Keystone logo
Republica Cehă

Studiu Drept în Republica Cehă 2024

Studiază în Republica Cehă

Câștigul salarial o diplomă în drept în Republica Cehă Elevii care doresc să obțină calificări necesare pentru a practica dreptul în Republica Cehă pot alege să participe la universități publice sau private. Există, de asemenea "de stat " universități care oferă militar / învățământ de aplicare a legii și de formare, de asemenea. Grade Legea format din trei ani "programe s i de master de patru sau cinci ani" de licență programe s culminând în stagii și trecerea examenului de bare înainte de elevii pot practica drept obligatorii. Concurență pentru a introduce un program de diplomă în drept Republica Cehă este mare și doar cei mai buni studenți sunt acceptate în programele juridice la ambele instituții publice și private de învățământ superior. Taxe de școlarizare Participarea la universitățile publice din Republica Cehă este gratuit. Cu toate acestea, oricine cu vârsta de 26 de ani care este încă dictează cursuri universitare peste nu vor fi alocate "statutul de student ", care le califică pentru servicii sociale, cum ar fi asigurare medicală.Studenții înscriși într-un program de studii de drept la o universitate privată va plăti între 2500 și 3500 de euro (3500 dolari la 4500 dolari USD) pe semestru pentru cursuri universitare și taxele la fel de mare ca 10.000 de euro (13.500 dolari USD) pentru programele de master 's. Din nou, acest lucru poate varia de la o universitate la alta.

Schimb valutar

Costul de viață lunar de bază

 • Închiriați într-un apartament comun

  405
 • Ponderea utilităților

  94
 • Abonament la internet

  22
 • Transport local

  21

Costul stilului de viață

 • Combo fast food

  7
 • Bilet de cinema

  8
 • Pint de bere locală

  2

Despre Republica Cehă

Marginita de Polonia, Germania, Slovacia și Austria, Republica Cehă se află în Europa Centrală și susține teritoriile din Moravia și Boemia, ca parte a republicii sale. Banca Mondială a desemnat Republica Cehă ca o țară dezvoltată în 2006 și se mândrește cu cel mai înalt nivel în prezent de dezvoltare umană în rândul țărilor din Europa de Est și centrale. O democrație parlamentară care deține poziția a noua pe lista de "țările cele mai pașnice " în Europa, Republica Cehă este un stat membru al Uniunii Europene, Consiliul Europei și NATO. Șeful guvernului în Republica Cehă este primul-ministru, care supravegheaza un Parlament bicameral și este însoțită de Camera Deputaților și șeful Senate.The statului este președintele, care este limitat la exercitarea unor atribuții care implică întoarcerea facturile parlamentare, judecători nominalizare la Curtea Constituțională și dizolvarea Parlamentului în condiții neobișnuite.Sistemul juridic din sistemul juridic Cehia Cehia 's este numit "Právní rad České republiky " ( "ordinea juridică a Republicii Cehe "), care asociază puternic cu filiala germanic de drept civil și penal include , procedural, forței de muncă și ramuri administrative care sunt codificate în mod sistematic. Izvoare de drept scrise vitale pentru reglementarea sistemului juridic Republica Cehă 's sunt acte ale parlamentului și a legislației delegate, precum și tratatele internaționale ratificate și constatările stabilite de Curtea Constituțională a Republicii Cehe. Având în vedere că schimbarea de regim important în 1989, justiție și dreptul sistem Cehia 's a evoluat în mod constant, să reflecte principiile și structura unui guvern democratic.Deși jurisprudența nu este atribuită teoretic la sursa de toate drept, deciziile făcut Curții Constituționale și instanțele supreme țineți influență substanțială cu orientări care să sprijine sistemul ceh de drept.

Cerințe pentru Viză

 1. Viza pe termen scurt - pentru sejururi de pana la 90 de zile
 2. Viza pe termen lung - pentru sejururi de peste 90 de zile.
 3. Permis de ședere pe termen lung în scop de studiu - pentru studenții care sosesc pe o perioadă mai mare de un an.

De ce tip de viză aveți nevoie?

Numele vizei

Viza de student

Preț și valută

CZK 2500

Taxa actuală de viză pentru o viză de student în Republica Cehă este de 2.500 CZK (aproximativ 98 EUR). Taxa poate fi supusă modificării.

Cine poate solicita viza?

Studenții din țările UE/SEE și Elveția nu au nevoie de viză pentru a studia în Republica Cehă. Studenții din UE au, totuși, o obligație de raportare după sosirea lor dacă șederea intenționată în Republica Cehă este mai mare de 30 de zile. În această situație, în termen de 30 de zile de la intrarea în Republica Cehă, trebuie să vă declarați prezența la Departamentul de Poliție Externă.

Studenții din țări din afara UE trebuie să solicite o viză de student.

Unde puteți face cererea?

Ambasada/Consulatul Republicii Cehe

Aplicați pentru viza de student la Ambasada/Consulatul Republicii Cehe din țara de reședință.

website:https://www.mzv.cz/jnp/en/diplomatic_missions/czech_missions_abroad/index.html

Cum se face cererea?

Mai întâi va trebui să fiți acceptat într-o instituție de învățământ din Republica Cehă. Școala/programul trebuie să fie acreditat de Ministerul Educației, Tineretului și Sportului din Republica Cehă. Dacă nu este acreditat, atunci trebuie să aplicați pentru viza în alte scopuri.

Vizele pentru prima dată trebuie solicitate (și obținute) înainte de sosirea lor în Republica Cehă – este interzisă călătoria în Republica Cehă fără aceasta.

Următoarele documente sunt necesare în principal pentru a primi o viză de student sau un permis de ședere:

 • formular
 • scrisoare de acceptare pentru studii
 • pașaport și fotografii valabile
 • dovada resurselor financiare pentru ședere (de exemplu, sub forma unui extras de cont bancar sau a confirmării de a fi beneficiar al unui grant)
 • confirmarea cazarii garantate
 • asigurare internationala de sanatate valabila
 • rezumat din Registrul cazierului judiciar

Toate documentele (cu excepția documentului de călătorie și a extrasului bancar) trebuie să fie în limba cehă. Traducerile în limba cehă trebuie verificate oficial.

În timpul depunerii cererii, se poate organiza un interviu cu solicitantul. O înregistrare scrisă a interviului poate face parte din cerere. O înregistrare va fi înscrisă în limba cehă și va fi semnată de solicitant și ofițerul Consulatului care va conduce interviul. În cazul în care nu înțelegeți ceha, puteți aduce cu dvs. un interpret pentru a traduce documentul scris.

Când trebuie să aplicați?

Întreaga procedură de obținere a vizei pentru studii poate dura până la 60–90 de zile, așa că este recomandat să solicitați viza cu mult timp înainte.

Viza pe termen lung durează până la 6 luni. Se pot face extensii. Permisul de ședere pe termen lung în scopul studiului este valabil un an.

Timp de procesare

90 Days

Oportunități de lucru

Nu există restricții privind angajarea studenților care provin din țările UE sau SEE. Nu este nevoie de permis de muncă și acești lucrători au același statut juridic ca cetățenii Republicii Cehe.

Studenții din afara UE/SEE sunt obligați să obțină un permis de muncă. Există totuși câteva excepții:

 • nu au nevoie de permis de muncă în cazul în care desfășoară activități pe teritoriul Republicii Cehe în cadrul stagiilor de schimb pentru studenți și tineri absolvenți ai instituțiilor de învățământ superior
 • nu au nevoie de permis de muncă dacă sunt studenți până la vârsta de 26 de ani și nu lucrează mai mult de 7 zile calendaristice consecutive sau un total de 30 de zile într-un an calendaristic
 • nu au nevoie de permis de angajare dacă au obținut studii profesionale secundare sau terțiare sau studii profesionale terțiare într-un conservator în conformitate cu Legea educației din Cehia.

În alte cazuri, trebuie să solicitați un permis de muncă. Poate fi depusă personal sau de către o altă persoană pe baza unei procuri scrise la orice birou regional local al Serviciului Public de Ocupare. Permisul eliberat este supus unei taxe administrative de 500 CZK.

Ore pe săptămână

0

De ce ai nevoie de acest tip de viză?

Cererea dvs. de viză poate fi respinsă dacă nu puteți prezenta dovada fondurilor solicitate sau dacă furnizați documente incorecte sau incomplete.