Keystone logo
Grecia

Studiu Drept în Grecia 2024

Studiază în Grecia

Câștigul salarial o diplomă în drept în Grecia Master of Law (LLM) este un grad avansat care poate fi obținută după câștigarea unui burlac 's grad de drept (LLB). Deși un LLM nu este necesar de a avea pentru a practica dreptul în Grecia, este de dorit de către firmele de avocatură la angajarea studenților proaspăt dintr-un program de drept și poate oferi cunoștințe de specialitate pentru studenții care doresc să practice o anumită zonă de drept. Cei mai mulți studenți să ia între cinci și șase ani pentru a finaliza lor de grade LLB și LLM. Dupa ce a absolvit un program de lege, elevii au voie să ia examenul de barou în urma realizării unui stagiu de 18 luni cu o firmă de avocatură sau avocat independent. Examenul de barou grec format din secțiuni verbale și scrise privind penal, drept civil și comercial. Elevii care doresc să practice dreptul în Grecia ar trebui să fie conștienți de faptul că examenul de barou este dat în limba greacă.Elevii Taxe de școlarizare SEE și ale Uniunii Europene nu trebuie să plătească de școlarizare la frecventează școli publice sau universități din Grecia. Cu toate acestea, de școlarizare pot fi percepute pentru anumite programe de master. Studenții non-europene vor trebui să plătească o taxă în fiecare an, care include manuale, taxe de laborator, etc. oportunități de angajare avocați greci calificați se bucură de un statut social și de afaceri mare, mai ales atunci când își desfășoară activitatea în Salonic și Atena. În prezent, există o cerere tot mai mare de avocați companie guvernamental și privat, mai degrabă decât firmele de avocatură specializate în doar un singur tip de drept.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  248
 • Ponderea utilităților

  69
 • Abonament la internet

  30
 • Transport local

  30

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  8
 • Bilet de cinema

  8
 • Pint de bere locală

  4

Despre Grecia

Schimbul de frontiere terestre cu Turcia, Macedonia și Bulgaria, Grecia se află la intersecția Africa, Europa și Asia de Vest și este una dintre țările cele mai vizitate din lume. Cu coastelor sale pitoresti, peisaj muntos și siturile istorice antice dateaza din secolul al 6-lea î.en. O țară democratică și foarte dezvoltate apartenență la Uniunea Europeană și Organizația Națiunilor Unite, Grecia ratele ridicate de pe indicele de dezvoltare umană și are cea mai mare economie din Balcani. Grecia este condus de un prim-ministru care este desemnat de un Parlament Elenă ales de cetățeni greci. Constituție Grecia 's garantează libertățile civile și a altor drepturi similare celor incluse în alte constituții democratice. . Procese politice sunt introduse și puse în aplicare de către primul-ministru, președintele (care este limitat la anumite funcții legislative) și cabinetul de sistem juridic Greek Greek are trei instanțe diferite: instanțele administrative, civile și penale.Numit "Areios Pagos", Consiliul de Stat este instanța supremă de drept administrativ și Curtea de Casație este instanța supremă de drept penal și civil. Cauzele civile sunt audiate inițial de către Curțile de Primă Instanță și apoi pot proceda la curțile de apel. Hotărâri pronunțate de Curtea de Casație sunt irevocabile. Drept penal implică infracțiuni, contravenții și încălcări (audiate în instanță un magistrat 's). Misdemeanors și delicte sunt audiate în judecătorii și, dacă este necesar, Curțile de Apel. Judecătorii de guvernământ peste instanțele elene sunt oferite mandatului viață, după o perioadă de probă de doi ani. Ei nu au acces la grefierii și de a efectua toate litigiile de lucru se. Numai avocații grecești cele mai dedicate și cu experiență sunt selectate pentru funcții judiciare care necesita examenele create de "Areios Pagos " (Curtea Supremă din Grecia).Noi judecători trebuie să ia, de asemenea, cursuri de la Școala de Educație Judiciare cu sediul la Salonic timp de un an. După aceea, ei sunt numiți la o instanță cartier grec în cazul în care acestea au posibilitatea de a aplica la alte instanțe, după câștigarea mai mulți ani de experiență în fața instanței specific.

Cerințe pentru Viză

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de student (viza nationala – tip D)

Preț și valută

EUR 150

Taxa pentru viza de student depinde de țară și poate fi în jur de 150 EUR. Prețul poate fi supus modificării.

Cine poate solicita viza?

Cetăţenii UE/SEE nu au nevoie de viză pentru a studia în Grecia. Cu toate acestea, dacă veniți dintr-o țară din afara UE, trebuie să obțineți o viză de student. O listă a țărilor care necesită sau nu necesită viză poate fi găsită aici: https://www.mfa.gr/en/visas/visas-for-foreigners-traveling-to-greece/countries-requiring-or-not-requiring -visa.html

Unde puteți face cererea?

consulatul grec

Trebuie să solicitați viza de student prin consulatul grec care are jurisdicție asupra statului dvs. de reședință permanentă. Majoritatea consulatelor vă cer să depuneți cererea în persoană.

website:https://www.mfa.gr/en/appendix/greece-bilateral-relations/a.html

Cum se face cererea?

În mod normal, veți avea nevoie de următoarele documente:

 • Formularul de cerere pentru o viză pentru o ședere lungă în Grecia completat și semnat în întregime
 • O fotografie color recentă la dimensiunea pașaportului
 • Pașaport care ar trebui:

• să aibă o valabilitate care să depășească cu trei luni data de încheiere a duratei vizei
• să aibă cel puţin două pagini goale
• au fost emise în ultimii zece ani

 • Certificat de cazier judiciar, recent si atestat
 • Certificat de aptitudine medicală
 • Asigurare medicala de calatorie

Documente suplimentare necesare:

 • Scrisoare de înregistrare și plata taxei\
 • Certificat de la Ministerul Educației că instituția de învățământ deține o licență valabilă și este înregistrată în evidențele relevante
 • Dovada cunoasterii adecvate a limbii engleze
 • Dovada fondurilor suficiente pentru a acoperi cheltuielile de trai, costurile de studiu și repatriere (inclusiv eventuala bursă)

În termen de 40 de zile de la sosirea dumneavoastră în Grecia, trebuie să solicitați un permis de ședere la Departamentul de migrație. În mod normal, sunt necesare următoarele documente:

 • Formular de cerere pentru un permis de ședere
 • Certificat de asigurare medicală, eliberat de o companie greacă de asigurări medicale
 • Certificat medical, eliberat de un spital public grec (CXR, test Mantoux)
 • Chitanța de plată a Taxei de ședere (plata se face la Primărie)
 • Fotocopie a pașaportului
 • Scrisoarea de înregistrare a studentului care confirmă că studentul este înregistrat la Mediterranean College
 • Extras bancar care confirmă că studentul are o sumă suficientă de bani în contul bancar pentru a acoperi cheltuielile de trai

Când trebuie să aplicați?

Ar trebui să depuneți cererea cu 8-12 săptămâni înainte de sosirea planificată în Grecia.

Durata vizei dvs. de student depinde de durata programului dvs. de studii. Reînnoirea permisului de ședere este anuală.

Timp de procesare

12 Weeks

Oportunități de lucru

Dacă sunteți din UE/SEE, aveți voie să lucrați.

Dacă sunteți din afara UE/SEE, puteți solicita un permis care vă permite să lucrați cu jumătate de normă în timp ce studiați, pentru a vă întreține financiar. Când ai terminat studiile, însă, acest permis de muncă cu fracțiune de normă nu poate fi transformat în cel obișnuit, chiar dacă găsești un angajator care să te angajeze cu normă întreagă. În continuare ar trebui să aplicați separat pentru o viză de muncă.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.