Master european în drept și economie (emle)

Generalități

10 locații disponibile

Programul de descriere

Master European în Drept și Economie (emle)

Acest program european de master în drept și economie (EMLE) oferă oportunitatea unică de studii interdisciplinare de drept și economie la două sau chiar trei universități europene și non-europene . Fiecare universitate partenere acordă o diplomă de master (LL.M. / MA / M.Sc. sau o diplomă comună). Programul oferă studenților, cu o înțelegere avansată a efectelor economice ale legilor divergente și pregătește pe studenți pentru o carieră profesională, de exemplu, în organizațiile publice, în firmele de avocatură multinaționale sau firme de consultanță. Absolvenții sunt, de asemenea, bine pregătiți pentru cercetare doctorat într-un program de doctorat, cum ar fi doctoratul european în Drept și Economie (Edle). EMLE a fost recunoscut de către Comisia Europeană ca un program de + Erasmus ", o calitate academică remarcabilă". Erasmus + eticheta permite programul EMLE de a acorda anual un număr substanțial de burse (inclusiv mai multe burse complete pentru studenții din "țări partenere"). Pentru studenții de la drept, cunoașterea reglementărilor specifice ale țării lor de origine este prea îngustă o bază pentru firmele de consiliere, care sunt active în comerțul internațional. În plus, o familiarizare cu efectele economice ale normelor juridice a devenit indispensabilă pentru înțelegerea nevoilor comerciale ale clienților. În mod similar, elevii economie vor beneficia de o înțelegere corectă a cadrului juridic instituțional al economiilor de piață. Pentru ambele avocați și economiști, cunoașterea celorlalte discipline și contacte internaționale sunt cruciale pentru o viitoare carieră de succes. Programul EMLE este răspunsul instituțional la aceste provocări.

Caracteristici Programul EMLE

Programul EMLE oferă următoarea combinație unică de caracteristici: O abordare cu adevărat interdisciplinară: - Cursuri atât în ​​drept și economie - Un program care este deschis pentru absolvenții de drept sau de facultăți economice - O mare facultate format din academicieni și practicieni de conducere în domeniul drept și economie Curriculum internațional, facultate și corp de studenți - Posibilitatea de a studia la trei universități diferite din șapte parteneri europeni și câteva universități partenere non-europene - O rețea de studenți cu înaltă calificare din peste 30 de țări Un mic grup de elevi la fiecare universitate partenere pentru a asigura o experiență de învățare intensivă

Structura programului

Programul acoperă un an academic , pentru care elevii de succes vor primi 60 de puncte ECTS . Cursurile încep de la începutul lunii octombrie și sfârșitul lunii iunie. Anul universitar este împărțit în trei termeni . Caracterul unic internațional și interdisciplinar al programului EMLE este asigurat printr-o cooperare intensă între avocați și economiști, la cel puțin opt universități europene și doi parteneri non-europeni.

Elevii pot studia până la trei universități diferite, dar nu poate cheltui toți termenii în aceeași locație. In primii doi termeni studenții pot alege între trei centre de predare. Aceasta conduce la o dimensiune de clasă medie de până la 35 de elevi, un maxim de 105 studenți admiși în întregul program. -

- În primul semestru , cursurile vor fi oferite la universitățile din Rotterdam, Hamburg și Haifa. În general, clasele încep în prima săptămână a lunii octombrie; examenele se termină la sfârșitul lunii decembrie.

- În al doilea semestru studenții vor studia la universitățile din Gent, Hamburg sau Rotterdam. Clasele, în general, încep în prima săptămână a lunii ianuarie; examenele se termină la sfârșitul lunii martie.

- În al treilea termen există mai multe centre de predare și o dimensiune medie a clasei medii. Cursurile sunt oferite în Aix-en-Provence, Barcelona, ​​Roma, Hamburg, Mumbai, Varșovia și Viena. Clase începe, în general, în prima săptămână a lunii aprilie; examene termina la sfârșitul lunii iunie.

Nivelul master al programului este documentat prin utilizarea unei metode constitutive (analiza economică) pe un anumit subiect (lege), combinată cu faptul că această analiză economică se bazează pe o comparație juridică continuă.

Primul și al doilea termen cuprind cursuri introductive , precum și cursuri de bază pe principalele subiecte din analiza economică a dreptului, în timp ce în al treilea semestru elevii predau cursuri de specialitate și scriu teza lor de masterat.

Programul este format din trei tipuri de cursuri . Pentru a face studenții legii mai familiarizați cu raționamentul economic fundamental, unele cursuri sunt mai economice în orientare. Unele cursuri se ocupă de legislația comparativă pentru a internaționaliza mediul juridic al studenților. Majoritatea cursurilor se ocupă direct de analiza economică a celor mai importante ramuri ale dreptului privat, public, internațional și european. Referirile la legislația în cursurile vor fi de tipul celor comparative, datorită caracterului toate-europeană a programului și compoziția internațională a publicului. Elevii se vor confrunta cu exemple de propria lor și alte sisteme de drept.

Pentru următoarea admitere studenților 2018-2019 , programul EMLE va introduce posibilitatea specializărilor în trei piese:

1) Traseul public și internațional,

2) calea inovării și a proprietății intelectuale (IP), și

3) Track-ul pentru piețe, corporații și regulatori (MCR).

Cerințele de admitere

EMLE este un curs postuniversitar. Se va acorda prioritate solicitanților care au deja o primă diplomă de master. Cerința minimă de admitere este o diplomă de licență , cu condiția ca această diplomă să conducă la ocuparea forței de muncă pe piața relevantă a muncii. Candidații cu o diplomă de licență trebuie doar să furnizeze dovada că acest grad reprezintă un nivel adecvat de calificare pe piața forței de muncă în țara lor de origine. În afară de absolvenți în Drept sau Economie, studenții cu o primă diplomă în Business Administration sau în alte științe sociale, se pot aplica, de asemenea, în cazul în care curriculum-ul include un număr substanțial de cursuri în drept și / sau economie. Cerința de mai sus în ceea ce privește capacitatea de inserție profesională pe piața forței de muncă se aplică în mod egal.

Procedura de aplicare

Procedura de aplicare diferă în funcție de faptul dacă un solicitant este considerat un "elev-program Versiunea țării" sau "Partener-Country-elev", în conformitate cu criteriile Uniunii Europene. "Studenții din țările programului" sunt cei care: - au un pașaport al unui stat membru al UE sau al Fostei Iugoslavii, al Republicii Macedonia, al Islandei, al Liechtensteinului, al Norvegiei, al Elveției sau al Turciei; - au desfășurat principalele activități (studii, etc.) pentru mai mult de 12 luni în ultimii cinci ani în oricare dintre țările menționate mai sus. Toți candidații care sunt caracterizate de nici una dintre condițiile de mai sus sunt considerate ca fiind "Partener-Country-studenți. Rețineți că studenții cu naționalități multiple, care sunt cetățeni ai uneia dintre țările enumerate în definiție, precum și a unei "țări partenere" și care nu au petrecut 12 luni în Europa, pot alege dacă doresc să aplice ca " Studenți Țară-Studenți sau Studenți Parteneri-Țări ".

Durata și prețul

Preț € 5,500.- pentru "studenții programului-patrie-"; 9,500.- € pentru 'Partner-Country-studenți.

Ultima actualizare Ian 2018

Despre facultate

As North Germany's largest research and educational institution and Germany's third-largest University, Universität Hamburg combines diverse study opportunities with excellent research. It provides a ... Citeste mai mult

As North Germany's largest research and educational institution and Germany's third-largest University, Universität Hamburg combines diverse study opportunities with excellent research. It provides a broad disciplinary spectrum with numerous interdisciplinary opportunities and pursues cooperation with an extensive network of top regional, national and international institutions. Universität Hamburg is devoted to long-term scholarship and science and promotes sustainability research in all schools. Citește mai puţin
Hamburg , Viena , Ghent , Aix-en-Provence , Mumbai , Haifa , Roma , Rotterdam , Varşovia , Barcelona + 9 Mai mult Mai Puțin