LLM în dreptul fiscal

Generalități

Programul de descriere

Legile fiscale au devenit din ce în ce mai complexe în ultimul secol. Au fost introduse recent tot mai multe măsuri anti-evitare pentru a reduce eficiența structurilor de evitare a impozitelor, crescând astfel volumul de provizioane fiscale aplicabile tranzacțiilor comerciale de zi cu zi. Masterul în drept fiscal este o calificare structurată menită să ofere candidaților o înțelegere aprofundată a nucleului fiscal, precum și să dezvolte legi fiscale în Africa de Sud și în comunitatea internațională.

Durata minimă a acestui grad este de doi ani și este oferită cu normă part-time. Serile sau seminariile din modulele predate sunt prezentate seara în zilele lucrătoare între orele 18:00 și 20:00 (un seminar pe săptămână pe modul). Următorul aport al studenților va fi în februarie 2018. În general, pentru a fi admiși, studenții trebuie să fi atins, în medie, cel puțin 65% pentru disciplinele de drept din licența lor. În plus, va fi luată în considerare o marcă a solicitantului pentru Dreptul fiscal la nivel de licență.

Această calificare constă într-o disertație minoră pe un subiect de drept fiscal, împreună cu următoarele trei module predate:

Dreptul fiscal: principii de bază (primul semestru)

Subiectele care vor fi acoperite includ: o introducere în Legea fiscală și concepte fiscale, o imagine de ansamblu a sistemului fiscal sud-african și Legea 58 din 1962 privind impozitul pe venit, o analiză a principiilor generale de determinare a venitului impozabil care implică venituri brute, scutiri, permise deduceri și pierderi evaluate, o introducere în tratamentul fiscal al alocațiilor de capital și deductibilitatea pierderilor evaluate; o analiză aprofundată a principiilor fiscale aplicabile stocurilor de tranzacționare; o analiză detaliată a impozitării companiilor, în special a impozitării dividendelor și a tranzacțiilor de reorganizare corporativă; o imagine de ansamblu a normelor fiscale aplicabile entităților speciale, cum ar fi parteneriate, trusturi, întreprinderi mici și microîntreprinderi și o analiză a opta programă a Legii privind impozitul pe venit privind impozitarea câștigurilor de capital.

Acest modul este prezentat de profesorul Thabo Legwaila și de lectori invitați.

Impozite indirecte și administrare de impozite (semestrul II 2018)

Acest modul este destinat să umple golul cu care se confruntă avocații și practicienii fiscali care, în timp ce studiază impozitul, tind să se concentreze pe aspectele majore ale impozitului, cum ar fi impozitul pe venit și impozitul internațional și să acorde o atenție mai mică aspectelor precum administrarea impozitelor și diverse impozite pe tranzacții. . Ca urmare, acest modul acoperă taxe specifice care au impact asupra tranzacțiilor comerciale de către persoane fizice și corporative. Acest modul va acoperi următoarele impozite: impozitul pe donații, impozitul pe transferul valorilor mobiliare, impozitul pe valoarea adăugată, impozitele angajaților, precum și logistica impozitelor provizorii. Tema administrației fiscale va fi abordată printr-o explorare și o analiză aprofundate a Legii privind administrarea fiscală 28 din 2011.

Acest modul este coordonat de profesorul Thabo Legwaila și prezentat de acesta împreună cu mai mulți lectori invitați. Studenții se pot înscrie la acest modul numai dacă au trecut de modulul Legea fiscală: Principii de bază.

Taxa internațională (al doilea semestru 2019)

Subiectele care vor fi abordate includ principii de bază ale impozitului internațional, jurisdicția țărilor la impozitare - baze de impozitare și rezidență, impozitarea persoanelor fizice și a resortisanților străini în Africa de Sud, impozitarea companiilor și a dividendelor, implicațiile fiscale ale finanțării transfrontaliere, reținerea impozite pe dividende, dobânzi, taxe de serviciu și redevențe, acorduri de dubla impunere, impozitarea câștigurilor și pierderilor în valută, legislația controlată a companiilor străine, precum și prețuri de transfer și capitalizare subțire. De asemenea, modulul va explora evitarea fiscală internațională și inițiativele internaționale de prevenire, cum ar fi inițiativa EROZIE de bază a OCDE și schimbarea profitului (BEPS).

Acest modul este prezentat de profesorul Thabo Legwaila și diverși lectori invitați. Studenții se pot înscrie la acest modul numai dacă au trecut de modulul Legea fiscală: Principii de bază.

Pentru informații suplimentare și întrebări cu privire la cerințele de intrare, datele de închidere și procedura de depunere a cererii, precum și substanța cursului, contactați facultatea:

Doamna P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3843, e-mail: phaladim@uj.ac.za, Web: www.uj.ac.za/law

Date de înregistrare și început

Înregistrarea începe în ianuarie și prelegerile în februarie, atât pentru programele de lucru de licență, cât și pentru cele postuniversitare.

Toate programele de cercetare pentru masterat și doctorat se pot înregistra pe tot parcursul anului.

Data de încheiere: Academic începe în ianuarie și se încheie în decembrie. Termenul limită al programului este determinat de durata programului.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Citeste mai mult

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Citește mai puţin