Master în drept internațional și european

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

  • Facultatea de Drept este cea mai veche și mai prestigioasă școală de drept din Lituania.
  • Un program conceput pentru cele mai relevante și actualizate cursuri în trei piste diferite (internaționale și drepturile omului; Drept tehnic; Drept comercial).
  • Studenții au dreptul să participe la conferințe internaționale și alte evenimente academice.
  • Profesori remarcabili din toată Europa.

Scopul programului de studiu este de a instrui experți juridici și profesioniști din serviciile juridice cu cunoștințe cuprinzătoare și profunde despre normele juridice internaționale, internaționale-regionale și europene care influențează cele mai importante domenii ale sistemelor juridice naționale, precum și dezvoltarea, interpretarea , și practica de aplicare a acestor norme juridice; abilități de a identifica, analiza și rezolva probleme complexe legate de procesul legislativ și aplicarea legală în contextele dreptului internațional și european; abilități de a aplica cunoștințele dobândite în practica profesională într-un mod inovator și integral pentru a soluționa litigiile și conflictele juridice care apar într-un mediu internațional; abordare critică și abilități pentru a efectua cercetări independente și a oferi sugestii bazate pe analize științifice.

141913_QB3A8336.jpgVilnius University","author_url":"","source":""}" alt="141913_QB3A8336.jpg" />

Programul durează trei semestre (1,5 ani, 90 ECTS). La începutul studiilor, fiecare student alege pista care îi interesează trei opțiuni:

  • Drept internațional și drepturile omului;
  • Drept tehnic;
  • Dreptul afacerilor.

Studenții studiază două cursuri generale obligatorii (20 ECTS) care reprezintă nucleul programului, precum și patru cursuri obligatorii (20 ECTS) în piesa de interes selectată. Restul de credite (20 ECTS) sunt alocate pentru libera alegere a studentului. Aceste cursuri opționale (4 electives) oferă o oportunitate de a proiecta profiluri de studii individuale în domeniile preocupărilor și nevoilor elevilor și de a urmări agenda educației personale. Fiecare curs include prelegeri, precum și timp de instruire practică (seminarii, ateliere, activități discutabile etc.). La fel ca toți masteranzii, acest program de studiu este încheiat prin pregătirea unei lucrări de masterat (30 ECTS) pe un subiect științific și / sau practic relevant.

Cerințele de admitere și criteriile de selecție

  • Licențiat în drept sau o calificare echivalentă a unui jurist din instituțiile de învățământ superior.
  • Competență în limba engleză - nivelul nu mai mic de B2 (conform Cadrului comun de referință pentru limbă aprobat de Consiliul Europei), dovadă a competenței în limba engleză: IELTS 5.5+, iBT TOEFL 65+; Cerința nu se aplică celor care au absolvit studiile livrate în limba engleză sau dacă este limba maternă a unui candidat.

Mobilitatea internațională

Studenții pot participa la programul de mobilitate ERASMUS +, care oferă posibilitatea de a face stagii în străinătate.

Oportunități de carieră

Calificarea permite absolvenților să fie experți juridici (consilieri) atât pentru entități publice, cât și private, să se angajeze ca analiști de probleme sau cercetători în instituții academice, precum și să lucreze în toate profesiile juridice majore din organizațiile naționale și internaționale, guvernamentale și neguvernamentale și companii. Posibilitatea de a ocupa o funcție în profesii reglementate (judecători, procurori, procurori, funcționari publici etc.) va depinde de cerințele de calificare aplicabile într-o anumită țară și de recunoașterea studiilor străine.

Absolvenții programului vor putea urmări o carieră academică în Lituania și în străinătate în continuarea studiilor postuniversitare în doctorat. program în științe sociale.

Studii de mărturie

Andrii Hubai, student din Ucraina

„Programul de drept internațional și european oferit la Vilnius University se remarcă printre altele, deoarece oferă informații despre experiența lituaniană de integrare în UE. Studiind-o mă simt în pragul dezvoltării noii generații de avocați care urmează să devină forța motrice a Europei de Est. "

Elene Tevzadze, o studentă din Georgia

"Am ales Vilnius University datorită istoriei sale îndelungate și datorită științei că universitatea oferă o bună calitate a educației. Ca licență mi-am dorit întotdeauna să-mi continui studiile în domeniul dreptului internațional și european, iar Vilnius University fost una dintre cele mai bune care mi-au oferit această oportunitate. Studierea într-o altă țară într-o altă limbă a fost o provocare pentru mine. Dar după o perioadă foarte mică de timp, a devenit mai ușor să studiez datorită personalului prietenos care m-a ajutat în situații dificile.

Profesorii profesioniști au fost de mare ajutor, am putut pune întrebări oricând în timpul prelegerilor, prin e-mail, ceea ce mi-a făcut mai ușor să studiez, atâta timp cât știam că, în cazul în care nu înțelegeam ceva, aș putea primi răspunsuri oricând. Universitatea sugerează, de asemenea, diferite conferințe și conferințe publice, ceea ce este foarte util pentru a obține educație suplimentară.

În ciuda educației, sunt foarte fericit că am câștigat prieteni din diferite țări și am avut șansa să comunic cu profesioniști excelenți, care sunt și colegii mei. Sunt foarte fericit și mândru că fac parte din Vilnius University din Vilnius University și sunt sigur că cunoștințele acumulate aici mă vor ajuta să creez o carieră de succes în viitor. "

Olga Shevchenko, studentă din Ucraina

„Procesul de studiu la Vilnius University este un complex dintr-o gamă imensă de oportunități menite să ofere cel mai înalt nivel calitativ de educație pentru studenții care obțin diferite diplome. În timpul Programului de drept internațional și european, am avut nu numai posibilitatea de a reuși completează o gamă largă de cursuri de drept, dar și să particip la un număr imens de seminarii suplimentare, mese rotunde, conferințe și școli de drept de vară, unde profesori din dimensiunea Uniunii Europene și din Statele Unite mi-au oferit mie și colegilor mei abilitatea de a susține discursuri științifice în materie de drept și de a participa la instanțele discutabile. Astfel, apreciez foarte mult să fac parte din comunitatea Vilnius University și doresc ca fiecare student din toate părțile lumii să se simtă la fel. "

Ultima actualizare Oct 2020

Despre facultate

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science ... Citeste mai mult

Welcome to Vilnius University – the oldest and largest Lithuanian higher education institution. Since its establishment in the 16th century, Vilnius University, as an integral part of European science and culture has embodied the concept­ of a classical university and the unity of studies and research. Citește mai puţin