Keystone logo
Central European University (CEU) Master în drept în drept constituțional comparat
Central European University (CEU)

Master în drept în drept constituțional comparat

Vienna, Austria

1 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Sep 2024

EUR 12.000 / per year *

În campus

* plătibilă în una sau două rate, rata inițială nerambursabilă a taxei de școlarizare (500 EUR EUR) este plătită pentru a confirma acceptarea dvs. a ofertei noastre de admitere și este creditată pentru prima tranșă a taxei de școlarizare din anul 1

Introducere

Curriculum-ul Masterului de Drept în Drept Constituțional Comparat acoperă probleme referitoare la dezvoltarea și funcționarea guvernului constituțional în contextul său politic, social, istoric, regional și internațional mai larg. Curriculumul de bază se concentrează pe probleme fundamentale din dreptul constituțional comparat cu privire la elaborarea constituției și proiectarea constituțională, guvernarea constituțională (separarea orizontală și verticală a puterilor) și protecția drepturilor constituționale în democrațiile constituționale de conducere, emergente și în declin din întreaga lume. Curriculumul acoperă evoluțiile istorice și actuale din toate sistemele juridice majore.

Ca și în cazul tuturor programelor de la Departamentul de Studii Juridice, LL.M. programul de Drept Constituțional Comparat se angajează în predarea bazată pe cercetare. Domeniile de cercetare și predare ale facultății cu normă întreagă includ tranziția către (și de la) democrație și statul de drept, elaborarea constituției dintr-o perspectivă istorică și în procesele în curs de construire a constituției, adjudecarea constituțională comparativă, drepturile civile și politice stabilite. și democrațiile emergente, problemele de egalitate și nediscriminare, drepturile socio-economice, dreptul biomedical și drepturile reproductive, precum și constituționalismul european. Cursurile oferite de facultatea noastră cu fracțiune de normă (vizitată) se bazează pe acest nucleu și ne permit să introducem cursuri despre noile evoluții constituționale emergente pe măsură ce apar. Programul beneficiază, de asemenea, de o strânsă cooperare cu alte programe de master departamentale prin două specializări tematice opționale pe „statul de drept global” și „justiție și egalitate”.

Facultatea noastră înalt calificată și diversificată, cu normă întreagă și cu fracțiune de normă (în vizită), pregătește studenții să se angajeze în analiza comparativă și interdisciplinară a problemelor constituționale complexe. Cursurile le permit studenților să exploreze problemele constituționale din sistemele juridice, să se angajeze în gândirea critică avansată și să-și perfecționeze argumentele în interacțiunile orale și munca în grup. Clasele sunt extrem de interactive, permițând studenților să beneficieze de compoziția internațională a corpului studențesc; Discuțiile în clasă permit o perspectivă asupra evoluțiilor constituționale contemporane pe măsură ce acestea evoluează, permițând implicarea critică cu aceste evoluții într-un mod care este sensibil la compoziția multiculturală a comunității noastre academice. Abilitățile individuale de cercetare sunt dezvoltate prin lucrări comparative bazate pe probleme scrise pentru diferite cursuri, precum și în teza finală (în Tesis Track) sau teza capstone (în Capstone Track).

Studenții sunt încurajați să abordeze problemele constituționale practice prin analiză constituțională comparativă, folosind un cadru teoretic bazat pe o perspectivă interdisciplinară. Drept urmare, absolvenții noștri pot răspunde problemelor provocatoare ale drepturilor constituționale și fundamentale cu abilități analitice avansate, bazându-se pe analiza constituțională comparativă critică și încercând să ofere răspunsuri orientate spre practică și relevante pentru politică.

Acreditare/Înregistrare program

  • Programul a fost aprobat și înregistrat de Departamentul de Educație al statului New York
  • Program acreditat de Agenția pentru Asigurarea Calității și Acreditare Austria (AQ-Austria)

Admitere

Burse și finanțare

Rezultatul programului

Despre Școală

Întrebări