Categorii populare

Programe LLM

Un LLM, sau Masterat în Drept, reprezintă o diplomă oferită celor care au deja o diplomă profesională în drept, care au completat o educaţie şi o cercetare avansată într-un anumit domeniu al dreptului. Avocaţii pot alege să urmeze un LLM pentru a dobândi expertiză într-un anumit sector, pentru a avansa în carieră şi pentru a-şi construi o reţea profesională.

Câteva exemple de programe de LLM sunt în sectorul dreptului, precum tehnologia informaţiei, dreptul taxelor, servicii financiare, drept internaţional, dreptul mediului şi drept comercial. Unele universităţi le oferă studenţilor şi oportunitatea de a-şi crea propriile programe LLM specializate, specifice intereselor personale. Programele de LLM durează de obicei minim un an, iar în timp ce unele constau în primul rând din cercetare, altele cer de asemena şi prezenţa la cursuri. Pentru a primi o diplomă, e posibil ca studenţii la un LLM să trebuiască să prezinte o teză de dizertaţie.

Varietatea diferitelor programe de LLM poate fi copleşitoare - nu lăsa asta să te oprească! Caută chiar acum un program de LLM ideal pentru tine din lista de mai jos.

LLM-uri recent adăugate

Leeds Beckett University

LLM Master Of Laws (DL)

Februarie 11, 2018
Dacă ați trecut Diploma de Licențiat în Drept, Cursul de Practică Juridică, Cursul Bar Profesional sau Cursul Profesional de Bar (BPTC), puteți studia acest curs de oriunde din lume pentru a obține un masterat prin scrierea unei disertații pe o anumită domeniul dreptului.

Palacky University

LL.M. în Dreptul Internațional și European

Februarie 11, 2018
LL.M. Dreptul internațional și european este un program postuniversitar profesional cu normă întreagă, care oferă tuturor participanților posibilitatea de a dobândi cunoștințe aprofundate de specialitate în domeniul dreptului internațional și european.

Bournemouth University

LLM în Dreptul Comercial Internațional

Februarie 10, 2018
Înființată pe rutele vechi de mătase și condimente, comerțul internațional și comerțul s-au răspândit pentru a deveni cea mai importantă activitate a oricărei economii moderne.

Universități în România

Schimbă locația

LLM

Pentru a practica dreptul în SUA și în multe alte țări din Europa trebuie să ai o diplomă în drept și să treci mai multe teste numite adesea examene de barou, pentru a-ți demonstra cunoștințele din domeniul legal. Studenții care vor să înainteze în învățământ au opțiunea de a urma programe postuniversitare după îndeplinirea cerințelor de bază. Unul din aceste programe este LLM, un program popular pentru studenții care sunt interesați de practica internațională. Dacă vrei să urmezi un LLM atunci află mai multe despre program pentru a putea decide dacă acesta va face față țelurilor tale. 

 

Ce este un LLM?

LLM înseamnă Masterat în Drept. Acest program postuniversitar de drept este adesea ales de studenți la drept care doresc să își continue educația într-un domeniu specific al dreptului precum  Dreptul de Proprietate Intelectuală sau Drept Bancar.

Programele LLM sunt recunoscute internațional. Singure, ele nu pot califica studenții pentru a practica dreptul în majoritatea țărilor. Ele sunt mai degrabă folosite ca suplimente la programe de Facultate de Drept sau de Doctorate de Drept. Pentru a putea practica dreptul studentul trebuie mai întâi să obțină o diplomă profesionistă și să treacă examenul de barou sau un test echivalent. LLM adaugă doar mai multe calificări la cele deja existente ale studentului.

Deși programele LLM sunt recunoscute internațional, ele nu sunt definite universal. Asta înseamnă că un LLM la o școală din SUA poate acoperi subiecte diferite față de un LLM de la o școală din Marea Britanie. Adesea subiectele acoperite includ predarea avocaților străini a bazelor practicării dreptului într-o anumită țară.

 

Beneficiile Urmării unui LLM 

Deși nu e nevoie de un LLM pentru a lucra ca avocat, multe firme preferă să muncească cu studenți care au o diplomă de la acest program. Nu numai că indică faptul că studentul a primit o formare specializată, dar arată și că studentul este dedicat profesiei legale și dorește să facă orice pentru a-și îmbunătăți formarea.

Precum majoritatea programelor postuniversitare, un LLM îmbunătățește adesea potențialul de câștig al avocatului. Unii avocați au văzut o creștere salarială de aproximativ 7% după urmarea unui LLM. Asta nu e o garanție, fiecare angajator având propriile reguli legate de creșterea plății după finalizarea studiilor postuniversitare, dar creșterea plăților este populară. 

Fiind recunoscute internațional, programele LLM îi califică pe avocați să lucreze în contexte multinaționale. Firmele care lucrează în mod regular cu cazuri internaționale pot beneficia de angajarea unor avocați care dețin diplome de LLM și asta poate crește oportunitățile de angajare pentru absolvenți. Dat fiind faptul că lumea devine tot mai mică, cererea pentru avocați care pot lucra internațional crește rapid, iar un LLM poate fi foarte folositor.

Avocații care doresc să se mute într-o țară nouă pot folosi un LLM pentru a se califica în practicarea dreptului în noua lor locație. Regulațiile din jurul lor pot varia foarte mult, dar în unele zone o diplomă de drept internațional și programul LLM potrivit reprezintă tot ce e necesar pentru a califica un avocat să dea examenul de barou și să practice dreptul în noua țară. Uneori avocatul va trebui să urmeze întregul program de formare înainte de a aplica pentru examinarea de barou.

Acestea sunt câteva dintre cele mai evidente beneficii ale urmării unui LLM. Un alt beneficiu, unul care îi face pe mulți să urmeze un LLM, este oportunitatea de a-ți extinde rețeaua profesională într-un anumit domeniu al dreptului. Oamenii pe care îi întâlnești în sala de clasă, atât profesori cât și studenți, pot reprezenta contacte valoroase pentru viitor, după completarea programului.

 

Care sunt costurile unui LLM?

Este dificil să declari un cost pentru un LLM pentru că fiecare universitate are propria structură. În plus, costul va varia de la o țară la alta și va depinde și de tipul programului, dacă e cu normă întreagă sau cu jumătate de normă. În SUA taxele de școlarizare pentru un LLM pot costa între 30,000$ și 50,000$. Adăugând și alte costuri, un student ar putea plăti între 70,000$ și 80,000$ pentru un LLM. Deși costurile par înalte, asta nu ar trebui să te facă să eziți să urmezi un program. Bursele și oportunitățile de împrumut te pot ajuta, făcând un LLM mai accesibil.

 

Cerințele pentru un LLM

Dacă vrei să urmezi un program LLM înțelegerea cerințelor de bază te va ajuta să iei o decizie bine informată. Majoritatea programelor cer ca studenții să aibe o diplomă în drept. Dacă programul pe care l-ai ales nu are această cerință, atunci va cere o diplomă universitară într-un domeniu asemănător. Aceste programe sunt adesea bazate pe cercetare și nu necesită mult timp în sala de clasă, deși va trebui să urmezi anumite ore de cursuri. Majoritatea programelor LLM vor cere studenților să scrie o teză pentru a demonstra ceea ce au învățat de-a lungul programului.

 

Țări care oferă programe LLM

Istoric vorbind, LLM a fost oferit în primul rând în țările vorbitoare native de engleză, ele fiind piețele care au lucrat cu denumirea programelor de Facultate și Masterat. Totuși, programele LLM s-au extins de atunci în mai multe țări europene și asiatice, Finlanda pretinzând chiar o diplomă de LLM pentru a putea practica dreptul.


Tipuri de LLM

Programele LLM sunt disponibile în mai multe domenii ale dreptului. LLM de Taxare și LLM de Drept Internațional sunt câteva dintre cele mai populare. Alte opțiuni includ drepturile omului, proprietate intelectuală, maritimă, afaceri, banking, sănătate, finanțe și taxe internaționale. Finanțele corporative și serviciile imobiliare sunt și ele alese uneori ca specializări de LLM.

Pentru avocații care vor să își maximizeze potențialul de câștig și să își deschidă porți spre oportunități internaționale, un LLM poate fi foarte folositor. Găsind programul potrivit acești avocați își pot îmbunătăți situația financiară și perspectivele profesionale în doar un an.