Keystone logo
China

Studiu Drept în China 2024

Studiază în China

Educație juridică in China Universități oferă trei programe de avocatura an în China. După absolvire, studentul are nevoie de doi sau mai mulți ani de experiență de lucru în domeniul juridic înainte de a fi eligibile pentru a lua un examen, care este oferit doar de două ori pe an. La finalizarea cu succes a acestor cerințe, studentul poate aplica pentru un avocat 's licență și drept practică în China. Cu toate acestea, oricine care lucrează ca un procurator sau judecător pentru putin trei ani pot lua examenul de bare și a devenit un avocat calificat. Cu alte cuvinte, devenind un avocat în China nu necesită neapărat o diplomă de învățământ superior. Taxe de școlarizare Mulți studenți internaționali aleg pentru a câștiga o diplomă în China din cauza costurilor reduse de școlarizare. Taxele de școlarizare pentru un program de licență de trei ani sau patru sunt între 11.000 și 40.000 de yuani (2000 dolari la 6000 dolari USD). Programe postuniversitare Publica nu sunt mult mai mari și au un cost mediu de 25.000 la 30.000 de yuani.Încă o dată, aceasta poate varia de la o școală la alta.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  325
 • Ponderea utilităților

  17
 • Abonament la internet

  11
 • Transport local

  26

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  5
 • Bilet de cinema

  6
 • Pint de bere locală

  0.9

Despre China

Oamenii 's Republica Populară Chineză găzduiește mai mulți oameni decât orice țară din lume, cu o populație estimată de 1,4 miliarde de euro. Pe lângă faptul că a doua cea mai mare economie din lume 's, China este, de asemenea, cel mai mare exportator / importator de bunuri și a fost un membru al Organizației Națiunilor Unite din 1971. Deși China sa concentrat pe reforme, mai capitaliste orientate către piață începând cu 1980 , elevii de alegere a studia dreptul în China nu ar trebui să întâmpinați probleme care mulți cetățeni chinezi se ocupe în mod regulat cu, ca urmare a controlului guvernamental. China 's Sistemul judiciar Sistemul judiciar al Poporului ' s Republica China este complex și constă în esență din Supremă a Poporului 's "Procuratura ", oamenii ' s Procuratorates, oamenii 's instanțe și Supremă a Poporului ' s Court. În conformitate cu articolul 129 din Constituție chinez, un Procuratura este "organul de stat pentru supravegherea legală " și se pare similar cu poziția reprezentat de un U.S. procuror. Cu toate acestea, un Procuratura chinez are autoritate care se extinde dincolo de doar investigarea și inițierea litigii și permite supravegherea și executarea hotărârilor instanțelor și, precum și funcționarea închisorilor din China. Din cauza China "vaste zonele rurale s, sistemul lor judiciar este ierarhică în care oamenii de baza 's tenis deține peste 3000 de instanțele din fiecare județ, care sunt subdivizate în mai mult de 15.000 de persoane mai mici, numite " oameni ' s tribunale " . Aceste tribunale pot fi găsite în sate și orașe dotting rural chinez. În plus, numărul de instanțe specializate este în sute, cu fiecare dintre aceste instanțe care se ocupă cu probleme de pădure, probleme maritime, de transport feroviar și APL (People 's Armata de Eliberare). Sistemul juridic din China 's diferă cel mai proeminent în faptul că ei nu aderă la conceptul de jurisprudență.În schimb, cele mai multe cazuri de litigii nu sunt obligate la alte instanțe "deciziile și pot prezenta propriile rezoluții unice. Unii oameni 's judecătorii instanțelor posibilitatea să urmeze interpretări juridice stabilite anterior, dar acest lucru este în întregime dependentă de judecător "convingerile lui cu privire la jurisprudența. Legislației penale chineze dicta că reformarea destul de încarcerarea recidiviști este de preferat și include condamnarea condamnat criminali de competențe, educație și formare profesională de muncă așa cum este descris de către modifică Codul de Drept Penal 1997.

Cerințe pentru Viză

 • Viza X1 - eliberată celor care merg în China pentru a studia mai mult de 6 luni.
 • Viza X2 - eliberata celor care pleaca in China pentru a studia pentru o perioada mai mica de 6 luni.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de student (Viza X1; Viza X2)

Preț și valută

Taxa de solicitare a vizei de student variază în funcție de naționalitatea dvs., de numărul de intrări necesare, de țara în care aplicați și dacă doriți un serviciu expres. Taxele pot fi în jur de 30 USD până la 150 USD.

Cine poate solicita viza?

Orice student străin care intenționează să studieze în China va trebui să obțină viza de student din China (viza X). Această viză este acordată acelor studenți care au fost deja acceptați pentru admitere de către un institut de învățământ recunoscut din China.

Unde puteți face cererea?

Ambasada sau Consulatul Chinei sau la misiunea diplomatică chineză

Puteți depune formularul de cerere de viză la Ambasada sau Consulatul Chinei sau la misiunea diplomatică chineză din țara dumneavoastră de origine. În cazul în care nu puteți veni personal pentru depunere, o puteți trimite printr-o agenție de turism sau o agenție de vize pentru depunerea în numele dvs. Rețineți că cererile trimise prin poștă nu sunt acceptate de majoritatea ambasadelor sau consulatelor chineze.

website:

Cum se face cererea?

Puteți descărca formularul de viză de aici: http://www.china-embassy.org/eng/visas/fd. Completați formularul de cerere de viză cu atenție și exactitate pe computer. Luați o imprimare a formularului de cerere completat și semnați-l. Rețineți că o imprimare a formularului de cerere este esențială, deoarece formularele scrise de mână nu sunt acceptabile. Rețineți că modificarea sau corectarea nu este permisă pe formularul tipărit.

Următoarele documente trebuie depuse la Ambasada sau Consulatul Chinei:

 1. Pașaportul original cu cel puțin șase luni de valabilitate rămasă și pagini goale de viză și o fotocopie a paginii de date a pașaportului și a paginii foto dacă este separată.
 2. Un formular de cerere de viză completat cu o fotografie color de pașaport recent făcută (capul gol, fața completă) pe un fundal deschis.
 3. Dovada șederii legale sau a statutului de rezidență (aplicabilă celor care nu solicită viza în țara de cetățenie)
 4. Original și fotocopie ale scrisorii de admitere emise de o școală sau de alte entități din China.
 5. Original și fotocopie a „Cererii de viză pentru studii în China” (Formular JW201 sau Formularul JW202).

După sosire: deținătorii de viză X1 trebuie să se înregistreze la Biroul de Securitate Publică (PSB) local în termen de 30 de zile de la sosirea în China și să solicite un permis de ședere temporară în China de la PSB local. Deținătorii X2 vor rămâne în China în perioada indicată pe viză și nu este necesar ca aceștia să solicite permisul de ședere temporară.

Când trebuie să aplicați?

Solicitați o viză de student cu cel puțin câteva săptămâni înainte de data planificată a călătoriei pentru a acorda suficient timp pentru ca procedura de aplicare să fie finalizată la timp pentru a vă înscrie la curs. Timpul normal de procesare este de 4 zile lucrătoare. Dacă doriți să vă ridicați viza mai devreme, serviciul expres și serviciul de urgență sunt disponibile la un cost suplimentar.

Viza X1 este eliberată în mod normal pentru intrări multiple, cu o valabilitate de până la 5 ani. Viza X2 este de obicei eliberată pentru o singură intrare cu valabilitate de până la 6 luni.

Timp de procesare

4 Days

Oportunități de lucru

Studenților străini li se permite să lucreze cu fracțiune de normă în China. Universitatea ar trebui să emită o scrisoare de consimțământ; unitatea/compania angajatoare trebuie să emită o Certificare; Secția de poliție va marca apoi pe viza dumneavoastră „Munca cu normă parțială; Studiu cu fracțiune de normă”.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Iată câteva lucruri importante pe care nu ar trebui să le faceți atunci când solicitați o viză de student în China:

 • Nu încercați să trimiteți formularul de cerere de viză de student trimițându-l prin poștă, deoarece nu va fi acceptat.
 • Nu prezentați documente false pentru viza de student.
 • Nu ascundeți și nu denaturați faptele în cererea dvs. de viză.