Keystone logo
Găsește-ți programul SJD

Găsește-ți programul SJD

Ce să studiezi
Unde să studiezi

Cea mai înaltă diplomă în drept este adesea denumită SJD (și JSD), care este abrevierea latinei Scientiae Juridicae Doctor ( Juridicae Scientiae Doctor ). Aceasta se traduce prin doctor în științe juridice sau doctor în știința dreptului . În SUA, unde gradul este cel mai frecvent, SJD este echivalentul unui doctorat în drept. SJD-urile sunt de obicei finalizate după ce un student sau un profesionist juridic a absolvit o licență în drept (LLB) și/sau un master în drept (LLM).

La fel ca un doctorat, un SJD este destinat studenților cu pasiune pentru burse juridice care doresc să urmeze o carieră în mediul academic sau ca funcționari publici. Se așteaptă ca candidații SJD să aducă contribuții substanțiale prin cercetarea lor la corpul existent de cunoștințe juridice. Conferința unui SJD are loc după ce un candidat a finalizat cu succes cercetări semnificative. În majoritatea programelor SJD, finalizarea cu succes include atât depunerea unei dizertații de calitate publicabilă, cât și o susținere orală a cercetării candidatului.

Pentru a urma un SJD, potențialii candidați trebuie să aplice la programul ales și să-și demonstreze aptitudinile pentru cercetarea juridică. În timp ce unele programe acceptă candidați care dețin doar un LLB, multe solicită solicitanților să fi absolvit un LLM sau o altă diplomă în drept la nivel de absolvent.

SJD-urile sunt cursuri de studiu prestigioase și riguroase. Cele mai multe SJD sunt finalizate în termen de trei ani. Candidații de succes SJD se pot aștepta să lucreze ca profesori academicieni sau juridici sau în poziții înalte în cadrul unei funcții publice sau guvernamentale.