Master în mediere (LLM)

Generalități

Citește mai multe despre acest program pe site-ul școlii

Programul de descriere

Acest program a fost predat de mai bine de zece ani. A crescut împreună cu personalul său, format în mare parte din tineri profesori și profesioniști de rang înalt. Livrarea programului include metode moderne de predare, cum ar fi instanțele de atac, jocul de rol, studiile de caz, sarcinile individuale și colective, munca în grup etc. Studenții sunt încurajați să participe activ la procesul de studiu. Sunt furnizate cu materiale prin sistemul Moodle.

Telurile noastre

La absolvirea medierii LLM studenții noștri vor:

 • Obține cunoștințe extinse și sistematice despre diferite modalități de soluționare a litigiilor, particularitățile, aplicabilitatea, avantajele și contra lor;
 • Să poată sfătui părțile în litigiu cu privire la cea mai potrivită modalitate de soluționare a unei dispute;
 • Dispune de cunoștințele și abilitățile practice necesare pentru a efectua procedura de mediere profesional și / sau pentru a-și reprezenta clienții în mod corespunzător în mediere.

Posibilități de angajare

După absolvirea medierii LLM, persoanele fizice pot lucra ca specialiști în soluționarea litigiilor, reprezentanți (avocați) la părțile în litigiu, negociatori, mediatori sau conciliatori în viitor. Este probabil ca o mare parte din LL.M. absolvenții vor fi interesați să furnizeze servicii de mediere, celălalt - folosindu-și competențele dobândite în mediere ajutând părțile implicate în litigiu în calitate de consultanți, alții - vor deveni specialiști profesioniști în soluționarea litigiilor, capabili să identifice cel mai adecvat mod de soluționare a problemei în conformitate cu caracteristicile litigiului particular și ale părților sale.

Cerințe de intrare

 • Solicitanții trebuie să aibă o diplomă de licență în drept pentru admiterea în universitate.
 • Competența de limba engleză - nivelul nu este mai mic decât B2 (conform cadrului comun de referință pentru limbă aprobat de Consiliul Europei). Testul la nivel avansat de limbă engleză este organizat pentru cei care nu posedă certificate IELTS sau TOEFL.

Procedura de solicitare și documentele solicitate

Urmați 4 pași:

 1. Completați formularul de cerere online la apply.mruni.eu
 2. Încărcați documentele necesare.
 3. Asigurați-vă înregistrarea plătind taxa de cerere.
 4. Trimiteți cererea.

Documente necesare:

 1. Documente educaționale:
  1. Pentru studenții care doresc să obțină diplomă de licență: Copii certificate autentice ale diplomei de învățământ secundar sau diplomă de învățământ superior cu transcrierea înregistrărilor academice. Documentele trebuie traduse oficial în limba lituaniană sau în limba engleză.
  2. Notă: Documente educaționale suplimentare (cum ar fi rezultatele examenelor de stat sau învățământul preuniversitar) pot fi necesare în funcție de țara de reședință a solicitantului .
  3. Pentru studenții care doresc să obțină diplome de master: copii certificate corecte ale diplomei și diplomei universitare (candidatul trebuie să aibă o diplomă de licență universitară sau o diplomă universitară echivalentă cu o durată minimă de studiu de 3 ani). Documentele trebuie traduse oficial în limba lituaniană sau în limba engleză.
 2. Document care dovedește rezultatele competenței în limba engleză.
  1. Pentru studenții cu studii superioare de licență: cel puțin nivelul B1; evaluări ale certificatelor de competență în limba engleză echivalente nivelului B1: TOEFL Document 477-510, TOEFL IBT 53-64, IELTS 4.5-5.0, nivel PTE.
  2. Pentru studenții care doresc să obțină diplome de master: cel puțin nivelul B2, evaluările certificatelor de competență lingvistică echivalentă nivelului B2: TOEFL Paper 513-547, TOEFL IBT 65-78, IELTS 5.5-6.0.
  3. Notă: în cazul în care nu aveți IELTS sau TOEFL, există posibilitatea de a lua testul online de limbă engleză organizat de Universitatea. Ar trebui să alegeți această opțiune la completarea aplicației. Nu există o taxă suplimentară pentru acest test.
 3. Copie dupa pasaport.
 4. Fotografie de tip pașaport.
Ultima actualizare Mart 2020

Despre facultate

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 ... Citeste mai mult

Located just 20 minutes from the center of Vilnius, Mykolas Romeris University (MRU) is one of largest and most international universities in Lithuania, currently having around 7,000 students from 58 countries. The university offers programs fully taught in English for international students at all levels - from Bachelor’s to PhDs in the field of Social Sciences. Citește mai puţin