Keystone logo
Franţa

Studiu Drept în Franţa 2024

Studiază în Franţa

Legea Gradul franceză În Franța, o diplomă în drept este câștigat de la școală lege. Facultatea de Drept este o școală într-o universitate mare, nu o entitate separată. Fiind capabil să practice dreptul în Franța necesită o licență în drept (LLB), și apoi cel puțin o diplomă de Master 's în domeniu (LLM), deși un program de nivel de doctorat (doctor în drept) este de asemenea disponibil. Câștigul salarial o diplomă în drept în Franța că facultățile de drept franceze sunt în cadrul universităților publice, admiterea la nivelul ciclului de licență nu este la fel de selectiv ca în școlile private. Cu toate acestea, admiterea nu înseamnă succes, iar mulți studenți nu reușesc în cadrul programelor riguroase. Facultatea de Drept este împărțit în trei programe. În primul rând, elevii participa la un Bachelor de trei ani a programului drept (denumit "licență de Droit"). Aceasta este urmată de o de doi ani Master of program de Drept (LLM), și în cele din urmă o perioadă de trei ani sau mai mult Ph.D. în lege. De asemenea, în scopul de a intra în bar, studenții trebuie să introduceți, de asemenea școlii bar.Acceptarea în școală bar necesită cel puțin primul an de master de formare drept. Mulți studenți opta să meargă la școală în Franța din cauza costurilor scăzute ale acestuia. Restaurante studențești și săli de ședere subvenționate adauga la accesibilitatea merge la școală în Franța. Anul universitar francez începe în luna septembrie și trece prin mai sau iunie, rupte într-un semestru toamna si primavara. Franța este atragatoare pentru studenții de la drept și din cauza nivelului ridicat de academicieni. Cei care pot vorbi franceza îndeajuns de bine pentru a participa la școală poate obține o educație accesibil de la unele dintre scolile de top si educatori din lume de învățământ internațional. Cei care pot reuși în rigorile programelor școlare franceză drept sunt în măsură să practice dreptul în toată Europa cu întemeierea puternic formare drept civil care provine din sistemul de învățământ francez.În plus, multe programe dreptul francez a studia, de asemenea, drept comun, astfel încât absolvenții lor sunt bine echipate pentru a aplica la bar sau câștiga intrarea profesional în alte țări în care dreptul civil nu este principalul tip de drept practicat. Această combinație face Franța o țară atrăgătoare să ia în considerare atunci când aleg o școală în care să studieze dreptul.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  459
 • Ponderea utilităților

  57
 • Abonament la internet

  30
 • Transport local

  61

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  10
 • Bilet de cinema

  12
 • Pint de bere locală

  6

Despre Franţa

Franța este unul dintre jucătorii cheie din jocul politic și economic european. Servind ca granița dintre Peninsula Iberică și partea continentală a Europei, Franța a fost mult timp un punct focal cultural din Europa. Paris, în mod special, este înălțimea de industria modei, iar multe dintre lume 's influențe de moda de conducere provin din case de moda pariziene. Țara a produs, de asemenea, unele din lume 's scriitori cele mai celebre, printre care nume ca Rousseau și Voltaire. Cu conexiunile sale cu Germania, Franța a servit ca unul dintre liderii din Europa și unirea pornire al Uniunii Europene. În plus față de modă și de scris, Franța este cunoscut pentru tradiția sa culinară. Peste 250 de soiuri diferite de brânză provin din interiorul granițelor sale, iar iubitorii de vin știu că pot transforma în Franța pentru vinurile delicate, delicioase.Fie că sunteți în vedere Franța pentru patrimoniul culinar, flerul său artistic sau pur și simplu pentru că doriți să experimenta cultura de o locație nouă, veți găsi o varietate de factori, pentru a vă atrage spre a studia în această țară europeană conducere. Pentru că Franța face apel la atât de mulți studenți străini, viața la universitate este bogat în diversitate culturală. Cultural experiențe edificatoare sunt ușor de găsit în Franța. Muzee, în special a celor de la Paris, permite rezidenților UE care sunt studenți cu vârsta sub 26 de intrare liberă. Posesorii de carduri studențești vor găsi, de asemenea, reduceri la transport, mâncare și distracție. Școli sale efectua bine în clasamentele internaționale de educație, ceea ce îl face apel pentru studenții care doresc să călătorească la nivel internațional pentru educația lor. Sistemul juridic din Franța Ca mare parte a Europei, practicile Franța drept civil în primul rând, deși dreptul penal este, de asemenea, parte a sistemului său judiciar .Drept public include, de asemenea, atât de drept administrativ și constituțional. În ansamblu, sistemul juridic francez este modelat după sistemul de drept civil.

Cerințe pentru Viză

Există diferite tipuri de vize pentru studenți, în funcție de cât timp intenționați să studiați în Franța:

 1. Visa de court séjour pour études (viza de student „Schengen” de scurtă ședere) - Dacă studiile dumneavoastră vor dura mai puțin de trei luni, atunci ar trebui să aplicați pentru așa-numita viză de student Schengen. Este eliberat gratuit și nu poate fi reînnoit. Este posibil ca 41 de țări să nu aibă nevoie de viză pentru o ședere de mai puțin de trei luni.
 2. Etudient concours (viza pentru susținerea examenelor de admitere) - Cu această viză, puteți veni în Franța pentru a susține un examen de admitere la un institut de învățământ superior. Dacă promovați, atunci puteți solicita direct la prefectura locală (autoritatea locală/oficiul administrativ francez) din Franța pentru un permis de ședere de un an, reînnoibil.
 3. Visa de long séjour temporaire pour etudes (viză temporară de lungă ședere) - Această viză vă permite să studiați în Franța între trei și șase luni fără a fi nevoie de un permis de ședere. Este neregenerabil.
 4. Visa de long séjour etudes (viză de lungă ședere) - Dacă doriți să studiați mai mult de șase luni, atunci trebuie să solicitați viza de student pe termen lung în Franța. Din 2013, acest tip de viză de studiu durează acum pe durata cursului dumneavoastră în Franța. Vizele de lungă ședere acționează ca permise de ședere și se numesc VLT-TS.
 5. Viză de cercetător pentru ședere prelungită - Dacă aveți o diplomă de master sau mai mare și doriți să veniți în Franța pentru a participa la cercetare sau a preda la nivel universitar, atunci instituția vă poate oferi o viză de cercetător de ședere prelungită VLS-TS.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de student

Preț și valută

EUR 50

Taxele pentru viza de student variază foarte mult, în funcție de tipul de viză și de țara din care vii. Pentru studenții din spațiul Schengen, costurile variază de la 50 la 99 EUR. Viza de student Shengen pe termen scurt este gratuită.

Cine poate solicita viza?

Dacă sunteți cetățean al UE sau cetățean din SEE, Elveția, Norvegia, Islanda sau Liechtenstein, nu aveți nevoie de viză de student francez.

Dacă sunteți cetățean din orice altă parte a lumii, va trebui să obțineți o viză de student pentru Franța. Trebuie să fi asigurat un loc la un curs la o instituție de învățământ franceză înainte de a aplica pentru o viză.

Unde puteți face cererea?

ambasada / consulatul francez

Unele țări vă cer să vă înregistrați mai întâi la CampusFrance, agenția națională franceză pentru învățământul superior, și studenții internaționali, pentru a aplica pentru admitere și pentru a obține o viză de student prin procedura CEF. În caz contrar, ar trebui să obțineți viza la ambasada/consulatul Franței din țara dumneavoastră de origine.

website:https://france-visas.gouv.fr/

Cum se face cererea?

Pentru a aplica pentru viza, veți avea nevoie de următoarele:

 1. O scrisoare oficială de acceptare a unui program acreditat la o instituție franceză. Acest lucru ar trebui să fie pe hârtie cu titlu oficial, care să precizeze detaliile dvs. complete, detaliile instituției franceze și să precizeze datele de începere și de sfârșit ale programului academic.
 2. Dovada că aveți fonduri suficiente (în prezent 615 EUR pe lună), de exemplu, extras de cont bancar, scrisoare de garant sau notificare privind o grant sau o finanțare dintr-o sursă oficială.
 3. Dovada biletului de întoarcere acasă. Adesea, aceasta este sub forma biletului real sau a rezervării care arată data plecării, dar poate fi o declarație de intenție scrisă de mână, inclusiv datele de plecare prevăzute.
 4. Dovada asigurării medicale (acoperire minimă 30.000 EUR).
 5. Dovada cazarii. Poate fi prezentat sub formă de confirmare a locuinței pentru studenți sau a unui certificat de pensiune și cazare sau „attestation d'accueil” (dacă locuiți cu prieteni sau rude).
 6. Dovada de competență în limba franceză, dacă studiați un curs de limbă franceză.

Există o taxă pentru cererea de viză și trebuie să aveți, de asemenea, un pașaport care este valabil pentru o perioadă de trei luni după data de expirare a părții solicitate. Trebuie să completați o cerere pe care o semnați și trebuie să depuneți trei fotografii împreună cu cererea.

Când trebuie să aplicați?

Poate dura până la două luni pentru ca o cerere de viză să fie aprobată, așa că ar trebui să trimiteți toate informațiile necesare cât mai repede posibil înainte de a planifica să plecați. Viza de student „Schengen” de scurtă ședere durează 90 de zile, o viză temporară de lungă ședere de trei până la șase luni și o viză de lungă ședere pe durata cursului dvs.: trei ani pentru licență, doi ani pentru un master și patru ani pentru un doctorat.

Timp de procesare

2 Months

Oportunități de lucru

În calitate de student internațional cu o viză de studiu în Franța, puteți lucra până la 964 de ore într-un singur an (aproximativ 60% din angajarea cu normă întreagă timp de un an) - în timp ce sunteți la curs și atâta timp cât aveți un permis de ședere valabil.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Când completați cererea pentru o viză pentru Franța, este esențial să completați cererea în întregime. Nu trebuie să lăsați nimic necompletat, deoarece acest lucru poate întârzia foarte mult procesul de aplicare. De asemenea, trebuie să vă asigurați că aveți toate documentele necesare și să le trimiteți împreună cu cererea.