Keystone logo
Norvegia

Studiu Drept în Norvegia 2024

Studiază în Norvegia

Diplome de drept din Norvegia O perioada de cinci ani, Facultatea de Drept programului care să conducă la un maestru i rettsvitenskap (Master of Jurisprudență) este cel mai important avocații de studii pot câștiga în Norvegia. Similar cu un Master of Laws, comandantul i rettsvitenskap înlocuiește recent candidate vechi de studii de Drept creat inițial în 1736. LLM este singurul gradul necesar pentru a se califica pe elevi să lucreze ca avocați în Norvegia. Cu toate acestea, absolvenți ai unui program de LLM nu sunt retrogradate la pozițiile avocat. Ele pot accepta, de asemenea, ocuparea forței de muncă de rang înalt în cadrul Serviciului de Poliție norvegian, servi ca un judecător avocat sau accepta diverse funcții în sectorul funcționar public. Profesia de avocat în Norvegia este o " unită" una, pentru că toți oamenii cu ocupații legale au primit același tip de educație. În timpul al cincilea an de program LLM, studenții trebuie să completeze o teză și înscrie la cursuri avansate, electivă.În plus, oricine studiază la Facultatea de Drept de studii au, de asemenea, posibilitatea de a câștiga un maestru 's diplomă în criminologie sau sociologia dreptului. Ph.D., gradul de doctorat și licențiat sunt de asemenea disponibile pentru studenții care doresc să se angajeze în cercetare legal sau preda la o universitate norvegian. Universități în norvegiană Oferind Facultatea de Drept Grade Universitatea din Oslo oferă programe fakultet Det juridiske, precum și la Universitatea din Tromso si la Universitatea din Bergen. Universitatea din Tromso participă la Sistemul European de Credite Transferabile, care permite elevilor să transfere toate creditele se câștigă la UT la universități de domiciliu. Taxele de școlarizare internaționale și studenți norvegiană plăti nici taxe de școlarizare. Guvernul norvegian consideră învățământul superior să fie un vital pentru succesul continuu al Norvegiei și finanțarea publică de 98 la suta din toate instituțiile de învățământ superior. Numai colegii rula privat percepe taxe de școlarizare în Norvegia.Cu toate acestea, o taxa de 400-600 NOK pe semestru este necesară înainte de elevii pot lua examenele finale. Această taxă li se acordă, de asemenea, membru în organizațiile studențești care ofera beneficii, cum ar fi serviciile de sănătate, de facilități sportive, consiliere și ajutor pentru locuință.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  546
 • Ponderea utilităților

  64
 • Abonament la internet

  48
 • Transport local

  68

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  11
 • Bilet de cinema

  13
 • Pint de bere locală

  9

Despre Norvegia

Cufundată în istorie Viking și acasă la cele mai frumoase fiorduri din lume, Regatul Norvegiei continuă să rang înalt pe listele țărilor cele mai prospere și cele mai fericite din lume. Norvegia este o monarhie constituțională marginita-teren înțelept de Suedia, Finlanda, Rusia și Danemarca. De asemenea, împărtășește frontierele maritime cu Groenlanda, Islanda, Rusia, Marea Britanie și Suedia prin Marea Barents, Marea Norvegiei și Marea Nordului. Norvegia este al patrulea în lume în ceea ce privește veniturile pe cap de locuitor și, recent, a avut loc de top in clasamentul pe Indicelui Dezvoltării Umane. În plus, Norvegia a fost desemnată de către Index Democrația a fi țara cea mai democratică la nivel global. Fapte utile Despre Norvegia • Infiintata in anul 1000, Oslo este capitala Norvegiei și capitalul economic / guvern, de asemenea.• Norvegia este bogat în gaze naturale, petrol, fructe de mare, minerale, precum și rezervele de apă dulce, toți factorii care contribuie la capacitatea sa de a oferi educație subvenționate superior, de asistenta medicala universal, un excelent sistem de securitate socială și rate constant scăzute ale șomajului. • Deși Norvegia nu este membră a Uniunii Europene, se menține legături strânse cu UE. Norvegia este, de asemenea, un membru fondator al NATO, OMC, Consiliul Europei și SEE (Spațiul Economic European). • Norvegia are două limbi oficiale: Bokmal norvegiană și Nynorsk norvegiene. Bokmal este vorbită de majoritatea norvegieni în timp ce nynorsk este vorbită de minorități finlandeză și Sami-vorbitoare. • norvegiană Krone (coroane plural) este țară unitatea 's monedă. Șase Kroner este egal cu 1 dolar USD și un euro egal opt Kroner. Care este sistemul de Drept din Norvegia sistemului judiciar Țara 's este similar cu sistemul judiciar din SUA.Instanțele districtuale au cel mai puțin puterea, urmată de Curtea de Apel și Curtea Supremă de Justiție t el. Judecătorii prezidează curțile de apel și districtuale poate fi unul dintre cele trei tipuri de judecători: judecători profesioniști, pune judecători sau co-judecători. Judecătorii profesioniști sunt avocați calificați care au dobândit o experiență juridică prin ani de apărarea sau urmăririi penale a persoanelor fizice în instanțele Norvegia. Lay și co-judecătorii sunt non-avocați care au fost numiți pentru un post de judecător la un tribunal districtual sau de apel.

Cerințe pentru Viză

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viză de student (permis de rezidență pentru studenți)

Preț și valută

USD 650

Taxa de procesare a vizei de student norvegiană este de aproximativ 650 USD. Taxa poate fi supusă modificării.

Cine poate solicita viza?

Dacă veniți dintr-una dintre țările nordice (Suedia, Finlanda, Danemarca, Islanda) nu va trebui să solicitați un permis de ședere. Cu toate acestea, dacă intenționați să studiați în Norvegia mai mult de șase luni, trebuie să vă prezentați la un birou fiscal din Norvegia pentru o verificare a actului de identitate și să raportați mutarea în Norvegia.

Dacă veniți din țări din zona UE/SEE/AELS, puteți studia în Norvegia până la 90 de zile fără a solicita un permis de ședere pentru studenți. Cu toate acestea, va trebui să solicitați un permis de ședere pentru studenți pentru sejururi de peste 90 de zile, deja în Norvegia.

Dacă veniți din afara zonei UE/SEE/AELS, trebuie să solicitați un permis de ședere pentru studenți înainte de a veni în Norvegia.

Unde puteți face cererea?

Ambasada sau Consulatul Norvegiei

După ce ați primit scrisoarea de admitere, trebuie să contactați cea mai apropiată ambasada sau consulatul Norvegiei pentru informații despre procedura de solicitare a permisului de studii și să aplicați din țara dvs. de origine.

În timp ce unii candidați pot aplica online din Norvegia sau prin intermediul unei ambasade norvegiene, majoritatea studenților vor trebui să predea un formular de cerere pe hârtie la cea mai apropiată ambasadă sau consulat norvegian.

website:

Cum se face cererea?

Când înmânați formularul de cerere de permis de ședere pentru studenți, trebuie să furnizați și pașaportul, împreună cu alte documente necesare. Va trebui să trimiteți:

 • Dovada admiterii la un program de învățământ cu normă întreagă aprobat
 • Un formular de cerere completat
 • Chitanța achitării taxei de înscriere
 • Două fotografii recente de dimensiunea pașaportului cu un fundal alb
 • Dovada fondurilor financiare suficiente pentru întreaga perioadă de studiu, inclusiv fonduri pentru a sprijini orice familie însoțitoare, care ar trebui să fie într-un cont bancar norvegian (poate fi dificil să deschizi un cont într-o bancă norvegiană fără un număr personal norvegian, astfel încât să poți de obicei depuneți suma necesară într-un cont creat de instituția dumneavoastră de învățământ). Trebuie să dovediți că aveți acces la 116.369 NOK pentru fiecare an universitar (10 luni), adică aproximativ 14.350 USD. Dacă șederea este finanțată prin burse, împrumuturi pentru studenți sau alte finanțări publice din țara de origine, cererea trebuie să însoțească documentație valabilă.
 • Dovada că aveți unde să locuiți (cum ar fi o casă, un apartament, un pat sau o cameră într-o casă de reședință)
 • Dovada că veți părăsi Norvegia la expirarea permisului de ședere (de obicei sub forma unui bilet dus-întors)
 • Lista de verificare a documentelor UDI (Directia Norvegiană de Imigrare) completată și semnată, pe care ar trebui să o tipăriți și să o predați împreună cu celelalte documente ale dvs.

Când trebuie să aplicați?

Timpul de procesare a permiselor de ședere pentru studenți va varia și poate dura aproximativ două luni, de aceea este recomandabil să aplicați de îndată ce puteți.

Durata vizei dvs. de student depinde de durata programului dvs. de studii. Permisul dvs. de ședere pentru studenți poate fi reînnoit prin portalul de aplicații în Norvegia online cu cel puțin o lună înainte de data expirării. Pentru a vă reînnoi permisul de muncă, trebuie să contactați separat UDI și să prezentați dovada că ați făcut progrese satisfăcătoare studiind în Norvegia.

Timp de procesare

2 Months

Oportunități de lucru

Când primiți un permis de ședere pentru studenți pentru Norvegia, vi se acordă și permisiunea de a lucra cu jumătate de normă timp de până la 20 de ore în fiecare săptămână în timp ce studiați și cu normă întreagă în timpul vacanțelor universitare.

De asemenea, puteți solicita un permis de muncă cu normă întreagă pentru o perioadă limitată dacă puteți dovedi că munca este relevantă pentru educația dvs. sau că este necesar pentru admiterea pentru continuarea educației în cadrul aceleiași opțiuni de program - Ar trebui să aveți o ofertă concretă de angajare în acest sens.

Ore pe săptămână

20

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.