Keystone logo
Republica Moldova

Cele mai bune universități pentru Drept Programe în Republica Moldova 2024

Numărul de instituții: 4
  • Chisinau, Republica Moldova

  Începând cu anul 1991, anul declarării Independenței, Republica Moldova a pornit pe drumul anevoios al transformărilor politice, economice și sociale. În condițiile economiei de piață, ce s-au impus ca o legitate obiectivă a istoriei, și după desființarea Uniunii Sovietice, țara noastră s-a constituit ca stat pornind, practic, de la un nou început.

  • Chisinau, Republica Moldova

  Universitatea Tehnică a Moldovei a fost fondată în anul 1964, cu denumirea iniţială “Institutul Politehnic din Chişinău”, în baza unor specialităţi inginereşti şi economice transferate de la Universitatea de Stat din Moldova. În primul an de studii (1964 – 1965) universitatea avea 5140 de studenţi (dintre care 2085 la secţia de zi), grupaţi la 5 facultăţi: Electrotehnică, Mecanică, Tehnologie, Construcţii, Economie. Corpul didactic număra 278 profesori, dintre care numai 36 aveau grade didactice şi titluri ştiinţifice.

  • Chisinau, Republica Moldova

  Universitatea de Studii Europene din Moldova (USEM) este o instituție privată de învățământ superior, acreditată de către autoritățile statale ale Republicii Moldova, în conformitate cu legislația în domeniu.

  • Chisinau, Republica Moldova

  Free International University of Moldova (ULIM) a fost fondată în 1992 prin Hotărârea Guvernului și este acreditată de Consiliul Național pentru Evaluare și Acreditare Academică a Republicii Moldova. Pe baza principiului „non-profit”, ULIM funcționează conform Constituției și legilor care guvernează sistemul de învățământ superior din Republica Moldova. Free International University of Moldova oferă studenților oportunitatea de a combina cunoștințe teoretice și practice, într-un mediu multi-și interdisciplinar, pregătindu-i să intre pe o piață globală a muncii. Cu peste 30% din corpul studenților fiind internațional, universitatea este implicată intens în procesele de internaționalizare, facultățile noastre oferind 76 de programe de studiu în patru limbi (română, rusă, engleză și franceză) la nivel de licență, master și doctorat. Instituția noastră oferă servicii și facilități pentru studenți de înaltă calitate (hotel universitar, reședință modernă, cantine, cafenele, cluburi, facilități de agrement și sport, bibliotecă, laboratoare informatice / media, clinică judiciară etc.).