LLM în Dreptul asigurărilor

Generalități

Programul de descriere

Vă interesează industria de asigurări și cum funcționează în Africa de Sud? Doriți să știți cum funcționează produsele de asigurare în industria serviciilor financiare? Doriți să obțineți cunoștințe de specialitate în materie de specialitate referitoare la litigiile de asigurare?

Asigurarea este o achiziție nepoliticoasă și mulți sud-africani achiziționează acest produs financiar special ca parte a tranzacțiilor de credit. Alte tipuri de produse de asigurare sunt adesea utilizate de consumatorii prudenți ca parte a unei strategii de economii. Fie că este posibil, există o varietate de produse de asigurare disponibile, iar aceste produse sunt comercializate și vândute zilnic. În plus, este de neconceput ca orice avocat care practică dreptul comercial să nu aibă cunoștințe temeinice ale dreptului asigurărilor. Asigurările cunoscute au avut o dezvoltare interesantă în Africa de Sud și multe sisteme juridice au influențat contractul de asigurare așa cum îl știm. Evoluții recente, precum introducerea Legii 37 din 2002 privind consultanța financiară și serviciile intermediare și introducerea așa-numitului sistem de reglementare financiară „Twin Peaks” au creat un cadru legal destul de complex pentru asigurări, ceea ce a dus la tensiune în industrie. . Prin urmare, provocarea constă în dobândirea cunoștințelor cadrului legal, identificarea provocărilor cu care se confruntă consumatorii sud-africani, luarea în considerare a Regulilor de protecție a titularilor de politică și a altor măsuri de protecție a consumatorilor și evaluarea sistemului prin compararea lui cu alte sisteme legale. Asigurarea este un instrument puternic cu care consumatorii se pot proteja împotriva pericolelor, dar rămâne întrebarea dacă produsele actuale iau cunoștință de natura unică a pieței sud-africane.

Stilul de predare în acest program este interactiv. Clasele sunt mici, iar programul se adresează exclusiv unui grup de studenți care vor beneficia de un contact strâns cu profesorul lor. Modulul este prezentat pe parcursul a șase luni.

Cursul va consta din următoarele subiecte ample, și anume:

  • Rolul asigurărilor în contextul sud-african
  • Modul în care contractele de asigurare apar
  • Diferența dintre asigurarea pe termen lung și asigurarea pe termen scurt și principiile detaliate referitoare la fiecare și
  • Selectați practicile de asigurare din Africa de Sud în comparație cu alte jurisdicții

LECTOR

Cursul va fi susținut de profesorul Daleen Millard. Este autorul mai multor titluri marcante ale dreptului asigurărilor, printre care Juta’s Insurance Law Buletin (publicație trimestrială), Modern Insurance Law in South Africa (Juta, 2010) și co-autor al FAIS Act Explained (2016) LexisNexis, Durban .

CERINȚE DE ADMITERE

În general, ca o cerință minimă de admitere, studenții trebuie să fi atins, în medie, 65% pentru disciplinele de drept din gradul lor de licență.

BURSE

Bursele sunt disponibile. Studenții care își finalizează diploma în doi ani se califică pentru rambursarea taxelor de școlarizare (cu excepția taxei de înregistrare și a taxei TIC și sub rezerva anumitor termene și condiții).

OPORTUNITĂȚI DE CARIERĂ

Un modul LLM în dreptul asigurărilor, ca parte a unei licențe în drept comercial, permite absolvenților să-și folosească cunoștințele de expertiză în domeniul bancar, în litigiile comerciale și în conformitate. Asigurarea este o parte integrantă a dreptului comercial și cunoașterea acestui domeniu vibrant este indispensabilă. Cursul oferă o bază teoretică excelentă și combină teorie și abilități practice în scopul de a dota studenții pentru a excela în cariera lor. Lectorul este membru al AIDA (Association Internationale de Droit Assurances) și, ca atare, are acces la cele mai recente cunoștințe și evoluții în dreptul asigurărilor.

Pentru informații suplimentare și întrebări privind cerințele de intrare și procedura de cerere, precum și substanța lucrărilor de curs, contactați facultatea:

Doamna P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3843, e-mail: phaladim@uj.ac.za, Web: www.uj.ac.za/law

Date de înregistrare și început

Înregistrarea începe în ianuarie și prelegerile în februarie, atât pentru programele de lucru de licență, cât și pentru cele postuniversitare.

Toate programele de cercetare pentru masterat și doctorat se pot înregistra pe tot parcursul anului.

Data de încheiere: Academic începe în ianuarie și se încheie în decembrie. Termenul limită al programului este determinat de durata programului.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Citeste mai mult

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Citește mai puţin