LLM (Master of Laws)

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Luați-vă cunoștințele juridice la nivelul următor. Dezvoltați cunoștințele de specialitate de care veți avea nevoie pentru a construi o carieră plină de satisfacții într-o ramură a dreptului care vă pasionează.

Dacă sunteți gata să vă ocupați de o carieră juridică într-o anumită direcție, LLM este un pas excelent.

LLM este o calificare juridică orientată spre viitor și interdisciplinară, care produce absolvenți foarte calificați și angajați pentru o lume din ce în ce mai conectată.

Cursul nostru combină predarea excelentă bazată pe cercetare și angajamentul de a continua să cunoască și să înțeleagă modul în care legea s-a aplicat persoanelor, afacerilor și societății. În plus, cum funcționează între țări și organizații și companii multinaționale pe arena globală mai largă.

Puteți alege să vă mențineți LLM larg sau să selectați una dintre cele patru rute de specialitate:

 • Dreptul european
 • Legea comerțului internațional
 • Dreptul internațional al drepturilor omului
 • Drept internațional

Săpând mai adânc

LLM-ul nostru pune un accent deosebit pe funcționarea și aplicarea legii în contextele naționale, regionale și internaționale contemporane. Veți analiza eficacitatea ordinii juridice mondiale post-1945 și regulile dreptului internațional public care guvernează relațiile dintre state, impactul unui corp din ce în ce mai mare de drepturi internaționale ale omului și legile europene asupra sistemelor juridice naționale și dezvoltarea unui organism transnațional a legilor comerciale, comerciale și comerciale.

Există, de asemenea, un accent puternic pe probleme actuale, cum ar fi schimbarea relației dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, în lumina referendumului Brexit din 2016 și a Acordului de retragere din 2018.

Pe măsură ce vă extindeți cunoștințele juridice, veți dezvolta, de asemenea, aptitudini critice, analitice și de evaluare avansate.

Cercetare cu impact

Aspectul avansat de studiu independent al acestui curs vă va permite să vă concentrați pe un domeniu al dreptului care vă interesează. Veți lucra cu cercetători specialiști care modelează mediul legal, de la legea discriminării la etica medicală.

Acesta este mediul perfect dacă aveți ambiții de a deveni un expert într-un anumit domeniu de drept sau de a vă desfășura o carieră în domeniul cercetării juridice.

Caracteristici și Beneficii

 • Trasee de specialitate - selectați una dintre cele patru rute de studiu LLM de specialitate pentru a vă dezvolta înțelegerea unui domeniu de drept care vă pasionează.
 • Focalizarea cercetării - învățați de la echipa noastră de specialiști în cercetare. Au legături puternice cu societatea civică, grupurile de reflecție, institutele europene și factorii de decizie politică și au oferit cercetări care fac diferența.
 • Centrul legal dinamic - Manchester are un sector juridic înfloritor. Veți studia înconjurat de firme naționale și internaționale care se specializează în diferite domenii de practică juridică.
 • Puneți teoria în practică - utilizați conexiunile noastre pentru a realiza o colaborare pro bono cu organizațiile partenere. Este o șansă excelentă să luați ceea ce învățați și să o aplicați în cazuri reale.
 • Mediul de învățare excelent - accesați facilitățile excelente de la Școala noastră de Drept din Manchester, inclusiv o sală de judecată martoră, biblioteci juridice, un centru de carieră și zone IT.
 • Extindeți-vă cunoștințele - auziți invitații de la specialiștii din domeniul juridic și practicienii din nord-vest și din străinătate.
 • Asigurați conexiuni - folosiți legăturile noastre extinse cu firme de avocatură și avocați pentru a vă ajuta să dezvoltați relații care ar putea continua cariera ta.

„LLM mi-a permis să-mi urmăresc interesele, extinzând cunoștințele pe care le-am dobândit din LLB. Mi-a plăcut să mă aprofundez și să mă specializez în domenii ale dreptului, despre care eram curios să aflu mai multe. ”

Jake Heyworth
LLM

Informații despre curs

Maestrul nostru în drepturi (LLM) vă oferă posibilitatea de a vă extinde cunoștințele existente de drept, dezvoltând în același timp abilități avansate de cercetare juridică. Veți petrece un an intensiv (sau doi dacă studiați cu jumătate de normă) îmbunătățind expertiza în domeniile la alegere. La sfârșit, veți ieși cu o calificare postuniversitară recunoscută la nivel internațional, care vă poate ajuta să ieșiți în evidență pe o piață competitivă a locurilor de muncă.

LLM se concentrează asupra modului în care legea se referă la indivizi, afaceri și societate. Cu sprijinul specialiștilor noștri academici și al profesioniștilor din domeniul juridic, veți analiza în profunzime modul în care și de ce este constituită legea și modul în care este aplicată.

Veți explora, de asemenea, modul în care se raportează la politici și la procesele de elaborare a politicilor în contexte naționale, regionale și internaționale. De exemplu, veți examina legea în legătură cu rasa, dizabilitățile și religia, discriminarea, reglementările comerciale, migrația, furnizarea de asistență medicală și chiar consecințele Brexitului. Și, pe măsură ce vă extindeți cunoștințele juridice, veți dezvolta, de asemenea, abilități critice, analitice și evaluative avansate, care pot fi valoroase într-o serie de roluri diferite.

LLM este un curs flexibil, care vă oferă posibilitatea de a alege între un traseu general sau unul specializat. În acest fel, vă puteți adapta maeștrii pentru a se potrivi intereselor profesionale specifice sau obiectivelor academice - indiferent dacă doriți o înțelegere mai profundă a subiectelor pe care le-ați studiat deja sau să urmăriți cu totul noi domenii.

De-a lungul aspectului avansat de studiu independent al acestui curs, veți lucra cu cercetători specialiști care modelează mediul legal, de la legea discriminării la etica medicală. Este o bază ideală dacă doriți să vă mutați în cercetarea juridică sau în mediul academic. Finalizarea LLM arată, de asemenea, că aveți impulsul intelectual și devotamentul de a reuși în domeniul ales de drept. Pe scurt, este o calificare care va deschide oportunități în diferite discipline, o serie de sectoare și în întreaga lume.

Puteți alege să faceți un LLM general, în care studiați o varietate de subiecte sau o Pathway LLM de specialitate, unde alegeți să studiați unul dintre următoarele domenii:

 • Dreptul european
 • Legea comerțului internațional
 • Legea internațională a drepturilor omului
 • Drept internațional

Unități de bază

 • Sisteme juridice avansate, abilități și cercetare 1
 • Sisteme juridice avansate, abilități și cercetare 2
 • Studiu independent avansat

Unități opționale

Alegeți două unități de 30 de credite și două unități de 15 credite dintr-o listă care ar putea include:

 • Drept internațional al drepturilor omului (30 de credite)
 • Drept, terorism și drepturile omului (30 de credite)
 • Legea europeană privind migrația și azilul (30 de credite)
 • Egalitate și drepturile omului (30 de credite)
 • Drept european al concurenței (30 de credite)
 • Drept internațional public (30 de credite)
 • Drept penal internațional (30 de credite)


 • Principiile dreptului corporativ și guvernanței (30 de credite)
 • Drepturile omului și asistența medicală (15 credite)
 • Drept comercial internațional (15 credite)
 • Proprietatea intelectuală într-un context global (15 credite)
 • Brexit, Uniunea Europeană și legislația Regatului Unit (15 credite)
 • Drept internațional al copilului (15 credite)
 • Drept internațional al refugiaților (15 credite)

Dacă alegeți să luați una dintre Pathways LLM de specialitate, vi se va cere să selectați două opțiuni de 30 de credite dintr-o listă specificată legată de Pathway și alte două unități de 15 credite dintr-o selecție mai generală.

Vă rugăm să rețineți: unitățile opționale sunt supuse disponibilității și resurselor și se pot schimba de la an la an.

Opțiuni de plasare

Ca parte a Facultății de Drept din Manchester, studenții noștri LLM au posibilitatea de a se implica în muncă voluntară prin intermediul rețelei Pro Bono. Lucrați cu unul dintre partenerii noștri și nu veți oferi doar experiență gratuită persoanelor care au nevoie - veți avea, de asemenea, șansa de a vă dezvolta abilități reale și experiență relevantă.

Există o serie de rute diferite pentru munca pro bono, care lucrează la proiecte cu parteneri locali, naționali și internaționali. S-ar putea să lucreze la o linie de consiliere juridică sau să consilieze întreprinderile înființate în cafeneaua noastră Business Law, sau ar putea sprijini lucrătorii de caz pentru persoanele fără adăpost sau chiar să lucreze la cazuri de condamnare a morții în SUA. Poate fi o provocare, dar este și plină de satisfacții. În timp ce faceți o diferență pentru CV-ul dvs., puteți face și o schimbare în viața oamenilor.

Consilierul nostru dedicat carierelor este, de asemenea, la îndemână pentru a vă pune în legătură cu firmele juridice, astfel încât să vă puteți dezvolta propriile oportunități de a dobândi experiență și de a vă construi rețeaua.

Defalcarea studiului și evaluării

10 credite echivalează cu 100 de ore de studiu, care este o combinație de prelegeri, seminarii și sesiuni practice și studiu independent. O calificare de maste cuprinde, de obicei, 180 de credite, un PGDip 120 credite, un PGCert 60 credite și un MFA 300 credite. Compoziția exactă a timpului dvs. de studiu și evaluările pentru curs vor varia în funcție de opțiunile dvs. de opțiune și de stilul de învățare, dar ar putea fi:

Studiu

 • Full-time 20% prelegeri, seminarii sau altele similare; Plasament 0%; 80% studiu independent
 • 20% cursuri part-time, seminarii sau similare; Plasament 0%; 80% studiu independent

Evaluare

 • Programe de curs 100% full-time; 0% practic; 0% examinare
 • Cursuri part-time 100%; 0% practic; 0% examinare

Cerințe de intrare

Veți avea nevoie de o bună diplomă de onoare în Marea Britanie - cel puțin 2: 2 - în drept sau în științe umaniste conexe, științe sociale sau disciplină de afaceri. Alternativ, veți avea o diplomă absolventă în drept / examen profesional comun sau o calificare profesională aferentă echivalentă cu un 2: 2 SAU o diplomă sau o diplomă postuniversitară aferentă.

Studenții internaționali vă rugăm să consultați MMU .ac.uk / international

Limba engleză cerințe

Avem nevoie de IELTS cu un scor general de 7,0 cu cel puțin 5,5 în orice categorie sau o calificare echivalentă acceptată în limba engleză.

Taxe și finanțare

Studenții din Marea Britanie și UE

 • Taxa cu normă întreagă: 9.250 GBP pe an. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an al cursului dvs. cu condiția să îl completați în intervalul de timp normal (fără ani de repetare sau pauze în studiu).
 • Taxă part-time: 1.542 GBP la 30 de credite studiate pe an. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an al cursului dvs. cu condiția să îl completați în intervalul de timp normal (fără ani de repetare sau pauze în studiu).

Studenți non-UE și Channel Island

 • Taxa cu normă întreagă: 16.000 de lire sterline pe an. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an al cursului dvs. cu condiția să îl completați în intervalul de timp normal (fără ani de repetare sau pauze în studiu).
 • Taxă part-time: 2.667 de lire sterline la 30 de credite studiate pe an. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an al cursului dvs. cu condiția să îl completați în intervalul de timp normal (fără ani de repetare sau pauze în studiu).

informatii suplimentare

O calificare de masterat cuprinde în mod obișnuit 180 de credite, un credit PGDip 120, un credit PGCert 60 și un credit MAF 300. Taxele de școlarizare vor rămâne aceleași pentru fiecare an de studiu, cu condiția ca cursul să fie finalizat în intervalul normal (fără a se mai repeta ani sau pauze în studiu).

Costuri adiționale

Costuri de specialitate

 • Estimare opțională: 300 GBP

Toate cărțile necesare pentru curs sunt disponibile la bibliotecă. Universitatea are, de asemenea, laboratoare de calculatoare și un serviciu de împrumut pentru laptop. Cu toate acestea, mulți studenți aleg să cumpere unele dintre manualele de bază pentru curs și / sau un laptop. Studenții ar putea avea nevoie să-și tipărească sarcinile și alte documente. Costurile de imprimare în campus încep de la 5p pe pagină. Costurile estimate sunt de 300 GBP pentru un laptop de până la 100 de lire sterline în fiecare an pentru cărți și tipărire.

Costuri de plasare

Nu există destinații de plasare obligatorii, dar unele opțiuni oferă destinații de plasare competitive dacă ați solicitat o plasare competitivă, atunci orice costuri asociate, cum ar fi călătoria la plasament sau la instanță în cadrul plasamentului, va fi responsabilitatea dvs. Deoarece aceste costuri pot varia considerabil, nu putem estima costurile.

Perspectivele de carieră

Acest curs poate oferi perspectivelor dvs. de carieră în sectorul juridic un real impuls. Calificarea interdisciplinară LLM este recunoscută la nivel internațional și poate deschide porțile către oportunități interesante din întreaga lume.

Abilitățile de cercetare pe care le veți construi vă pot spori atracția într-o serie de organizații, de la administrația publică și serviciul public la sectoarele voluntare și comunitare și la lumea comerțului / afacerilor. De asemenea, veți fi bine pregătiți să efectuați un doctorat dacă sunteți dornici să vă îndreptați spre cercetare și academică.

Indiferent de experiența sau experiența dvs., finalizarea acestui curs va arăta angajatorilor că aveți unitatea intelectuală și dedicarea pentru a reuși în domeniul dvs. de drept ales.

Această pregătire juridică avansată și specializată va însemna că sunteți bine plasat pentru a lucra într-un mediu multinațional, precum și în firme regionale sau naționale sau în echipe juridice interne.

Ultima actualizare Sept 2020

Despre facultate

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years ... Citeste mai mult

Manchester Metropolitan University is home to a diverse international student population from more than 130 countries. The University is ranked amongst the world’s top 200 universities under 50 years old, which is a measure of its commitment to delivering and supporting quality research and teaching. Manchester Metropolitan provides its students with regular employability events including advice workshops, industry networking, guest speakers and careers fairs. The University also has industry links with many global companies, including IBM, Bentley Motors, Bosch, Microsoft, Nike, Adidas, Manchester City Football Club and Walt Disney. A range of scholarships exclusive to international students is also available, up to the value of £5,000. Citește mai puţin