Master în drept sportiv, LLM

Generalități

Programul de descriere

Real Madrid Graduate School Masterid Universidad Europea în drept sportiv, LLM este destinat absolvenților de drept din întreaga lume care doresc să-și dezvolte carierele profesionale în domeniul dreptului internațional în domeniul sportului.

Programul oferă studenților o cunoaștere solidă a organizării sportului, a regulilor și reglementărilor sale și a mecanismelor lor de soluționare a litigiilor.

Programul permite elevilor să dobândească cunoștințele necesare pentru a lucra în federații internaționale, firme de avocatură, cluburi sportive, ligi profesionale, organizații anti-doping și agenții de reprezentare sportivă.

Masterul în sport Legea LLM , elaborat de un comitet de experți, este structurat astfel încât să permită studenților să se scufunde treptat în lumea sportului, începând cu o imagine generală a instituțiilor sportive internaționale și a regulilor și reglementărilor lor înainte trecând spre un studiu mai detaliat al problemelor specifice din domeniul dreptului sportiv.

Toți profesorii și lectorii noștri sunt implicați în activități internaționale de drept sportiv, ceea ce permite studenților noștri să obțină o viziune reală a practicii profesionale ca avocați internaționali, arbitri sportivi, manageri de cluburi de fotbal și lideri. Folosind experiența lectorilor noștri, metodologia academică se concentrează pe o abordare practică, candidații studiază cazuri de conducere în domeniul dreptului sportiv, iau parte la tribunale și se implică în forumuri și discuții cu colegii și profesorii, creând legături profesionale puternice.

În plus, diploma de master oferă șansa de a vizita instituții publice și private, atât naționale, cât și internaționale, cum ar fi Liga Spaniolă de Fotbal Profesională, FIFA, UEFA, IBU, FEI și Curtea de Arbitraj pentru Sport.

Elevii beneficiază de o vastă rețea de acorduri cu firme internaționale de avocatură, instituții și federații internaționale care își desfășoară stagiile, inclusiv Real Madrid CF, care oferă un număr limitat de locuri pentru studenți în cadrul departamentului juridic al Real Madrid.

ASPECTE DIFERENȚIALE

 • Un program academic specific conceput de un comitet de experți pentru cea mai bună realizare academică.
 • O metodologie modernă de studiu, cu un accent practic care promovează relațiile profesionale dintre elevi și lectori
 • Toți lectorii și profesorii sunt implicați în activitățile internaționale în domeniul sportului.
 • Vizite la instituții sportive precum FIFA, UEFA, Curtea de Arbitraj pentru Sport.
 • O șansă de a încheia stagii în departamentul juridic din Real Madrid CF (clubul oferă un număr limitat de destinații de plasare) sau în firme internaționale de drept, instituții și federații internaționale, cum ar fi Ruiz Huerta y Crespo, Laffer, Sportia Law și Triathlon International Uniune.

ESTE RECOMANDAT PENTRU:

Masterul Internațional în Dreptul Sportului, LLM , este o oportunitate excelentă pentru absolvenții cu drept de studii, care caută o specializare solidă într-o diplomă postuniversitară cu un potențial ridicat de angajare, precum și pentru avocații care doresc să-și extindă orizonturile profesionale.

Este necesară o bună conducere a limbii engleze și a unui grad de drept. Candidații vor trebui să treacă un interviu pentru evaluarea profilului și acceptarea lor în program.

ACTIVITĂȚI COMPLIMENTARE

Vizitați stadionul Santiago Bernabéu și Real Madrid City (Valdebebas). Elevii pot participa, de asemenea, la o excursie în Elveția. Excursia va include vizite la sediile instituțiilor sportive importante precum:

 • UEFA
 • FIFA
 • FEDERAȚIA EQUESTRE INTERNATIONAL
 • UNIUNEA TRIATHLONĂ INTERNAȚIONALĂ
 • CURTEA DE ARBITRAJ PENTRU SPORT.

METODOLOGIE

Metodologia academică din cadrul maestrului are un accent puternic pe învățarea prin efectuarea și analizarea studiilor de caz practice. Lectorii sunt profesioniști reali și experți în litigii sportive internaționale. Elevii vor examina cazurile de conducere în domeniul dreptului sportiv, vor experimenta procedurile judiciare și vor lua parte la forumuri și discuții cu lectori și colegi de clasă.

Programul academic și metodologia academică au fost elaborate de un comitet de experți compus din lectori și profesioniști cu experiență pentru cea mai bună realizare academică.

Printre numeroase alte activități, comandantul oferă studenților o viziune eminamente practică a procedurilor care sunt procesate în fața Camerei de soluționare a litigiilor FIFA și în fața Curții de Arbitraj pentru Sport. Elevii vor avea ocazia să învețe pas cu pas și prin practica modului de desfășurare a unei proceduri în fața Camerei de soluționare a litigiilor FIFA și a recursului ulterior în fața Curții de Arbitraj pentru Sport. Asistenți și avizați de avocații internaționali, aceștia vor experimenta astfel de proceduri și vor avea șansa de a-și apăra dosarele în fața unei comisii formate din arbitri reali într-o sală de judecată. Elevii vor juca roluri diferite - ca partide, martori și avocați.

Program

 • MODULUL 1.- ORGANIZAREA INSTITUȚIILOR SPORT
 • MODULUL 2.-LEX SPORTIVA. SURSE DE LEGE SPORTIVE. CINE ȘI CUM SUNT PROPRIUL LEGISLAȚIE SPORTIVĂ
 • MODULUL 3. - REZOLUȚIA DISPUTELOR ÎN SPORT
 • MODULUL 4. ORGANIZAREA EVENIMENTELOR SPORTIVE ȘI BUNEI GUVERNANȚE
 • MODULUL 5. - ANTI-DOPING INTERNAȚIONAL
 • MODULUL 6. - IMPOZITAREA INTERNAȚIONALĂ ALE ATELIERILOR
 • MODULUL 7. LEGEA SPORTULUI ȘI LEGĂTURA SPORTULUI DE FOTBAL
 • MODULUL 8. - PROCEDURA PRIN CURTEA DE ARBITRAJ PENTRU SPORT
 • MODULUL 9. INTERNSHIP
 • MODULUL 10. - TEZA MASTERILOR
Admitere

Procesul de admitere pentru programele Real Madrid Graduate School - Universidad Europea se desfășoară pe parcursul întregului an, deși înscrierea în toate programele de absolvent depinde de disponibilitatea locurilor.

Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

In 2006 Real Madrid C.F.and Universidad Europea de Madrid created the first University School specialized in sports and its relationship with management, health, communications and leisure/recreation.

In 2006 Real Madrid C.F.and Universidad Europea de Madrid created the first University School specialized in sports and its relationship with management, health, communications and leisure/recreation. Citește mai puţin