenți LLM lucrează pentru CICR, în domeniu, precum și la sediul de la Geneva, la OHCHR și cu alte organizații internaționale, ONG-uri, instituții academice, guverne și instanțe și tribunale internaționale.

Cerințe de intrare

Candidații trebuie să aibă:

  • Un grad complet de drept (primit cel târziu până în iunie) care permite solicitantului să susțină examenul de bară în țara relevantă; sau un alt grad dacă solicitantul are o cantitate semnificativă de formare în dreptul internațional public și cursuri legate de programul nostru (de exemplu, drept internațional pentru drepturile omului, drept internațional umanitar, drept penal internațional).
  • Un record academic puternic .
  • Un interes demonstrabil pentru subiectul programului (ex. Experiență profesională, stagii de practică, școală de vară, conferințe la care a participat, publicații etc.).
  • O comandă sonoră a limbii engleze . Trebuie să fiți în măsură să arătați, printr-un test recunoscut, că limba dvs. engleză este suficient de înaltă pentru a vă angaja cu succes și a vă finaliza cursul la Academia de la Geneva. Această cerință nu se aplică dacă (1) limba maternă este engleza; (2) ați urmat o diplomă de licență sau masterat în limba engleză; (3) aveți cel puțin doi ani de experiență profesională sau academică într-un mediu de limbă engleză.
  • O cunoaștere pasivă a limbii franceze este un atu, deoarece elevii ar putea fi nevoiți să participe la conferințe și prezentări de clasă în limba franceză.

O evaluare cuprinzătoare

Fiecare cerere este luată în considerare în totalitate, inclusiv transcrieri, activități extracurriculare și voluntare, experiență de muncă, fundal personal, scrisori de recomandare, declarații personale și abilități lingvistice.

În luarea în considerare a fiecărui individ, Comitetul de admitere urmărește nu numai să identifice caracteristici care sunt importante pentru succesul academic în program, ci și alte calități care promovează diversitatea și excelența în corpul studenților.

Nu pentru vorbitorii nativi francezi

Majoritatea cursurilor sunt predate în engleză. Unele examene pot fi susținute în limba franceză și pot fi adresate întrebări în oricare dintre limbi. Lucrarea LLM poate fi scrisă în franceză.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The Geneva Academy is a joint centre of the University of Geneva and the Graduate Institute of International and Development Studies.

The Geneva Academy is a joint centre of the University of Geneva and the Graduate Institute of International and Development Studies. Citește mai puţin