Licențiat în drept

Generalități

Programul de descriere

Licențiat în drept (LLB)

 • Anul intrării: 2019
 • Mod de finanțare: finanțat de guvern
 • Cod de admitere: 1061 Licență în drept
 • Mod de studiu: Cu normă întreagă
 • Obiectiv indicativ de admisie (supus modificărilor) :
  • JUPAS și locuri non-JUPAS finanțate de guvern: 55-65
  • Locuri de aplicare directă (studenți locali): 12 pentru Școala de Drept
  • Studenți non-locali: Rută de aplicare directă pentru studenți internaționali și continentali Non-Gaokao: aproximativ 250. Rută NUEE [全国 普通 高等学校 统一 招生 计划 (统招)] pentru studenții Gaokao continentali: în jur de 225
 • Durata normală a programului: 4 ani
 • Termenul de aplicare direct / non-JUPAS: 3 ianuarie 2019 (local

Introducere

Bachelor of Laws (LLB) oferă o pregătire sănătoasă nu numai pentru practicarea dreptului, ci pentru multe alte cariere. Dezvoltările economice și sociale recente recente din Hong Kong, în RPC și în întreaga lume, au creat multe oportunități noi pentru avocați și persoane conștientizate de-a lungul vieții comerciale, de afaceri, profesionale și publice. Educația juridică și predarea dreptului trebuie să se asigure că absolvenții de drept sunt suficient de bine echipați pentru a face față acestor oportunități. Educația legală și instruirea în Hong Kong au fost în sine obiectul unei revizuiri ample în ultimii ani și au fost făcute numeroase recomandări pozitive pentru modificări în formatul cursului și livrarea cursului. Universitatea orașului a cuprins aceste recomandări și a modificat substanțial programul LLB. Există modificări ulterioare în livrarea programului și în modul în care sunt evaluați elevii.

Școala de Drept oferă programul LLB în modul Full-Time (patru ani). Programul Full-Time va fi atractiv atât pentru părăsitorii școlii, cât și pentru cei care au o diplomă de licență.

Curriculumul se va concentra pe subiectele esențiale de drept comun, așa cum se aplică în Hong Kong. Studenții vor fi, de asemenea, introduși în legile și sistemul juridic din China continentală. În plus, studenții vor putea selecta subiecte pe care doresc să le studieze în funcție de cariera și interesele propuse dintr-o gamă largă de electivi.

Obiectivele programului

Programul urmărește:

 • Oferiți o educație liberală în teoria și practica dreptului la nivelul și rigoarea adecvată pentru o diplomă universitară;
 • Dotați studenții o înțelegere critică a legii și a instituțiilor legale, astfel încât să le permită să răspundă nevoilor Hong Kong-ului și comunității internaționale; și
 • Facilitarea dezvoltării unei serii de abilități intelectuale, în special, capacitatea de a gândi analitic și critic, de a rezolva problemele și de a comunica eficient atât oral, cât și în scris.

Rezultatele învățării vizate

După finalizarea cu succes a acestui program, studenții ar trebui să poată:

Cunoaște legea
 • Descrieți analitic și critic principalele legi de fond / procedură și sistemul juridic din Hong Kong, precum și descrieți principiile dreptului internațional sau legile altor jurisdicții;
 • Descrieți legislația și sistemul juridic al Republicii Populare Chineze și relația acesteia cu constituirea constituțională și viitorul comercial din Hong Kong;
Aplicați legea
 • Aplica legea pentru rezolvarea problemelor legale;
A evalua
 • Evaluează critic legea în acțiune și interacțiunea dinamică dintre lege și alte fenomene sociale și situații din viața reală;
Dobândi
 • Utilizați o serie de abilități juridice sau intelectuale - cum ar fi citirea și interpretarea cazurilor și statutelor, identificarea și evaluarea faptelor relevante, desfășurarea de cercetări juridice independente, dezvoltarea și oferirea de soluții la problemele juridice, folosirea și citarea corespunzătoare a autorităților relevante, redactarea documentelor și comunicarea în o manieră coerentă, cogentă și persuasivă - în îndeplinirea diverselor sarcini;
Acționează etic
 • Acționează cu un puternic simț al eticii și ținând cont de responsabilitățile sociale și profesionale.
Dezvolta atitudinea
 • Dezvoltați o atitudine de anchetă și un sentiment de curiozitate pentru învățare și cunoaștere.
Oportunitate de a descoperi
 • Aveți ocazia să faceți o descoperire și / sau o inovație originală cu privire la funcționarea legii și a procedurii din Hong Kong.

Structura programului

Structura programului nostru LLB permite studenților să-și lărgească orizontul studiind diverse discipline de drept și non-drept. Un accent deosebit este pus pe expunerea studenților la perspective comparative și internaționale. Pentru a absolvi, studenții LLB trebuie să completeze 126 de unități de credit (pentru studenții LLB din cohorta din 2012 și ulterior), cuprinzând cursuri de drept de bază, elective de drept, cursuri de educație Gateway, precum cursuri de limba engleză și cursuri de civilizație chineză.

Cursurile de bază pentru studenții LLB sunt: Cercetare juridică și scriere, Sistemul juridic din Hong Kong, Drept public al RPC, Legea contractelor, Dreptul tortului, Dreptul constituțional și administrativ, Drept penal, Dreptul funciar, Teoria juridică aplicată și Drept privat al RPC. Studenții care intenționează intrarea în profesia de avocat trebuie să completeze, de asemenea, următoarele cursuri: capitaluri proprii și trusturi, dreptul societăților comerciale, Legea dovezilor, procedura civilă, procedura penală și dreptul comercial.

În plus, studenții LLB pot alege electivi dintr-o listă de peste treizeci de cursuri în domenii precum dreptul comercial, dreptul mediului, dreptul public, dreptul internațional, dreptul drepturilor omului, dreptul economic internațional, dreptul chinez, dreptul proprietății intelectuale, dreptul ciberspațial, alternativă soluționarea litigiilor, advocacy internațional, drept comparat și drept penal.

O caracteristică a programului LLB va fi o abordare integrată a învățării și evaluării prin care studenții vor putea dobândi și îmbunătăți abilitățile și competențele generale transferabile. Se va pune mai mult accent pe prezentări în clasă, predare interactivă și activități în grupuri mici decât pe tradiționalele cursuri scrise de acasă și examenul de carte închis. Pe toată durata programului se va acorda atenție îmbunătățirii continue a abilităților lingvistice.

Caracteristici speciale

 • Facultatea și programa globală
 • Accent pe învățarea activă și interactivă în grupuri de tutoriale mici
 • Plasament legal la o firmă de avocatură din Hong Kong sau în instanțele din China continentală
 • Conferințe invitate și video-conferințe de savanți de la școlile de drept celebre
 • Oportunități de schimb în străinătate
 • Proiectul global de educație și sensibilizare juridică (G-LEAP) - o oportunitate de a studia cursuri intensive de o lună la Colegiul Universitar, Oxford și Facultatea de Drept, Universitatea Monash *
 • Burse de admitere pentru studenți strălucitori

* Sub rezerva confirmării

Perspectivele de carieră

O diplomă de drept oferă o bază fermă pentru o varietate de cariere și studii suplimentare, atât în Hong Kong, cât și în străinătate. Absolvenții care doresc să practice dreptul în Hong Kong vor trebui să înscrie programul de certificare post-universitară în legi (PCLL) pe care îl oferim la City University.

Mulți absolvenți de drept se bucură, de asemenea, de cariere de succes în contabilitate, afaceri, finanțe, management, jurnalism și serviciul public. Absolvenții pot urmări studii suplimentare sau calificări profesionale în drept, afaceri și management, contabilitate, finanțe și administrație corporativă. Master of Laws (LLM), oferit de Școala de Drept, creează, de asemenea, o oportunitate semnificativă pentru absolvenții de drept de a-și extinde calificările la statutul postuniversitar.

Cerințe de admitere

Solicitanți direcți / non-JUPAS

Pentru a fi eligibil pentru admitere, trebuie să îndepliniți cerințele generale de intrare și să îndepliniți următoarele cerințe specifice de intrare în program.

 • Un scor general al trupei de 7 în IELTS #; sau
 • Un TOEFL # scor de 600 (test pe bază de hârtie) sau 100 (test bazat pe internet);
 • Grad C sau mai mare în HKALE AS Nivel de utilizare a limbii engleze; sau
 • Alte calificări echivalente.

#Observat în termen de 3 ani înainte de admitere.

Solicitanții pot solicita admiterea direct la programul de licență în drept. Intrarea avansată permanentă nu va fi luată în considerare.

Solicitanții maturi sunt eligibili să solicite admiterea, cu toate că nu îndeplinesc cerințele generale de intrare, cu condiția să demonstreze aptitudinea pentru program și o aptitudine pentru studiu. Solicitanții maturi trebuie să aibă peste 25 de ani până la 1 septembrie a anului de admitere la programul LLB.

Universitatea poate permite contorizarea experienței educaționale sau profesionale anterioare pentru unitățile de credit necesare obținerii unui premiu al Universității din City.

Bursa de admitere LLB

Pentru a recompensa studenții locali cu rezultate academice deosebite, Școala de Drept a înființat Bursa de admitere pentru Programul LLB. Valoarea fiecărui premiu este de până la 75.000 USD HK.

Studenții eligibili vor fi luați în considerare automat pentru Bursa de mai sus. Aplicația nu este necesară.

Aplicații și întrebări

Perioada de admitere

Studenții sunt admiși la cei patru ani de program full LLB la începutul semestrului A (care începe în mod normal la începutul lunii septembrie) în fiecare an academic.

Cum să aplicați

Solicitanții care doresc admiterea la programul LLB se pot adresa direct la Universitate, dar nu și la ambele.

119690_119654_campus.jpg

Școala de drept

Școala de Drept aspiră să fie un centru de renume internațional pentru cercetarea juridică și predarea în regiunea Asia-Pacific. Misiunea școlii este de a oferi elevilor o educație excelentă și de a contribui la avansarea cunoștințelor. Prin cooperarea cu alte școli de drept și organizații profesionale, Școala își propune să încurajeze un mediu în care atât studenții cât și personalul își pot dezvolta și folosi cunoștințele legale, abilitățile profesionale și expertiza în beneficiul întregii comunități din Hong Kong.

Programul Bachelor of Laws (LLB) este livrat pe parcursul a patru ani și pune accentul pe achiziția și dezvoltarea de abilități juridice și intelectuale vaste. Învățarea și predarea sunt interactive și aliniate rezultatelor învățării preconizate Studenții sunt instruiți să aplice legi și principii legale pentru rezolvarea problemelor din viața reală. Programul LLB oferă o bază fermă pentru o carieră în domenii legale și legale, servicii publice și studii postuniversitare în Hong Kong și peste mări.

Ținta noastră

Studenții primesc o educație juridică bine rotundă din partea personalului nostru, care sunt profesori și savanți distinși din Hong Kong, China continentală, Marea Britanie, Australia, India, Malaezia, etc. În plus, studenții au șansa de a fi învățați vizitând facultate de la școlile de drept din întreaga lume.

Poziția unică a Hong Kong-ului ca regiune administrativă specială a Chinei a oferit numeroase provocări și oportunități pentru educația juridică, în special în contextul globalizării. Școala de drept le permite studenților să beneficieze de toate acestea și să devină cele mai bune și mai strălucitoare minți atunci când solicită cariere în drept, afaceri, servicii publice, servicii bancare și alte domenii.

Curriculum pentru primul an

119831_Skjermbilde2019-08-17kl.15.57.18.png

Acreditare profesională

Diploma de licență în drept (LLB) este o calificare recunoscută pentru admiterea la Certificatul postuniversitar în Drepturi (PCLL), o condiție necesară pentru a intra în profesia de avocat în Hong Kong.

Caracteristici bonus

 • Curriculare conceput pentru profesionistul juridic care încearcă să fie un consilier valoros în aranjamentul constituțional „O singură țară-două sisteme”.
 • O serie de programe de schimb cu universități de peste mări, cum ar fi în Australia, Canada, China, Franța, Germania, Irlanda, Coreea, Singapore, Suedia, Taiwan, Olanda, Marea Britanie, SUA etc.
 • Un curs de plasare legală care poartă credite, care oferă studenților o oportunitate de a obține experiență practică lucrând în cabinetele de avocatură sau în alte medii de muncă legate de lege.
 • Oportunități pentru studenți să urmeze cursuri de avocatură intensivă în domeniul dreptului de credit timp de o lună la renumite instituții de peste mări, inclusiv University College, Oxford (Marea Britanie) și Monash University (Australia), vara.
 • Un curriculum structurat în jurul descoperirii și inovării.
 • Alegeri cu un singur credit predate de savanți de renume.

Realizări ale elevilor

Programul de mooting CityU a câștigat o reputație formidabilă de clasă mondială. Pe lângă câștigarea mai multor runde locale în competiția Jessup, CityU a câștigat zece campionate în competiții internaționale de mooting în ultimii șase ani. CityU este câștigătoarea neînvinsă de trei ori a susținerii drepturilor omului intercultural Susan J. Ferrell în America de Nord (2011, 2013, 2016); a câștigat atât prestigiosele campionate de vânătoare Vis East și Vis Vienna (2012-2013) în Asia și Europa, cât și cel de-al 6-lea Anual Pre-Moot din Budapesta (2016). CityU este singura echipă din Asia care a câștigat vreodată competiția internațională de judecare a tribunalului penal din Europa (2012) și a câștigat competiția IASLA Space Law Moot Court (runda regională Asia Pacific) din Australia (2011). CityU a câștigat Concursul internațional ADR Mooting din Hong Kong (2011) și al 8-lea Asia-Pacific M

Schimb de studenți / stagiu

Schimb de studenti

Studenții sunt încurajați să continue studii de schimb în afara Hong Kong-ului participând la programele de schimb de studenți organizate de CityU și Școala de Drept, cu posibilitatea de a studia pentru un semestru la o universitate, cum ar fi în Australia, Canada, China, Franța, Germania, Irlanda, Coreea, Singapore, Suedia, Taiwan, Olanda, Marea Britanie, SUA etc.

Internship

SLW oferă un program de plasament legal care poartă credite pentru studenții săi. Studenții completează aceste plasamente în firme de avocatură, camere de avocați, edituri de jurnale legale, companii internaționale, bănci, instanțe continentale și organizații neguvernamentale de peste mări.

119691_119653_campus2.jpg

Ultima actualizare Oct 2019

Despre facultate

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels ... Citeste mai mult

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels of excellence, promote innovation and nurture creativity with the aim to improve people's lives. In a city where East meets West, our vision is to become globally recognised for professional education, one that emphasises the mutual enrichment of different cultures and intellectual traditions, and for research that makes a real difference. Citește mai puţin