Keystone logo
Austria

Studiu Drept în Austria 2024

Studiază în Austria

Câștigul salarial o diplomă în drept în Austria universități austriece și școli de drept oferă o gamă completă de licențiat în drept (LLB) și Masters de Drept (LLM) programe care facilitează specializați într-un anumit domeniu de drept. Intrarea într-un program de LLM cere elevilor să obțină mai întâi o diplomă de licență în drept (LLB) și atinge note înalte în timp ce câștigul salarial acest grad. Toate avocați din Austria trebuie să fie membri ai ABA (Baroului austriac), o organizație care supraveghează toate problemele disciplinare referitoare la avocați civile sau penale. Elevii vor trebui să absolve o școală de drept austriac recunoscut și îndeplini un program de internship sau clerkship formare constând în cel puțin cinci ani de muncă legal înainte de a putea lua examenul de barou și pentru a obține calitatea de membru la ABA. Cât costă pentru a studia dreptul în Austria? Austria 's universitățile publice percepe o taxă pe semestru de școlarizare.Cantitatea de care taxa depinde dacă studentul este austriac sau dintr-o altă țară a Uniunii Europene. De exemplu, elevii din UE sunt considerate schimb de studenți (studierendes ordentliche), care sunt de multe ori scutite de la plata taxelor de semestru, dar sunt obligați să plătească aproximativ 20 de euro la universitate 's Student Union. Studenții non-UE plătesc mai mult pe semestru. În plus, Austria oferă, de asemenea, oportunități de burse pentru studenții din țările mai puțin dezvoltate, care includ majoritatea țărilor africane, Afganistan și Bangladesh. Încă o dată, taxele variază de la o universitate la alta. Cititi mai multe despre Universități în Austria aici si sa contactati școlile de drept direct pe Lawstudies.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  496
 • Ponderea utilităților

  106
 • Abonament la internet

  33
 • Transport local

  50

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  9
 • Bilet de cinema

  12
 • Pint de bere locală

  4

Despre Austria

Situat în Europa Centrală și de mărginită de mai multe țări, care includ Italia, Germania, Republica Cehă și Elveția, Republica Federală a Austriei este o democrație reprezentativă parlamentară, semiprezidențială format din nouă state federale. În prezent, unul dintre cele mai bogate țări din Europa și în lume, Austria are un standard excelent de evaluare viață pe Indicelui Dezvoltării Umane. Bundespräsident (Președintele federal) este "șeful statului " și a ales în conformitate cu rezultatele unui vot popular. Cancelarul federal (președintele guvernului federal) este numit de Bundespräsident și deține puterea similar cu un vicepreședinte. Austriei 's dreptului penal juridic sistem privat și sunt în principal practicate de avocați angajați individual sau cu o firmă din Austria.Drept privat se referă la aspecte juridice civile, comerciale și de muncă și este reglementată de Allgemeine Buergerliche Gesetzbuch, un cod de legi cuprinzătoare, care, deși decisiv, nu este întotdeauna caracter juridic obligatoriu în anumite litigii. Multe dintre principiile de drept privat Austria 's provin din dreptul roman, cum ar fi principiul libertății individuale, sau Privatautonomie și Konsensprinzip, directorul consens. Alte aspecte de drept privat austriac includ capacitatea juridică, contracte, prejudiciul și parteneriate de afaceri. Avocati penale în Austria trebuie să lucreze în anumite principii fundamentale care ghidează cazuri conduse de procurori de stat și implică Juriile, judecători și magistrați. Aceasta include "Târg proces " canon care promovează achitarea de cineva acuzat de o infracțiune dacă îndoieli cu privire vina acuzat 's există la sfârșitul unui proces.Constatări și verdicte sunt întotdeauna proclamate în numele Republicii austriac, cu distincții făcute între instanțele jurisdicții ordinare și instanțelor / tribunale care se ocupă de probleme juridice legate de drept public. Verfassungsgerichtshof (Austria 's Curtea Constituțională) protejează drepturile civile ale cetățenilor austrieci și garantează că studiile și hotărârile conforme cu orientările stabilite de Constituția austriacă. Cu toate acestea, Oberster Gerichtshof (Curtea Supremă) este cel mai puternic instanța austriacă care audiază cauze penale și civile care au epuizat toate celelalte căi.

Cerințe pentru Viză

 1. Viza de călătorie C ("Schengenvisa"): vă dă dreptul de a rămâne în Austria și în toate celelalte țări Schengen pentru maximum 90 de zile.
 2. Viza D (viza nationala austriaca, Aufenthaltsvisum D) - pentru sejururi de minim 91 de zile pana la maxim 6 luni; nu este necesar dacă sunteți cetățean japonez.
 3. Aufenthaltsbewilligung Studierende (permis de ședere temporară pentru studenți) - pentru sejururi mai lungi de 6 luni.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de călătorie C; Viza D; Aufenthaltsbewilligung Studierende

Preț și valută

EUR 71

 • Pentru viza C: 71 EUR
 • Pentru Viza D: 176 EUR
 • Pentru permisul de ședere: 141 EUR

Preturile pot fi modificate.

Cine poate solicita viza?

Cetățenii țărilor membre UE și SEE, precum și cetățenii elvețieni, nu au nevoie de vize pentru Austria. Cu toate acestea, atunci când stau în Austria mai mult de 3 luni, ei trebuie să solicite un „"Lichtbildausweis für EWR-Bürger/innen"" care este o confirmare a înregistrării la biroul de imigrare în termen de 3 luni de la intrarea în Austria.

Ceilalți străini trebuie să solicite un permis de ședere în scop de studii (Aufenthaltsbewilligung Studierende) la autoritatea reprezentativă a Austriei înainte de intrarea în Austria după primirea notificării de admitere.

Unde puteți face cererea?

Autoritatea reprezentativă a Austriei (ambasada, consulatul general)

Trebuie să solicitați o viză de student în persoană la autoritatea reprezentativă a Austriei (ambasada, consulatul general) înainte de a călători în Austria.

website:

Cum se face cererea?

Toți solicitanții de viză trebuie să se prezinte personal la ambasada/consulatul Austriei. Documentele care trebuie depuse pentru înregistrare includ:

 1. Un formular de cerere complet completat și semnat (disponibil de la autoritatea reprezentativă; poate fi descărcat și de pe Internet)
 2. Pașaport valabil (ar trebui să fie valabil pe toată durata șederii dumneavoastră în Austria)
 3. Fotografie color la dimensiunea pașaportului (între 3,5 x 4,5 cm și 4,0 x 5,0 cm)
 4. Certificat de nastere
 5. Certificat de bună conduită (dacă este disponibil)
 6. Asigurare de sanatate
 7. Notificarea admiterii instituției de învățământ din Austria
 8. Dovada mijloacelor financiare suficiente pentru a-și acoperi costurile de trai cu 12 luni în avans (pentru studenții cu vârsta de până la 24 de ani: 426,57 EUR/lună; pentru studenții cu vârsta peste 24 de ani: 772,40 EUR/lună (aceste sume includ chiria pentru cazare de până la 239,15 EUR în 2009), de exemplu: carte de economii/cont în Austria / declarație de garanție a unei persoane care locuiește în Austria/Cecuri de călătorie
 9. Dovada cazarii (contract de inchiriere, contract de cazare cu o casa studenteasca).

În Austria, este obligatoriu să vă înregistrați la autoritățile municipale (Meldeamt: Gemeindeamt, Magistratisches Bezirksamt) în termen de trei zile lucrătoare de la intrarea în țară.

Când trebuie să aplicați?

Pentru vizele pe termen scurt (viza D): Acordați 15 zile pentru procesare. În mod ideal, cererile de viză ar trebui depuse cu cel puțin 3-4 săptămâni înainte de plecare, dar nu cu mai mult de 3 luni înainte de plecare.

Pentru vize pe termen lung: Cererea ta de viză va fi trimisă în Austria și decizia trebuie așteptată în țara de origine - prin urmare cererea trebuie depusă cu cel puțin 3 luni înainte de sosirea intenționată în Austria. Perioada generală de procesare pentru un permis de ședere este de trei până la șase luni până când veți primi o decizie din partea autorității austriece.

Numai titlurile de ședere (permisele de ședere (Aufenthaltsbewilligung) și permisele de stabilire (Niederlassungsbewilligung) pot fi reînnoite în Austria. Trebuie să solicitați o reînnoire înainte de expirarea permisului inițial. Până la luarea unei decizii privind reînnoirea, puteți – chiar și după expirarea permisului dumneavoastră inițial – rămâneți în Austria.

Timp de procesare

3 Months

Oportunități de lucru

Cetățenii statelor UE, precum și Liechtenstein, Islanda, Norvegia și Elveția, nu au nevoie de un permis de muncă pentru a lucra în Austria. Dacă se acordă permisul de muncă, acești studenți nu sunt restricționați în ceea ce privește amploarea muncii lor, adică munca lor permisă nu se limitează la muncă sezonieră sau muncă cu venit minim (geringfügige Beschäftigung). Una dintre cerințele pentru permisul de muncă este ca postul vacant să nu poată fi ocupat de șomeri înscriși la serviciul de ocupare a forței de muncă.

Studenții din țări non-UE și Croația sunt supuși Legii care guvernează angajarea cetățenilor străini și necesită un permis de muncă (Beschäftigungsbewiligung). Studenții care sunt cetățeni ai țărilor terțe primesc un permis de muncă pentru până la 10 ore pe săptămână dacă studiază în programe de licență, studenții de la programele de masterat pot lucra cu permis de muncă până la 20 de ore pe săptămână. Este posibilă angajarea cu normă întreagă pentru perioadele în care nu au loc cursuri. Permisul de muncă trebuie solicitat la serviciul de ocupare a forței de muncă (Arbeitsmarktservice, AMS) de către angajator cu cel puțin 6 săptămâni înainte de începerea angajării și este valabil numai pentru un anumit loc de muncă cu angajatorul specific.

Ore pe săptămână

10

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.