Keystone logo
European Institute of Public Administration EIPA Master în Studii juridice europene
European Institute of Public Administration EIPA

Master în Studii juridice europene

0 Years

Engleză, Franceză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Amestecat

* Taxa membrilor EIPA : 4480 €; Taxă regulată: 4975 €

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Introducere în program

Centrul European pentru Judecători și Avocați - Antena Luxemburgului al Institutului European de Administrație EIPA ( EIPA ) - oferă un program postuniversitar de doi ani, care conduce la obținerea unui masterat în Studii juridice europene. Începând cu 2010, este oferit ca un program de e-learning combinat, care combină prelegeri față-în-față, sesiuni de e-Learning și învățământ la distanță.

Acest Master este un program de studiu cu adevărat internațional oferit în parteneriat cu Université de Lorraine din Franța. Participanții care încheie cu succes programul sunt acordate o diplomă de masterat francez: Masterat de studii europene de specialitate Droit de la européenne de construcție livrate de Universitatea din Lorraine.

Obiectivele programului

Programul este conceput pentru a atinge două obiective principale: de a oferi un fundal inițial problemelor fundamentale care stau la baza procesului de integrare europeană și de a oferi o specializare progresivă și tot mai mare în vastul domeniu al dreptului european, pentru a permite studenților să se ocupe de întrebări legale într-un mod practic.

Obiectivul juridic al programului se referă la domeniul mai larg al integrării europene, care se referă, de asemenea, la diferite aspecte economice și politice ale procesului de integrare și analizează în mod corespunzător implicațiile lor juridice și practice.

Metodologie

Programul se întinde pe doi ani și se bazează pe o combinație de metodologii de predare. În primul rând, studenții participă la cursuri și tutoriale personale, utilizând metode educaționale interactive, cum ar fi munca în grup, studii de caz, exerciții de simulare și învățarea pe probleme de rezolvare a problemelor. În al doilea rând, sunt oferite un set de instrumente de învățare bazate pe web, cum ar fi tutoriale audio-video, conferințe pe internet, conferințe și teste online. În cele din urmă, elevii sunt invitați să se angajeze în învățarea la distanță ghidată. Participarea este obligatorie pentru a putea participa la examene. Pregătirea față în față are loc în patru săptămâni academice pe semestru academic, când elevii se reunesc de vineri după-amiază până duminică la prânz. Aceste weekend-uri sunt completate de munca on-line și de studiul individual, oferind studenților o oportunitate excelentă de a-și lărgi și aprofunda cunoștințele despre lege și cum funcționează în practică.

În virtutea platformei "Campus" - MELS e-Learning - elevii primesc în mod regulat materiale de învățare moderne, inclusiv extrase din legislație, jurisprudență și referințe pentru literatura recomandată pentru a structura și a completa studiul.

Este acest program pentru tine?

Programul este destinat în principal funcționarilor publici, oficialilor UE, avocaților și altor experți juridici, precum și altor profesioniști și absolvenți interesați de legislația europeană. Nu este necesară absolvirea niciunui grad de drept pentru a participa la program. Cursurile se desfășoară în limba engleză și în limba franceză, deși cunoașterea activă este necesară numai pentru una dintre aceste limbi.

Perspectivele de carieră

Master în Studii juridice europene este un instrument foarte valoros pentru absolvirea participanților la dezvoltarea carierei lor profesionale respective. De exemplu, absolvenții pot să o folosească ca piatră de temelie pentru a intra în organizații internaționale și europene, iar cei care lucrează deja ca oficiali europeni pot să-și folosească diploma pentru a-și dezvolta cariera în cadrul administrației UE. Gradul permite, de asemenea, acelor participanți care lucrează deja ca avocați să practice în diferite domenii ale dreptului european. În cele din urmă, diploma poate permite absolvenților să urmeze o carieră profesională în cadrul oricărei game largi de administrații naționale, precum și a asociațiilor și companiilor europene (firme de consultanță, federații europene, grupuri de lobby, reprezentanțe teritoriale de la Bruxelles etc.) implicate în diverse aspecte și aspecte ale procesului de integrare europeană.

Structura programului

Studiile de master sunt structurate sub forma unui program de 2 ani. Primul an oferă studenților o introducere în domeniul studiilor europene (introducerea în geopolitica europeană, istoria procesului de integrare europeană etc.). Pe această bază, dimensiunea juridică a procesului de integrare europeană este progresiv dezvoltată prin cursuri substanțiale privind sistemul constituțional și juridic al UE (legea instituțională, procedurile UE de luare a deciziilor, sistemul judiciar al UE etc.), Piața internă și aspectele fundamentale ale dreptului economic european (dreptul concurenței, legislația UE privind societățile comerciale și impozitele, etc.).

În cel de-al doilea an universitar, după examinarea mai multor aspecte fundamentale din cadrul nucleului juridic al UE și care au provenit ca politici de sprijinire a pieței interne (dreptul de proprietate intelectuală, legislația privind protecția consumatorului, dreptul mediului etc.), atenția se îndreaptă spre acquis-ul juridic deja existent în alte domenii, inclusiv politica externă și de securitate comună, domeniul justiției, libertății și securității și protecția drepturilor omului la nivelul UE. Aplicarea practică a legislației europene, atât la nivel european, cât și la nivel național, se regăsește și în acest al doilea an.

Elevii încheie acest al doilea an și programul de masterat cu scrierea unei teze de masterat, sub supravegherea unui tutore ales de aceștia din cadrul facultății de învățământ, pe un subiect de alegere.

Examene

Elevilor li se cere să participe la examene la sfârșitul fiecărui semestru. Unele examene pot fi înlocuite cu alte cursuri intermediare.

Înregistrare

Înregistrarea va fi deschisă în curând.

Mai multe informații despre program pot fi găsite pe site-ul web al EIPA : www. EIPA .eu / mels

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare

 • Conformitate și reglementare LLM - Full-time
  • London, Regatul Unit
  • UK Online, Regatul Unit
 • LLM Drept medical și etică - part-time
  • London, Regatul Unit
  • Manchester, Regatul Unit
 • LLM Master of Law (General) - Part-time
  • London, Regatul Unit
  • Birmingham, Regatul Unit
  • + 4 Mai mult