LLM în dreptul proprietății intelectuale

Generalități

Programul de descriere

Dacă doriți să fiți un gânditor strategic pe IP, completați LLM-ul la UJ!

„Viitorul națiunii nu depinde în nici o măsură de eficiența industriei, iar eficiența industriei nu depinde în nici o măsură de protecția proprietății intelectuale.” Judecătorul Richard Posner în Rockwell Graphic Systems, Inc. v. DEV Industries , 925 F.2d 174 (al 7-lea Cir. 1991)

Câmpul proprietății intelectuale (IP) atinge larg și este probabil cel mai dinamic domeniu al dreptului, deoarece se schimbă constant. Cu ce se referă? Natura IP este cel mai bine înțeleasă printr-o comparație cu alte forme tangibile de proprietate. Un exemplu este proprietatea imobiliară, cum ar fi o bucată de teren.

Alte exemple sunt lucruri, cum ar fi un vehicul, un ceas sau o minge de fotbal. În aceste cazuri, cineva are drepturi asupra obiectului în sine. Cu alte cuvinte, drepturile dvs. ar fi încălcate dacă obiectul este distrus. Poziția cu IP este diferită. Un exemplu ar putea fi un brevet pentru o pereche de binocluri de vedere nocturnă. Drepturile de proprietate intelectuală ale brevetei nu ar fi încălcate dacă binoclul este distrus. Motivul pentru aceasta este că invenția este protejată și nu binoclul. IP este, în consecință, acel corp de drept care reglementează crearea și utilizarea proprietăților imateriale și aplicarea drepturilor rezultate. Obiectele diferitelor drepturi IP includ de obicei brevete, drepturi de autor, modele înregistrate și mărci comerciale.

Pentru a înțelege corect toate aceste probleme, este necesar să le studiem la un nivel avansat. Este necesar să înțelegem atât legislația, cât și jurisprudența referitoare la o anumită disciplină. În lumea modernă a afacerilor, a devenit imposibilă gestionarea corectă a tranzacțiilor comerciale fără fondul IP necesar. Acest LLM își propune să ofere studentului instrumentele necesare pentru a naviga pe peisajul IP și a crea conștientizarea capcanelor sau a oportunităților care se pot prezenta. De fapt, în anumite situații, titularul unui grad avansat de IP ar putea fi preferat pentru o sarcină specifică cuiva care nu are o astfel de calificare.

ÎN VEDEREA NATURII COMPLEXE ALE IP, BENEFICIILE STUDENȚILOR CELE MAI MULTE DINTRE UN MEDIU DE CLASĂ INTERACTIVĂ. ESTE UN OBIECTIVE SPECIFIC AL GRADULUI PENTRU ÎNCĂLCAREA ACELOR INTERACȚII.

Ce voi fi predat? Veți învăța mai multe despre:

  • Legea mărcilor comerciale
  • Dreptul de autor și dreptul la internet
  • Legea privind brevetele
  • Veți scrie, de asemenea, o disertație pe un subiect de drept al proprietății intelectuale.

lectorii

Coordonatorul cursului este profesorul Wim Alberts, care are 20 de ani de experiență practică. El va fi asistat de alți academicieni, precum și de practicieni.

burse de studiu

Bursele sunt disponibile. Studenții care își termină gradul în doi ani, se califică pentru rambursarea taxelor de școlarizare (cu excepția taxei de înregistrare și a taxei TIC și sub rezerva anumitor termene și condiții).

Cerințe de admitere

În general, ca o cerință minimă de admitere, studenții trebuie să fi atins, în medie, 65% pentru disciplinele de drept din gradul lor de licență.

Oportunități de carieră

Un LLM IP poate duce la o carieră ca:

  • un avocat
  • un avocat
  • un consilier juridic în guvern
  • consilier juridic în sectorul privat

De asemenea, ar putea deschide ușile către o poziție într-un mediu de reglementare sau o poziție din cadrul unei agenții internaționale.

Pentru informații suplimentare și întrebări cu privire la cerințele de intrare, datele de închidere și procedura de depunere a cererii, precum și substanța cursului, contactați facultatea:

Doamna P Magongoa: Auckland Park Kingsway Campus
Tel: 011 559 3843, e-mail: phaladim@uj.ac.za, Web: www.uj.ac.za/law

Date de înregistrare și început

Înregistrarea începe în ianuarie și prelegerile în februarie, atât pentru programele de lucru de licență, cât și pentru cele postuniversitare.

Toate programele de cercetare pentru masterat și doctorat se pot înregistra pe tot parcursul anului.

Data de încheiere: Academic începe în ianuarie și se încheie în decembrie. Termenul limită al programului este determinat de durata programului.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Citeste mai mult

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Citește mai puţin