Licențiat în drept internațional și european

Generalități

Programul de descriere

Toate statele au legi și propriul lor sistem juridic, iar în majoritatea țărilor, puteți studia doar dreptul național la nivel universitar.

Programul nostru LLB în Drept internațional și european este conceput special pentru studenții care doresc să urmeze o carieră profesională într-un mediu juridic internațional; aceasta oferă studenților o pregătire academică în drept, fără a lua doar un sistem juridic național ca punct de plecare, oferind elevilor o înțelegere generală despre ce este „legea” și cum funcționează.

De ce să studiezi acest program în Groningen?

 • Concentrarea asupra dreptului european și a dreptului internațional public este mult mai mare decât concentrarea asupra contextelor juridice naționale. Nici un sistem de drept național nu este predat ca regulă generală.
 • Acest program este unic în Europa în ceea ce privește conținutul programului. Deține, de asemenea, un semestru obligatoriu de cursuri de drept în străinătate.

Program

Anul 1

Primul an vă va oferi o bază puternică de drept care este folosită în state. Toate cursurile abordează domeniile de drept în plan conceptual și nu este pus în discuție un sistem național ca atare. Singura excepție este cursul „Drept și abilități juridice: exemplul olandez”, care explică ce este legea și în acest curs exemplul olandez este folosit ca fir roșu. Studenților li se va învăța, de asemenea, abilitățile juridice academice necesare.

Cursuri

 • Abilități juridice și juridice: exemplul olandez (inclusiv IT pentru avocați) (10 CE)
 • Engleză juridică și academică (5 CE)
 • Drept penal (10 CE)
 • Istoric juridic (5 CE)
 • Legea contractelor și a tortului (5 CE)
 • Introducere în dreptul internațional și european (10 CE)
 • Introducere în dreptul public (10 CE)
 • Introducere în dreptul tehnologiei (5 CE)

Anul 2

Al doilea an oferă studenților o imagine de ansamblu bună a legislației între state, atât la nivel internațional, cât și în cadrul Uniunii Europene. Seminariile de cercetare vor combina abilitățile juridice ale primului an cu conținutul cursurilor din anul II, permițând studenților să ofere argumente juridice solide.

Cursuri

 • Dreptul european (10 CE)
 • Legea proprietății (5 CE)
 • Drept, putere și politică (5 CE)
 • Drept internațional public (10 CE)
 • Europeanizarea dreptului public (10 CE)
 • Seminar de cercetare (10 CE)
 • Economia relațiilor internaționale (5 CE)
 • Dreptul afacerilor internaționale private (5 CE)

Anul 3

În primul semestru al celui de-al treilea an, studenții studiază un semestru complet în străinătate (cel puțin 25 ECTS la cursuri de drept; în total 30 ECTS) la una dintre universitățile noastre partenere. Studenții pot alege cursuri în domenii mai specifice ale dreptului în care ar dori să se specializeze. În al doilea semestru, studenții combină toate abilitățile și cunoștințele dobândite în producerea unei teze de licență (Colocviul de cercetare) pe un subiect ales de ele.

Cursuri

 • Semestru în străinătate (30 CE)
 • Dreptul afacerilor (5 CE)
 • Rezolvarea conflictelor comerciale (5 CE)
 • Colocviul de cercetare (10 CE)
 • Protecția Judiciară Europeană (5 CE)
 • Valoarea (valorile) contemporane a dreptului internațional (5 CE)

A studia in strainatate

 • Este nevoie de studii în străinătate
 • Pentru o medie de 20 de săptămâni

Cerințe de intrare

Cerințele de admitere

Cerințe specifice Mai multe informatii
media notelor Pe lângă furnizarea de transcrieri și diplome a Consiliului de admitere, studenții ar trebui să aibă un GPA minim echivalent (Media de punctaj) pentru 7/10 (scala de notare olandeză). Pentru solicitanții cu o calificare non-UE / SEE, acest APG minim este obligatoriu. Gradul mediu este media tuturor notelor învățământului preuniversitar. De remarcat, un scor de 6 este o notă de trecere în Olanda.
test de limbă

Sunt acceptate următoarele teste:

 • (internațional) internet TOEFL (care trebuie trimis prin codul instituțional 7191): scor de cel puțin 100, toate secțiunile suficiente (deci cel puțin 21 pe fiecare secțiune);
 • (academic) IELTS Academic (British Council's English Language Test): scor de cel puțin 7,0, toate secțiunile suficiente (deci cel puțin 6,0 pe fiecare secțiune);
 • Cambridge C2 Proficiency (CPE, Cambridge Certificate of Proficiency in English);
 • Cambridge C1 Advanced (CAE, Cambridge Certificate of Advanced English)

Scorurile testului nu pot fi mai vechi de doi ani.

În anumite situații, studenții pot solicita o scutire de la un test de competență în limba engleză menționat mai sus.

scrisoare de referinta Solicitanții trebuie să furnizeze o referință de la un lector din învățământul său preuniversitar care are cunoștințe detaliate despre documentele lor academice.
cerere scrisă Solicitanții trebuie să trimită o scrisoare de motivare pentru a dori să participe la programul LLB (maximum 650 de cuvinte). Scrisoarea ar trebui scrisă chiar de către solicitanți; nu este permisă prezentarea unei traduceri (oficiale).
alte cerințe de admitere

Curriculum vitae.

Pentru aportul 2019/2020, va exista și o clasă web obligatorie „potrivită” pe care solicitanții trebuie să o completeze. Clasa web potrivită va fi disponibilă în primăvara anului 2019. Completarea clasei web potrivite este necesară pentru a vă înregistra în program atunci când este considerată admisibilă.

Cerințe de limbă

Examen Scor minim
C1 Advanced (fost CAE) C1
IELTS banda de ansamblu 6.5
IELTS ascultând 6
IELTS citind 6
IELTS scris 6
IELTS vorbind 6
TOEFL bazat pe internet 92

Termene de depunere a cererilor

Tipul de student Termen limita Începeți cursul
Studenți olandezi 01 mai 2020 01 septembrie 2020
Studenți din UE / SEE 01 mai 2020 01 septembrie 2020
studenți non-UE / SEE 01 mai 2020 01 septembrie 2020

Taxe de școlarizare

Naţionalitate An taxă Formular de program
UE / SEE 2019-2020 2083 € cu normă întreagă
non-UE / SEE 2019-2020 8900 € cu normă întreagă
UE / SEE 2020-2021 2143 € cu normă întreagă

Guvernul olandez intenționează să reducă la jumătate taxele statutare pentru anumite grupuri de studenți de licență din primul an începând cu anul universitar 2018/19.

Perspective de locuri de muncă

Absolvenții programului de licență în Drept internațional și european vor fi - după terminarea unui program de master suplimentar - calificați pentru cariere în diplomație, ca funcționari publici pentru ministere naționale, UE, ONU sau alte organizații internaționale, în organizații neguvernamentale ( cum ar fi Amnesty International sau Greenpeace), în sectorul comercial internațional (cum ar fi Unilever sau Shell) sau în învățământul și cercetarea academică.

Intrarea în profesiile juridice tradiționale (avocat, avocat, avocat, judecător etc.) nu este garantată la finalizarea programului, deoarece această intrare depinde de cerințele și / sau examene naționale. Programul nu se califică pentru aceste profesii juridice tradiționale din Olanda; vor fi necesare cursuri suplimentare în cazul în care se dorește calificarea. Aceste cursuri suplimentare ar necesita cunoașterea limbii olandeze și ar duce la aproximativ 18 luni în plus la cursuri. Pentru toate celelalte țări, studenții ar trebui să verifice site-urile web ale asociațiilor de avocatură sau ale sistemului judiciar din țară pentru detalii specifice.

Exemple de locuri de muncă

 • O carieră în funcționarii publici pentru ministerele naționale
 • O carieră în sectorul comercial internațional
 • O carieră în politica internațională
 • O carieră în diplomație
 • O carieră în predarea și cercetarea academică
 • O carieră în organizații internaționale sau neguvernamentale

Cercetare

Cercetarea dreptului internațional și european

Cercetarea facultății este realizată sub umbrela Centrului pentru Drept și Guvernare din Groningen, la care participă toate departamentele facultății. Ori de câte ori este posibil, profesorii vor utiliza și vor implica această cercetare în cursurile care sunt predate la nivel de licență.

Înfățișați cercetătorii

 • Prof. Dr. MMTA Brus
 • M. Duchateau, LLM
 • Prof. Dr. HBB Vedder

Mărturie Domnul Dr. BCA Toebes (profesor și postdoc)

Cercetarea mea se concentrează pe interfețele dintre protecția sănătății și dreptul internațional (drepturile omului). Aceasta implică subiecte precum accesul la asistență medicală, etica medicală în timpul conflictelor armate, precum și avortul și eutanasia. Îmi folosesc rezultatele cercetării în mai multe cursuri pe care le predăm la catedra de drept internațional. Utilizarea sănătății ca temă de ansamblu îmi permite să discut despre funcționarea și aplicabilitatea dreptului internațional în practică. De exemplu, într-un curs intitulat „Drept și organizație internațională, predau un seminar despre rolul pe care organizațiile internaționale îl joacă în protecția sănătății, folosind astfel„ sănătatea ”ca temă pentru a explica funcționarea organizațiilor internaționale în societatea noastră globală. Utilizarea unei teme legate de sănătate îmi permite, de asemenea, să-i determin pe studenți să privească dincolo de lege și să se angajeze cu cercetări interdisciplinare. În Programul de onoare, predau un seminar despre privatizarea asistenței medicale și drepturile omului, construind astfel o punte între economia sănătății, medicina socială și dreptul drepturilor omului.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astr ... Citeste mai mult

The University of Groningen has a rich academic tradition dating back to 1614. From this tradition arose the first female student and the first female lecturer in the Netherlands, the first Dutch astronaut and the first president of the European Central Bank. Geographically, the University is rooted in the Northern part of the Netherlands, a region very close to its heart. Citește mai puţin
Groningen , Leeuwarden + 1 Mai mult Mai Puțin