Keystone logo
Belgia

Studiu Drept în Belgia 2024

Studiază în Belgia

Câștigul salarial o diplomă în drept în Belgia Câștigul salarial o diplomă în drept în Belgia nu are nevoie de studenți treci un examen de pre-admitere ca este necesar pentru alte câteva grade. Deși amestecul de olandeză, franceză și unele instituții germane de învățământ superior din Belgia poate fi confuz, ei au toate regulamentele adoptate oferite de Procesul de la Bologna, care presupune același tip de licență 's, Maestrul "sistem e și studii de doctorat a urmat de alte țări europene. Admiterea la Baroul belgian este permisă după cinci ani de drept a studia, sau la câștigând un Master de Drept (LLM). Taxe de școlarizare Guvernul Belgiei reglementează taxe mai mari de școlarizare de educație pentru toate universitățile publice sau colegii. Aceste taxe se bazează pe capacitatea studentului (sau studentul familiei 's) să plătească o sumă compătimi cu venituri. De exemplu, cu venituri mici (bursă) elevii primesc pachete complete de ajutor financiar și, de obicei, să plătească o rată de școlarizare de 100 de euro (135 dolari USD).Elevii considerate "non-bursă " plăti taxe de școlarizare complete 600 de euro (800 dolari USD). Încă o dată, aceste rate pot varia de la o școală de drept la altul. Posturi vacante Recent, rata șomajului în Belgia a scăzut considerabil ca recesiunea din SUA si Europa a început în cele din urmă să se îmbunătățească, un semn încurajator care a determinat, de asemenea, Banca Anglia să ia în considerare creșterea ratelor dobânzilor. Prin urmare, oportunități de angajare pentru studenții de la drept care doresc să practice dreptul în Belgia ar trebui să rămână în concordanță cu economie și locuri de muncă pieței îmbunătățirea rapid.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  414
 • Ponderea utilităților

  64
 • Abonament la internet

  49
 • Transport local

  49

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  10
 • Bilet de cinema

  12
 • Pint de bere locală

  4

Despre Belgia

Uniunea Europeană 's membru fondator Belgia (Regatul Belgiei), se află în Europa de Vest și găzduiește organizații internaționale importante, cum ar fi sediul NATO și UE. Reprezentând o frontieră culturală distinctă de separare țările latine europene și țările germanice, Belgia este acasa, la vorbitori de limbă franceză belgieni, vorbitoare de limbă olandeză flamande belgieni, și la o comunitate vorbitoare de limba germana la fel de bine. Diversitatea de limbă și de lungă istorie de conflicte politice în ultimii cinci secole a combinat pentru a da Belgia un guvern complex format din principii parlamentare federale monarhia democratice și constituționale. Compus din Camera Reprezentanților și Senat, "parlamentul federal s conține reprezentanți numiți, politicienii aleși și rege " Belgia copii s, care sunt considerate "senatorii de drept ".Belgia este, de asemenea, una dintre puținele țări din lume care are votul obligatoriu, care oferă în mod natural cu prețuri de garare extrem de mare de alegători. Cap Belgia 's de stat este Regele, deși puterea lui este limitată la numirea primului-ministru (cu un vot de încredere din partea Camerei Reprezentanților), împreună cu alte câteva atribuții. Originar din principii ale Codului Napoleon, Belgia "sistem judiciar i este susținută de drept civil, cu Curtea de Casație și Curtea de Apel reprezenta țara " cea mai mare instanțelor uri. Belgia 's sistemul juridic patru niveluri de instanțe ordinare există în Belgia: "Tribunal de première instance " (nivel inferior tribunalul pentru minori penal și civil), "Tribunalul des juges de Paix " și "Tribunalul de Poliție " tribunal --civil și penală, respectiv.Recent, guvernul a adăugat un tribunal fiscal sau cameră pentru Tribunal de première instance care decide litigiile referitoare la probleme de afaceri și fiscale personale. Doar un singur tribunal belgian are o juriu - Cour d 'Assises --which aude infracțiuni grave, cum ar fi omor, răpire și crimă. Pedeapsa pentru infracțiuni grave implica Exemple adecvate de detenție, determinat de un juriu, deoarece pedeapsa cu moartea a fost abolită din 1996. Deși legislația belgiană urmărește îndeaproape sistem de drept Franța 's, limbi utilizate în timpul procedurilor judiciare, fie că este vorba franceză sau olandeză, depinde pe care instanța se află în Belgia. Cu toate acestea, ambele limbi sunt folosite în instanțe Bruxelles.

Cerințe pentru Viză

Pentru resortisanții din afara UE/SEE/Elveția care doresc să studieze în Belgia pentru o perioadă mai mare de 90 de zile.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza D (viza nationala de lunga sedere)

Preț și valută

USD 200

Vă puteți aștepta să plătiți 200 USD sau mai mult pentru procesarea cererii dvs. de viză. Taxele pot fi modificate.

Cine poate solicita viza?

Dacă sunteți cetățean UE/SEE/Elveția, nu aveți nevoie de viză pentru a studia în Belgia. Cu toate acestea, ar trebui să fiți înscris la o universitate sau o instituție de învățământ superior recunoscută ca ocupație principală în Belgia, să aveți suficiente fonduri pentru a acoperi cheltuielile în timp ce studiați în Belgia și să aveți o asigurare de sănătate adecvată.

Dacă sunteți cetățean dintr-o țară din afara UE/SEE/Elveția, cel mai probabil va trebui să solicitați unul pentru a vă înscrie ca student la învățământul superior acolo pentru o perioadă mai mare de trei luni. Studenții din unele țări (cum ar fi SUA) nu au obligația de a obține o viză pentru Belgia dacă șederea lor nu depășește 90 de zile.

Înainte de a putea aplica pentru a obține o viză de student belgian, va trebui, în general, să fiți acceptat într-un curs sau program de studii de către o universitate sau instituție de învățământ belgiană recunoscută.

Studenții din Republica Populară Chineză trebuie să obțină un certificat de evaluare academică eliberat de Centrul de Evaluare Academică (APS) înainte de a fi autorizați să se înscrie într-o instituție de învățământ superior din Belgia. Acest certificat APS este necesar pentru a obține o viză de student pentru Belgia. Examenul constă într-o evaluare tehnică a diplomei dumneavoastră și un interviu.

Unde puteți face cererea?

Ambasada sau consulatul Belgiei

Ar trebui să solicitați viza de student la ambasada sau consulatul Belgiei din țara dvs. de origine.

website:

Cum se face cererea?

Înainte de a aplica pentru o viză de student pentru Belgia, trebuie mai întâi să fiți acceptat la un curs la o instituție de învățământ acreditată și să plătiți taxele de înregistrare (aceasta va fi rambursată dacă cererea dvs. de viză este respinsă). Dacă sunteți un student internațional, va trebui să contactați cea mai apropiată ambasadă sau consulat belgian din țara dumneavoastră. Ambasada vă va ajuta să determinați dacă aveți nevoie de viză de student și vă va ghida prin aplicarea vizei.

Pentru cererea dvs. de viză de student, vi se poate cere să furnizați următoarele:

 • un pașaport/ID de călătorie valabil;
 • dovada că ai un loc la o instituție recunoscută;
 • copii ale certificatelor de studii;
 • detalii despre curs;
 • dovada de fonduri suficiente pentru a vă acoperi costurile de trai, de studii, de îngrijire medicală și de repatriere (617 EUR pe lună pentru anul de studiu 2015-2016);
 • un certificat medical;
 • dovada că nu ai antecedente penale dacă ai mai mult de 21 de ani.

Pentru a vă dovedi acceptarea la o instituție recunoscută, puteți furniza unul dintre următoarele:

 • confirmarea oficială de înregistrare la program;
 • o atestare care indică că aveți acces la studiile anticipate;
 • dovada înscrierii dumneavoastră la examenele de admitere.

De asemenea, vi se poate cere să furnizați o scrisoare care să sublinieze de ce v-ați ales cursul, de ce doriți să studiați în Belgia și cum vă va beneficia acest lucru. În plus, vi se poate cere să demonstrați o anumită competență lingvistică în limba în care va fi predat cursul.

În termen de opt zile de la sosirea dumneavoastră în Belgia, trebuie să vizitați birourile locale ale administrației municipale/primăria (maison comunale/gemeentehuis) pentru a solicita permisul de ședere și pentru a fi înregistrat în registrul populației străinilor.

Când trebuie să aplicați?

Pentru o viză de studii de lungă ședere, este recomandat să vă programați la ambasadă cu cel puțin două luni înainte de plecare. Pentru o viză de scurtă ședere, faceți o programare cu cel puțin 3 săptămâni înainte de plecare.

Durata vizei de student depinde de durata cursului. Puteți solicita reînnoirea permisului de ședere anual, cu aproximativ 30 până la 45 de zile înainte de data expirării acestuia.

Timp de procesare

2 Months

Oportunități de lucru

Dacă ești un student străin înscris într-o instituție de învățământ din Belgia și ai un permis de ședere valabil, poți lucra până la 20 de ore pe săptămână în timpul perioadei de curs, atâta timp cât nu interferează cu studiile tale. Va trebui să obțineți un contract scris pe durată determinată de la angajator, care este cunoscut sub numele de „contract de muncă pentru studenți”, și un permis de muncă de tip C. În caz contrar, puteți lucra în timpul vacanțelor oficiale universitare fără a fi nevoie de un permis de muncă belgian.

Ore pe săptămână

20

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dumneavoastră de viză poate fi respinsă dacă aveți antecedente penale sau dacă ați fost deportat din UE. Un alt motiv de respingere este dacă documentele care dovedesc că vei fi student lipsesc sau nu sunt complete.