Keystone logo
Elveţia

Studiu Drept în Elveţia 2024

Studiază în Elveţia

Diplome de drept din Elveția, în scopul de a deveni un avocat în Elveția, studenții trebuie să completeze o perioadă de trei ani licențiat în drept (LLB). Cu toate acestea, în scopul de a fi admis la bar și introduceți practică, este de asemenea necesară o ulterior de doi ani Master of Laws. O opțiune alternativă, care este popular cu mulți studenți internaționali este LLM mai scurt și de specialitate, care oferă posibilitatea de a dobândi cunoștințe orientate într-o zonă special a legii, cum ar fi arbitrajul sau drept bancar. De asemenea, este posibil să urmeze un doctorat în drept după încheierea LLB, Master de Drept și / sau LLM Professional. Absolvenții trebuie să completeze, de asemenea, o ucenicie unu la doi ani cu o firmă de avocatură sau instanța de judecată - de preferință în cantonul în care au de gând să practice - si sa treaca un examen scris și oral administrat la încheierea formării lor, în scopul de a fi admiși la bara.Legea învățământului superior în Elveția nu are instituții private de instruire avocați: toate nouă școli de drept sunt afiliate cu universitatile cantonale din țară. Acestea includ Universitatea din Lausanne, Universitatea din Basel, Universitatea din Berna, Universitatea din Fribourg, Universitatea din Geneva, Universitatea din Lucerna, Universitatea din Neuchâtel, Universitatea din St. Gallen și Universitatea din Zurich. Deoarece Elveția este de origine a organizațiilor internaționale nenumărate și instituții bancare, precum și datorită statutului său ca locul de nastere al progrese semnificative în multe domenii de interes umanitar, precum și de afaceri și bancar, Elveția oferă studenților din întreaga lume, cu o nouă și cuprinzătoare perspectivă globală. Mai mult decât atât, angajamentul țării 's la taiere de cercetare margine oferă studenților internaționali o înțelegere mai profundă a afacerilor juridice la nivel mondial.În timp ce costul de trai în Elveția este de notorietate mare, taxele de școlarizare sunt relativ scăzute - în special în comparație cu SUA și Marea Britanie în plus, există o serie de oportunități de burse disponibile pentru studenții internaționali. Încă o dată, taxele de școlarizare poate varia de la o instituție la alta. Datorită importanță globală în afaceri și finanțe, există o mulțime de oportunități de carieră pentru avocati Elveția, în special în sectoarele primare, cum ar fi bancar, financiar și drepturile de proprietate intelectuală.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  1030
 • Ponderea utilităților

  81
 • Abonament la internet

  52
 • Transport local

  84

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  16
 • Bilet de cinema

  21
 • Pint de bere locală

  7

Despre Elveţia

Oficial numit Federația Elvețiană, Elveția se află în Europa de Vest și este mărginită de Italia la vest, Germania la nord, Liechtenstein și Austria la est și Franța la vest. Berna este capitala Elvetiei, o țară fără ieșire la mare, care este format din 26 de cantoane, sau subdiviziunile teritoriale care diferă ușor în procedurile de administrare. Majoritatea Elveției 's populație (aproape opt milioane de persoane) trăiesc într-o zonă denumită "Platoul ", în cazul în care se află orașele puternic populate de la Geneva și Zurich. Elveția este renumit ca fiind unul dintre cele mai bogate țări din lume. Locuitorii posedă cea mai mare cantitate de active nefinanciare și monetare pe individ în comparație cu orice alți cetățeni din lume. În plus, Geneva și Zurich în mod constant clasifica drept două orașe care prezintă cele mai bune standarde de viață printre toate celelalte orașe la nivel mondial.Economie stabilă Elveția 's este atribuită de auto-suficiență prin agricultura si eficiente practici de fabricație care îi permit să exporte cantități mari de bunuri. Alte domenii care Elveția arată expertiza economică excelent includ turism, bancar internațional, transport, biotehnologie și cercetare și dezvoltare. Situat central în inima Europei, Elveția este celebrată pentru eficiență și productivitate, să nu mai vorbim geografia uimitoare și istorie bogată de neutralitate. Cu trei limbi materne, germană, franceză și italiană, împreună cu o abundență de vorbitori de limba engleza oportunități de studiu, Elveția este o destinație premieră pentru studenții internaționali. Sistem de Legea Elveția Bazat pe tradiția de drept civil, Elveția dispune de un sistem juridic bazat pe lege, care este independent de toate celelalte ramuri guvernamentale.Toată puterea legiuitoare revine 26 de state ale țării, cunoscut sub numele de cantoane, cu excepția cazului când a declarat în mod expres de Constituție ca aparținând autorităților federale. Federalismul rămâne o componentă fundamentală a sistemului juridic elvețian.

Cerințe pentru Viză

 1. Viza C – pentru cursuri scurte (școli de vară, școli de limbi străine) care durează până la trei luni.
 2. Viza D – pentru cursuri care durează mai mult de trei luni.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

viza C; viza D

Preț și valută

EUR 0

Pentru viza de student, cererea este gratuită; cu toate acestea, ar putea exista unele excepții.

Cine poate solicita viza?

Deși Elveția nu este membră a UE, permite cetățenilor UE să urmeze universitatea în țară. Studenții care nu au naționalitate UE/SEE trebuie să contacteze ambasada sau consulatul Elveției din țara lor de origine pentru a solicita o viză înainte de a intra în țară.

Pentru cursuri de până la trei luni – cursuri de vară, școli de limbi străine – este posibil să aveți nevoie de o viză Schengen C pe termen scurt; pentru cursuri mai lungi de trei luni, este posibil să aveți nevoie de o viză națională D pe termen lung.

Nu puteți veni în Elveția cu o viză turistică de trei luni și o schimbați într-un permis de ședere pentru studenți după ce ați ajuns în Elveția. Astfel, chiar dacă sunteți scutit de a avea nevoie de viză de intrare, cum ar fi cetățenii din Australia, Canada, Noua Zeelandă, Japonia, Malaezia sau Singapore, va trebui totuși să solicitați un permis de ședere înainte de a ajunge dacă intenționați să rămâneți mai mult decât 90 de zile.

Toți studenții internaționali, inclusiv cetățenii UE/AELS, vor trebui să solicite un permis de ședere la un birou de înregistrare a rezidenților în termen de 14 zile de la sosirea lor în Elveția.

Unde puteți face cererea?

ambasada sau consulatul Elveției

Va trebui să solicitați o viză prin intermediul ambasadei sau consulatului Elveției din țara dvs. de origine.

website:

Cum se face cererea?

Când ați primit confirmarea acceptării de către o universitate elvețiană sau o școală privată, va trebui să contactați ambasada Elveției din țara dumneavoastră pentru informații despre formalitățile de intrare în Elveția. Va trebui să faceți dovada că aveți mijloace financiare adecvate pentru a vă întreține în timpul studiilor.

Va trebui să completați un formular de cerere și să trimiteți documente justificative în franceză, germană sau engleză, așa că poate fi necesar să vă traduceți documentele.

Pentru vizele Schengen C pe termen scurt, documentația include:

 • un pașaport/ID de călătorie valabil;
 • dovada resurselor financiare adecvate pentru a vă acoperi costurile în timp ce vă aflați în Elveția;
 • asigurare de sănătate/accident;
 • confirmarea cursurilor rezervate, inclusiv taxele plătite;

dacă ai sub 18 ani, certificat de naștere și autorizație de călătorie dacă vei veni singur în Elveția sau copii ale vizelor părinților, dacă aceștia vor fi însoțitori.

Pentru o viză D pe termen lung, documentele vor include:

 • un pașaport/ID de călătorie valabil;
 • dovada resurselor financiare adecvate pentru a vă acoperi costurile în timp ce vă aflați în Elveția, fie că sunteți dumneavoastră sau un sponsor, cum ar fi copii ale extraselor bancare sau o scrisoare de la bancă;
 • dovada asigurării de sănătate care include acoperirea pentru accidente;
 • scrisoare de motivare care descrie motivul pentru care doriți să veniți în Elveția pentru a studia și modul în care acest lucru va fi benefic pentru cariera dumneavoastră;
 • confirmarea înscrierii la o instituție de învățământ elvețiană recunoscută;
 • confirmarea taxelor de curs plătite;
 • CV-ul tau;
 • copii ale certificatelor și diplomelor de studii anterioare;
 • o scrisoare semnată care confirmă că vei părăsi Elveția la sfârșitul cursului.

De asemenea, vi se poate cere să susțineți un test de limbă pentru a vă asigura că veți putea urma lecțiile.

Dacă doriți să urmați studii postuniversitare, va trebui să prezentați dovada că ați fost admis la un curs postuniversitar și că aveți calificările corespunzătoare, mijloace financiare suficiente și un loc unde să locuiți.

Când trebuie să aplicați?

Ar trebui să programați o întâlnire la ambasada sau consulatul Elveției din zona dumneavoastră de îndată ce primiți scrisoarea de acceptare de la instituția de învățământ elvețiană. Ar trebui să programați programarea pentru un interviu pentru viză cu 6 luni înainte de începerea studiilor, dar nu mai târziu de zece săptămâni înainte de plecare.

Timpul de procesare pentru cererile de viză de scurtă ședere este de 10-15 zile; și opt până la zece săptămâni pentru vizele de lungă ședere.

Durata vizei de student depinde de durata cursului dumneavoastră. Permisul de ședere se acordă pentru un an și poate fi reînnoit.

Timp de procesare

10 Weeks

Oportunități de lucru

Puteți lucra cu fracțiune de normă până la 15 ore pe săptămână la termen și cu normă întreagă în timpul vacanțelor, dar numai după ce ați locuit în Elveția timp de șase luni.

Dacă dețineți deja o diplomă de master de la o universitate străină și vă aflați în Elveția, lucrând pentru universitatea sau institutul dvs. elvețian, nu trebuie să așteptați șase luni, dar puteți începe să lucrați imediat. Angajatorul tău va trebui să obțină un permis de muncă pentru tine. Va trebui să vă mențineți statutul de student cu normă întreagă și să demonstrați că continuați să faceți progrese în studii.

După absolvire, studenții străini pot rămâne în Elveția timp de șase luni pentru a-și căuta de lucru.

Ore pe săptămână

15

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.