Keystone logo
Italia

Studiu Drept în Italia 2024

Studiază în Italia

Devenind un avocat în Italia Avocați în Italia sunt menționate ca "avocați " și fac parte din barou național țării 's numit "Consiglio Nazionale Forense ". Avocații pot fi, de asemenea, membri ai asociației lor bar local, deoarece profesia de avocat în Italia este descentralizată. Cu toate acestea, Consiglio Nazionale Forense este responsabil pentru distribuirea de măsuri disciplinare cu privire la toate avocați din Italia și aderă la un cod de conduită care se aplică consilierilor care lucrează în toate teritoriile italiene. Pentru ca Italia este o țară a Uniunii Europene, cerințele sale de educație juridică oglinda celor din alte țări ale UE. Finalizarea de licență (LLB) și la nivel de absolvent (LLM) este obligatorie, împreună cu cel puțin un an de internau cu o firmă de avocatură sau alte entități orientate de drept. Trecerea examenului de bare este necesară înainte avocații pot practica drept în Italia.Taxe de școlarizare Costul de frecventarea școlii de drept în Italia variază foarte mult în funcție de zonă și dacă universitatea este publică sau privată.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  408
 • Ponderea utilităților

  66
 • Abonament la internet

  28
 • Transport local

  35

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  9
 • Bilet de cinema

  9
 • Pint de bere locală

  5

Despre Italia

Italia este o republică din sud european, parlamentar marginita de Austria, Elveția, Slovenia și Franța și include insulele Sardinia și Sicilia, ca parte a teritoriului său. Vatican și San Marino sunt state suverane existente în Italia, în timp ce enclava italian Campione d 'Italia este situat în Elveția. Cu cea mai mare a patra economie a oricărui membru al Uniunii Europene, Italia este, de asemenea, un influent Regionale și putere Mijlociu și un participant stabilit de NATO, Organizația Mondială a Comerțului și toate cele trei "G " summituri anuale. Guvern Italia 's este un parlament bicameral format din două case - Senatul Republicii și Camerei Deputaților. "Presidente del Consiglio dei Ministri " (președinte al Consiliului de Miniștri sau prim-ministru al Italiei) este șeful guvernului și este ales la biroul de către Președintele Republicii.Senatul și Camera Deputaților sunt entități independente care nu îndeplinesc, cu excepția cazului în circumstanțe specifice, astfel cum este descris în Italia 'constituția lui. Italia ' s juridic Sistem de administrație, instanțele penale și civile cuprind sistemul juridic Italia 's. Cazuri penale implica tribunale, judecătorii și jurii, spre deosebire de instanțele administrative și civile care necesită doar avocații pentru a finaliza litigii. Următoarea hotărâre, o petrecere în instanța de judecată penală se pot face apel la o instanță superioară de până la Italia 's Curtea Supremă de Justiție, dacă este cazul. Justiție instanță civilă este alocat de "Giudice di Pace " (judecătorii de pace), judecători, tribunale, apelurile și instanțele judecătorești supreme. Protecția intereselor individuale și legitime este funcția de instanțe administrative Italiei 's. Cazuri auzit în contencios administrativ face în primul rând cu interesele publice, fonduri publice și problemele din jur Estates, testamente sau probleme oraș / sat.

Cerințe pentru Viză

 1. Viza tip C: Viză de scurtă ședere sau viză de călătorie valabilă pentru una sau mai multe intrări și pentru o perioadă care nu depășește 90 de zile.
 2. Tipul de viză D: Viză de lungă ședere valabilă mai mult de 90 de zile.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza tip C; Viza tip D

Preț și valută

USD 70

Taxa pentru o viză de student în Italia este de obicei în jur de 50-70 USD. Taxa poate fi supusă modificării.

Cine poate solicita viza?

Studenții UE/SEE pot intra în Italia cu un pașaport valabil sau cu o carte de identitate și au dreptul de a absolvi o diplomă în Italia fără viză atât timp cât doresc. Acești studenți trebuie, însă, să se înregistreze la Chestura (secția de poliție) în termen de 8 zile de la sosire, pentru a obține permisul de ședere.

Studenții din afara UE trebuie să obțină o viză de student înainte de a intra în Italia. Pentru studii de peste 90 de zile, va trebui să solicitați un permis de ședere (permesso di soggiorno) la oficiul poștal local în primele 8 zile de la sosirea în Italia. Acest lucru împreună cu viza vă va permite să rămâneți în Italia pe durata studiilor. Există o taxă asociată cu cardul de rezidență.

Cetăţenii unor ţări non-UE nu au nevoie de viză pentru a rămâne şi a studia în Italia pentru o perioadă de până la 90 de zile.

Puteți găsi o prezentare generală a acestor țări aici: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Unde puteți face cererea?

ambasada sau consulatul Italiei

Trebuie să solicitați viza de student la ambasada sau consulatul italian din țara dumneavoastră. De asemenea, va trebui să aveți un interviu la ambasadă sau consulat.

website:

Cum se face cererea?

După ce ați primit scrisoarea de acceptare sau scrisoarea de admitere pentru cursul de studiu dorit, vă puteți verifica eligibilitatea pentru obținerea unei vize de student italian și apoi puteți continua procedura de solicitare a vizei. Va trebui să prezentați următoarea documentație:

 • Formular de cerere de viză de intrare; îl puteți găsi la
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Fotografie recentă dimensiune pașaport;
 • Document de călătorie valabil cel puțin trei luni după viză;
 • Înscrierea sau preînscrierea la un curs universitar;
 • Dovada ca ai cazare in Italia;
 • Dovada că aveți sprijin financiar (cel puțin 448,07 EUR pe lună pentru anul universitar, un total de 5824,91 EUR pe an);
 • Acoperire de asigurare adecvată pentru tratament medical și spitalizare;
 • Dovada disponibilității mijloacelor financiare necesare repatrierii;
 • Dovada cunoștințelor adecvate de italiană sau engleză în funcție de limba programului;
 • În cazul în care studentul este minor, acesta trebuie să aibă acordul de expatriere semnat de fiecare dintre autoritățile părintești, sau în lipsa acestora, de către tutorele legal.

Când trebuie să aplicați?

Ar trebui să solicitați o viză de student italian cu cel puțin trei luni înainte de sosirea planificată în Italia. Procesarea cererii dvs. de viză poate dura între 1-3 săptămâni. Ar trebui să vă programați interviul pentru viză cu patru până la șase săptămâni înainte.

Durata vizei de student depinde de durata cursului dumneavoastră.

Timp de procesare

3 Weeks

Oportunități de lucru

Dacă sunteți din UE, aveți voie să lucrați în Italia fără a fi nevoie de un permis de muncă. Programul de lucru nu trebuie să depășească 20 de ore pe săptămână în timpul semestrului. Poți lucra numai cu normă întreagă în timpul vacanțelor dintre semestre.

Studenții internaționali din afara UE vor trebui să solicite un permis de muncă la un birou local de imigrare din Italia. În primul rând, trebuie să aveți un contract de muncă semnat și să prezentați o copie la biroul de imigrare.

Ore pe săptămână

20

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.