LLM în drept comercial

Generalități

Programul de descriere

Veți cerceta aspecte ale dreptului european și al companiilor comparative, precum restructurarea corporativă, mobilitatea corporativă, formarea și finanțarea companiilor, formularele de afaceri europene, implicarea angajaților, guvernanța corporativă și reglementările privind preluarea. De asemenea, veți învăța să analizați atât legislația UE primară, cât și cea secundară, precum și jurisprudența Curții de Justiție a UE și legislația jurisdicțiilor relevante. Până la sfârșitul programului, veți înțelege interacțiunea legislației europene și naționale privind întreprinderile.

Veți obține atât o cunoaștere largă a piețelor interne și externe ale Uniunii Europene, cât și poziția Europei în lume, precum și cunoștințe de specialitate în domeniul dreptului afacerilor și studiați la o școală olandeză de drept care a fost clasată numărul unu în Olanda pentru satisfacția studenților.

Facultatea de Drept din Nijmegen a fost prima din Olanda care a demarat un program de drept european. Și-a construit o reputație internațională în domeniul dreptului european, dreptului imigrației și dreptului privat și face parte dintr-o rețea mare care include peste cincizeci de universități din Europa, Statele Unite, Asia și Australia. Vei lucra împreună cu prestigiosul centru de cercetare în afaceri și drept. Acest centru combină excelența academică cu expertiza practică a marilor companii și firme de avocatură. Centrul a fost acreditat de Academia Regală Olandeză de Arte și Științe (KNAW).

Vei fi învățat într-un cadru stimulativ, colegial, cu grupuri mici de profesori de drept recunoscuți internațional, toți specialiștii în domeniile lor specifice. Acest program nu se adresează doar studenților din țările UE. Toate națiunile din lume fac comerț cu UE, care are reguli și reglementări care trebuie respectate. Studenții de drept din toată lumea vor beneficia, prin urmare, de specializarea acestui master.

Fapte și cifre

 • Diplomă: Master of Laws (LL.M)
 • Facultate: Drept
 • Cod Croho: 60224
 • Durata: 1 an (60 CE), normă întreagă
 • Luna de început: septembrie sau februarie
 • Limba de predare: engleză
 • Studenți înscriși: 60-70 pe an
 • Ore de contact: 15-18 ore pe săptămână

De ce să studiezi la Radboud University ?

 • Veți obține atât o cunoaștere largă a piețelor interne și externe ale Uniunii Europene, cât și poziția Europei în lume, precum și cunoștințe specializate în domeniul dreptului afacerilor.
 • Vei studia la o școală olandeză de drept care a fost clasată numărul unu în Olanda pentru satisfacția elevilor.
 • Facultatea de Drept din Nijmegen a fost prima din Olanda care a demarat un program de drept european. Și-a construit o reputație internațională în domeniul dreptului european, dreptului imigrației și dreptului privat și face parte dintr-o rețea mare care include peste cincizeci de universități din Europa, Statele Unite, Asia și Australia.
 • Vei lucra împreună cu prestigiosul centru de cercetare în afaceri și drept. Acest centru combină excelența academică cu expertiza practică a marilor companii și firme de avocatură. Centrul a fost acreditat de Academia Regală Olandeză de Arte și Științe (KNAW).
 • Vei fi învățat într-un cadru stimulativ, colegial, cu grupuri mici de profesori de drept recunoscuți internațional, toți specialiștii în domeniile lor specifice.
 • Amestecul internațional de studenți oferă cursurilor și lucrărilor de proiect o notă multiculturală. Acest lucru vă va oferi beneficiul suplimentar de a dobândi abilități de comunicare multiculturală, precum și o multitudine de perspective culturale în acest domeniu. Până când primiți diploma de master, veți dobândi abilități excelente pentru a lucra în Olanda sau în orice altă țară.
 • Acest program nu se adresează doar studenților din țările UE. Toate națiunile din lume fac comerț cu UE, care are reguli și reglementări care trebuie respectate. Studenții de drept din toată lumea vor beneficia, prin urmare, de specializarea acestui master.

Programul de master Drept de afaceri în 2,5 minute

Cerințele de admitere

Cerințe de admitere pentru toți studenții

 1. O diplomă de licență sau de masterat în drept echivalentă cu nivelul de învățământ olandez *.
  • Pentru specializarea Drept european și afaceri globale: studenții cu diplomă în politică, guvernare, relații internaționale, arte liberale sau echivalent, cu un număr substanțial de cursuri în drept, sunt de asemenea eligibili pentru admiterea la această specializare. Acești studenți ar trebui să furnizeze dovada cunoașterii conceptelor de bază ale dreptului.
 2. Competența în limba engleză
  • Pentru a participa la acest program, trebuie să aveți cunoștințe adecvate de engleză. Vorbitorii non-nativi de engleză ** trebuie să furnizeze dovezi ale competenței lor prin transmiterea unuia dintre următoarele teste:
   • Un certificat TOEFL cu un scor minim de 90 total (bazat pe internet, cu cel puțin 23 pentru scris) sau 575 (pe hârtie). Codul instituțional TOEFL pentru Radboud University este 3387; sau
   • Un IELTS cu un scor minim de 6,5 per total (cu un scor minim de 6,0 minim pentru componentele care ascultă, citesc și vorbesc și un minim 6,5 pentru scris); sau
   • Un certificat Cambridge de limba engleză avansată (CAE) cu gradul C sau mai mare sau Certificat de competență în limba engleză (CPE) cu gradul C sau mai mare.
    • Vă rugăm să rețineți că valabilitatea certificatelor IELTS și TOEFL este de 2 ani și valabilitatea CAE / CPE 5 ani.
    • Studenții din țările UE (inclusiv studenții olandezi) care au obținut un LL.B (diplomă de licență în drept) predată într-o altă limbă decât engleza, pot susține testul RATEr la institutul nostru de limbi Radboud In'to Languages în 4 iunie 2019 sau 9 august 2019 , locație: Erasmusbuilding, Erasmusplein 1, camera 00.28 din Nijmegen. Pentru aportul din februarie 2020, studenții pot susține testul la Wageningen In'to Languages, Droevendaalsesteeg 2, clădirea 102, camera 2.67, Wageningen la 7 noiembrie 2019 sau la Radboud In'to Languages, Nijmegen, la 9 ianuarie 2020. Legea Nijmegen Facultatea va plăti pentru RATEr-test. De asemenea, acceptăm certificate TOEFL, IELTS, CAE și CPE cu punctajele menționate mai sus. Cu toate acestea, Facultatea de Drept nu va rambursa costurile pentru aceste teste.
 3. Scrisoare de motivație în engleză ***
  • Vă rugăm să explicați în scrisoarea de motivație de ce ați dori să vă înscrieți la specializarea de master pe care o alegeți în cadrul programului de drept internațional și european. De asemenea, atașează CV-ul cu o fotografie și lista de note la această scrisoare.
  • Vă rugăm să rețineți:
  • Pentru cei care nu îndeplinesc cerințele, Radboud University nu oferă un program pre-master în Drept internațional și european. Dacă doriți să intrați în programul de master în Drept internațional și european, veți avea nevoie de o diplomă de licență (de la o universitate de cercetare) care îndeplinește cerințele.
  • Dacă sunteți student chinez și doriți să vă înregistrați ca student la un program predat engleză la o instituție olandeză de învățământ superior, trebuie să solicitați un certificat Nuffic. Mai multe informații pot fi găsite pe site-ul Studiului din Olanda.

* Studenții care au obținut diploma în Olanda trebuie să obțină o diplomă de licență de la o universitate de cercetare (universiteit). Nu pot fi admiși studenții care au obținut o diplomă de licență de la o universitate de științe aplicate (hbo).

Studenții care și-au obținut diploma în Indonezia trebuie să obțină un master în drept (Sarjana Hukum II).

** Solicitanții sunt considerați vorbitori nativi de engleză dacă sunt cetățeni din Australia, Canada (cu excepția Quebecului), Irlanda, Noua Zeelandă, Singapore, Marea Britanie, SUA sau Africa de Sud sau dacă au obținut un LL. B (program de licență în Drept) într-una dintre țările menționate mai sus. Studenții de la European Law School Bachelor de la Radboud University sunt, de asemenea, scutiți de un test de limbă.

*** Studenții de la Facultatea de Drept European de la Radboud University sunt scutiți de la o scrisoare de motivație.

Termenele limită

Termenele limită pentru studenții cu diplomă olandeză

Toate programele noastre de Master încep în prima săptămână a lunii septembrie cu câteva programe care oferă și un aport din februarie. Vă rugăm să consultați paginile de program specifice pentru aceste informații. Dacă doriți să studiați la Radboud University , vă rugăm să fiți conștienți că am stabilit termenele de depunere a cererilor pentru fiecare admisie.

Studenții cu o diplomă universitară olandeză trebuie să se asigure că și-au completat cererea înainte de 1 septembrie (pentru aportul din septembrie) și înainte de 1 februarie (pentru aportul din februarie).

Dacă aveți nevoie de o declarație de admitere, vă rugăm să o solicitați Consiliului examinatorilor până cel târziu la 1 iulie (pentru aportul din septembrie).

Unii master (de cercetare) și-au stabilit propriile termene suplimentare pentru înscriere. Vă rugăm să accesați programul la alegere pentru a afla aceste termene.

Termenele limită pentru studenții cu diplomă internațională

Consumul din septembrie
Solicitanți non-UE / SEE cu bursă

Studenții non-UE / SEE trebuie să depună o cerere completă înainte de 1 martie, dacă doresc să fie luați în considerare pentru o bursă, de exemplu, Programul de burse Radboud și / sau Bursa Orange Tulip. Vă rugăm să rețineți că se pot aplica termene diferite pentru alte burse. Vă rugăm să consultați site-ul web al bursei pentru a vedea dacă dvs. sau programul ales sunteți eligibil pentru o bursă.

Solicitanți non-UE / SEE fără bursă

Toți ceilalți solicitanți non-UE / SEE trebuie să depună o cerere completă înainte de 1 aprilie . Acesta este termenul limită final și include servicii de pre-sosire. Aceasta constă în asistență la cazare și asistență în procesul de cerere de viză.

Solicitanți UE / SEE (1)

Solicitanții UE / SEE trebuie să depună o cerere completă înainte de 1 mai pentru a primi asistență la cazare. Radboud University va avea în vedere încă cererile UE / SEE până la 1 iulie , dar este posibil să nu putem oferi asistență pentru o cazare.

Studenții vor primi o decizie de admitere la aproximativ 3 săptămâni după ce au completat cererea în sistemul de aplicații online Aplicația OSIRIS.

Unii master (de cercetare) și-au stabilit propriile termene suplimentare pentru înscriere. Vă rugăm să accesați programul la alegere pentru a afla aceste termene.

Aportul din februarie

Solicitanți non-UE / SEE

Solicitanții non-UE / SEE trebuie să depună o cerere completă înainte de 1 noiembrie pentru a primi pachetul de servicii. Aceasta constă în asistență pentru cazare și asistență cu procesul de viză și permis de ședere.

Solicitanți UE / SEE (1)

Solicitanții UE / SEE trebuie să depună o cerere completă înainte de 1 decembrie pentru a primi asistență la cazare.

Studenții vor primi o decizie de admitere la aproximativ 4 săptămâni după ce au completat cererea în sistemul de aplicații online Aplicația OSIRIS.

Unii master (de cercetare) și-au stabilit propriile termene suplimentare pentru înscriere. Vă rugăm să accesați programul la alegere pentru a afla aceste termene.

Această listă ar putea fi modificată.

Termenele de înscriere

Studenții care au fost admiși (condiționat) trebuie să-și completeze înscrierea până la datele de mai jos:

Studenții non-UE / SEE care necesită ajutor pentru cererea de viză trebuie să trimită copii tip certificate legal ale documentelor de înscriere (prezentate în scrisoarea de admitere) înainte de 1 iunie (pentru admisiunea din septembrie) sau 1 decembrie (pentru aportul din februarie). Celelalte criterii de înscriere trebuie îndeplinite înainte de 15 august (pentru aportul din septembrie) sau 15 ianuarie (pentru aportul din februarie).

Vă rugăm să rețineți că aceste termene sunt foarte stricte și trebuie respectate. Acestea sunt setate să asigure suficient timp studenților pentru a finaliza procesul de viză.

(1) Țări UE / SEE: Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda (inclusiv Caraibe olandeze), Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia sau Regatul Unit.

Perspectivele de carieră

Această specializare este concepută în primul rând pentru studenții care doresc să urmeze o carieră juridică internațională în domeniul dreptului corporativ. Oferă o educație completă și largă în dreptul companiilor care include dreptul concurenței, dreptul comercial, dreptul muncii și dreptul insolvenței. Și pentru că face parte din programul de drept internațional și european de la Radboud University , veți obține, de asemenea, o bună înțelegere a piețelor interne și externe ale Uniunii Europene și a poziției Europei în lume.

Posturi de muncă

Absolvenții de drept în afaceri se pot aștepta la o mare varietate de perspective de angajare. Cunoașterea vastă a întreprinderilor din UE și a procesului decizional european face ca absolvenții acestei specializări să fie bine echipați pentru un loc de muncă în avocatură, să facă lobby sau să consulte firme de oriunde în lume. De asemenea, puteți lucra pentru instituții financiare, multinaționale și companii listate, precum și pentru instituții guvernamentale și ONG-uri. Absolvenții se pot strădui, de asemenea, pentru una dintre puținele funcții de avocatură din cadrul Comisiei Europene, deoarece acest master va câștiga cu siguranță o bază solidă necesară pentru dobândirea competențelor profesionale necesare.

Ultima actualizare Aug 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 r ... Citeste mai mult

At Radboud University in the Netherlands, you can obtain a high-quality and internationally accredited Master’s degree. Leading academics and excellent professors offer you what you need a a top-200 research university. We offer 11 English-taught Bachelor's programmes and 35 English-taught Master’s programmes with many specialisations which will give you the necessary skills and insights into research and practice within your own subject area. You will benefit from our personal teaching style, our top research institutes, and a green and friendly student city. Citește mai puţin