Keystone logo
European Humanities University

European Humanities University

European Humanities University

Introducere

EHU își desfășoară activitățile în cadrul tradiției intelectuale europene și se ghidează după principiile educației liberale. Educația la EHU se desfășoară după modelul artelor liberale, care permite dezvăluirea maximă a potențialului creativ și academic al studentului, precum și formarea abilităților de gândire critică și cetățenie activă. Competitivitatea ridicată a programelor educaționale EHU crește semnificativ șansele studenților de a se angaja cu succes în diverse domenii de activitate. Absolvenții EHU primesc diplome care sunt recunoscute în toată Europa și America de Nord.

EHU este o universitate centrată pe studenți care promovează dezvoltarea societății civile prin științe umaniste și arte liberale pentru studenții din Belarus și regiune, reunindu-i și oferind experiență internațională în calitatea studiilor. Universitatea este orientată către studenți cu mentalitate civică din Europa de Est, care se disting printr-un angajament față de valorile europene și artele liberale, precum și viața bogată în campus și rețeaua de absolvenți.

Educația de la EHU face mai mult decât cufundarea studenților într-o gamă largă de materii și discipline. Promovează o abordare transdisciplinară, abilități de gândire critică, precum și angajamentul civic care îi împuternicesc să dezvolte soluții, idei și întreprinderi inovatoare.

Valorile noastre

 • Valori europene – pentru a încuraja îmbunătățirea cuprinzătoare a studenților și atitudinile democratice față de dezvoltarea personală și civilă folosind predarea și învățarea liberală și gândirea critică.
 • Calitatea studiului – pentru a demonstra experiență academică și co-curriculară superioară.
 • Agilitate – pentru a asigura un răspuns oportun și adecvat la schimbările din mediul extern și intern.

La EHU

 • Elevii sunt liberi să-și exprime opiniile și să conteste ideile prezentate în clasă fără teama de represalii;
 • Studenții și savanții sunt liberi să efectueze cercetări fără restricții ideologice;
 • Studenții și savanții sunt liberi să-și exprime opiniile politice și sunt încurajați să fie membri activi ai societății civile;
 • Studenții și savanții sunt încurajați să se exprime în belarusă și să-și exploreze moștenirea belarusă;
 • Guvernanța și finanțele sunt supravegheate de un consiliu de conducere internațional.

Misiune și strategie

De la înființarea sa la Minsk în 1992, European Humanities University și-a menținut angajamentul să producă și să disemineze cunoștințe responsabile social și critice în științe sociale și umaniste, asigurând o educație de calitate prin integrarea programelor de studii cu proiecte de cercetare, creative și aplicate.

Conform Strategiei EHU pentru 2021-2026, Universitatea va continua să crească calitatea experienței academice și de cercetare, să asigure abordări inovatoare în predare și învățare, să promoveze dialogul intercultural și să includă Belarus în comunitatea politică și academică europeană.

Impactul EHU

EHU are un impact indirect puternic asupra Belarusului, care astăzi este exprimat mai degrabă prin furnizarea unei platforme de rețea pentru absolvenți cu valori apropiate (democratice).

Efectul potențial poate fi pus în aplicare prin consolidarea conexiunilor cu organizațiile societății civile, rezolvarea problemelor interne și îmbunătățirea curriculum-ului educațional.

Locații

 • Vilnius

  Savičiaus gatvė, 17, 01126, Vilnius

Întrebări