Master în sistemul de justiție penală

Generalități

Programul de descriere

Sistemul de justiție penală constituie domeniul în care este difuzată soluționarea conflictelor generate de criminalitate , atât la nivel național, cât și internațional. Acesta cuprinde un set de instituții conduse de profesioniști instruiți în diferite discipline științifice care nu au găsit o ofertă completă de pregătire în harta tradițională a diplomelor oficiale.

Acest masterat - care a ajuns deja la cea de -a zecea ediție - întruchipează un angajament ferm față de formarea cuprinzătoare a viitorilor profesioniști și cercetători în domeniul sistemului de justiție penală. Acesta urmărește formarea transdisciplinară în toate disciplinele care integrează științele criminale. Acesta este singurul maestru existent în zona geografică spaniolă în care sunt abordate atât analiza aprofundată atât a disciplinelor juridice, cât și a celor cu o bază mai empirică legată de fenomenul infracțional. Tocmai masterul propriu-zis, sistemul de justiție penală , a fost preluat din referințe internaționale consolidate - cum ar fi studiile postuniversitare ale Universității din Massachusetts sau Universitatea din Leicester - în care este obișnuit „sistemul de justiție penală” consultați abordarea interdisciplinară asupra aspectelor vizate de activitatea respectivă.

Pentru a atinge acest obiectiv, juriștii și criminologii din patru universități spaniole diferite, coordonați de la Universitat de Lleida , și-au unit forțele pentru a permite această ofertă de predare. Astfel, împreună cu Universitat de Lleida , acest titlu este predat de către membrii Universității Rovira i Virgili, Universitatea Jaume I din Castelló și Universitat d’Alacant.

Master in Criminal Justice System urmează o metodologie de predare semi-față . Fiecare dintre cele două semestre începe cu un bloc de predare la clasă, care are o durată de două săptămâni în cazul modulului de bază (primul semestru) și o durată de patru zile în modulul electiv (al doilea semestru). Aceste zile urmează finalizarea activităților online săptămânale pentru fiecare modul.

De ce să studiezi?

Obiectivul principal al masterului este de a oferi o pregătire specializată care să integreze diferitele conținuturi disciplinare care converg în sistemul de justiție penală, obiectiv care corespunde unei necesități de pregătire cuprinzătoare pentru cei care doresc să-și ghideze activitatea profesională sau științifică în acest domeniu. Acesta intenționează să acorde o pregătire specializată și integrală absolvenților de Drept, criminologie, psihologie, sociologie, științe politice și alte științe sociale legate de criminalitate în diferitele discipline configurative ale sistemului de justiție penală, integrat practic de dreptul penal substanțial, procesul penal , criminologie și victimologie.

Abordarea cuprinzătoare a disciplinelor menționate anterior ale sistemului de justiție penală urmărește, pe lângă oferirea unei imagini de ansamblu viitorilor profesioniști din acest domeniu, să aprofundeze și să completeze cunoștințele parțial asimilate cu unele studii de licență - practic Drept și criminalistică - în abordarea acestor probleme.

Întrucât este un masterat academic, dar și un master orientat spre cercetare, împreună cu aprofundarea în studiul unor subiecte precum dreptul penal de fond, proceduri penale, criminologie - în principiu teorii ale criminalității - și victimism , este destinat să instruiască studenții și sub aspectul metodologiei de cercetare. Astfel, scopul este, de asemenea, de a le oferi acele cunoștințe și abilități metodologice care, dincolo de a le permite să efectueze prima lucrare de cercetare în masterat, să le introducă în realizarea unei teze de doctorat.

Aplicații profesionale

Maestrul formează specialiști în sistemul de justiție penală, astfel încât oferă instrumente pentru dezvoltarea profesiilor legate de următoarele domenii:

 • procesul penal formal (judecători, procurori, avocați sau psihologi medici, printre altele)
 • justiție restaurantă și mediere penală
 • servicii și organizații pentru victime
 • executarea pedepselor penale (în calitate de criminologi din închisori)
 • cercetători în discipline științifice legate de sistemul de justiție penală

Diploma de master permite inițierea în anchetă, permițând integrarea în programele de doctorat legate de sistemul de justiție penală oferit de cele patru universități care oferă diploma.

Profilul studenților

Persoanele interesate de acest master pot veni dintr-o gamă variată de specialități:

 • Licență în drept sau criminologie. Licențiat în drept sau în criminalistică sau diplomă în criminalistică.
 • Diploma în alte grade membre ale ramurii științelor sociale - cum ar fi diploma în psihologie, sociologie sau științe politice -, deși tangențial, cu studiul sistemului de justiție penală
 • Activitate profesională legată de sistemul de justiție penală, în domeniul profesiilor juridice sau al închisorii tehnice, judiciare, poliție sau echipe sau centre de copii sau de execuție.

Pentru a garanta un nivel de cunoștințe de bază la materiile de bază care fac parte din modulul I, pentru absolvenții care nu sunt în drept sau în criminalistică , se poate efectua un test de intrare. Acest lucru este destinat să asigure existența unui nivel minim la subiecții de bază ai masterului al cărui studiu va abundă, fie pentru că s-a dovedit că acest nivel a fost atins prin gradul de acces - licențe în Drept și Criminologie - demonstrat deja prin trecerea unui test nivel când aceste cunoștințe minime nu constituie conținut esențial al altor posibile grade de origine - psihologie, sociologie sau științe politice, printre altele.

Cerințe de admitere - Căi de acces

Înainte de a începe preînregistrarea, verificați dacă îndepliniți cerințele pentru admiterea la programul de master de care sunteți interesat și consultați documentele necesare pentru pre-înregistrare.

În conformitate cu prevederile Regulamentelor academice ale Universității oficiale din Graus și Masters din UdL, căile de acces sunt:

 1. Diplomă universitară oficială spaniolă. (Licențe, Inginerie, Arhitecturi, Inginerie Tehnică, Arhitecturi tehnice și grade)
 2. Diploma universitară străină certificată
 3. Gradul nu este aprobat, dar cu un nivel de pregătire echivalent cu gradul spaniol de diplomă și cu condiția ca în țara care eliberează diploma să fie autorizat să acceseze studii postuniversitare

criterii de selecție

Pentru a accesa masterul este necesar să fi finalizat studiile universitare care să permită înscrierea la master, adică drept, criminologie, psihologie sau științe politice, precum și finalizarea altor studii de licență în domeniul științelor sociale care sunt legate de sistemul de justiție penală. Cunoașterea mai puțin de bază a unora dintre subiectele relevante este necesară.

Cererile prioritare vor fi acordate studenților de drept sau criminologie. În cazul în care există mai multe cereri decât locuri, se va lua în considerare nota medie a fișei studentului care apare în certificatul academic oficial al gradului care dă acces la studiile de master.

Ultima actualizare Mart 2020

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră

Despre facultate

The main aim of the University of Lleida is the education of its students. We provide high standards of teaching with quality services throughout the university community that reach society beyond the ... Citeste mai mult

The main aim of the University of Lleida is the education of its students. We provide high standards of teaching with quality services throughout the university community that reach society beyond the campus gates. Students make up most of the UdL community, and our objective is to ensure that they enjoy the teaching and learning processes involved. Citește mai puţin
Lleida , Igualada + 1 Mai mult Mai Puțin