Keystone logo
University of Luxembourg, Faculty of Law, Economics and Finance Master în dreptul afacerilor europene
University of Luxembourg, Faculty of Law, Economics and Finance

Master în dreptul afacerilor europene

Luxembourg City, Luxemburg

2 Years

Engleză, Franceză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 200 / per semester *

În campus

* pe semestru

Introducere

Despre

Masterul în drept european al afacerilor este unul dintre cele mai inovatoare programe de masterat în dreptul UE. Se concentrează pe europenizarea sectoarelor dreptului afacerilor, acoperind aspecte cheie și permițând studenților să înțeleagă cum va evolua legislația națională privind dreptul privat în viitor.

Primul semestru este dedicat aprofundării înțelegerii integrării europene și a interacțiunii dintre legislația UE și sistemele juridice naționale, urmate de clase în domeniile dreptului privat care au fost profund europenizate (societate, muncă, proprietate intelectuală și drept bancar și financiar ). Al doilea semestru este dedicat domeniilor juridice în care influența dreptului european este indirectă, dar vii (legea contractuală și delictuală, legea familiei și a persoanelor și legea procedurală).

Elevii sunt instruiți să evalueze problemele juridice într-o manieră unică, încurajând analizele care depășesc jurisdicțiile naționale, pentru a atrage atenția asupra surselor legale europene și pentru a propune soluții mai inovatoare. Dreptul privat este explorat prin metode de caz combinate cu o prezentare a prevederilor legale relevante. Programul combină abordări teoretice și practice cu studenții care au învățat cum să scrie note memorate și recenzii critice ale documentelor legislative și doctrine științifice, precum și cum să organizeze diverse evenimente legale.

Elevii își pot aprofunda experiența practică prin ateliere lunare cu practicieni, stagii obligatorii și beneficiind de programul clinic oferit de Facultatea de Drept, Economie și Finanțe - Clinica de Dreptul Consumatorilor - unde se întâlnesc cu adevărați clienți cu probleme reale.

5 motive pentru a vă specializa în Dreptul european al afacerilor la Universitatea din Luxemburg:

  1. Fiți la marginea unui domeniu în curs de dezvoltare al dreptului european, care încă nu mai are la dispoziție specialiști profesioniști.
  2. Obțineți experiență practică prin predarea clinică și Clinica de Drept pentru consumatori (care se desfășoară în limba franceză), recunoscută de Asociația Baroului din Luxemburg. Elevii sunt, de asemenea, încurajați să participe la un concurs internațional de judecată.
  3. Stagiul obligatoriu oferă studenților posibilitatea de a dobândi o experiență practică suplimentară utilizând expertiza lor academică.
  4. Ateliere lunare cu practicanți, cadre universitare și factori de decizie privind cele mai recente știri din domeniul dreptului privat european.
  5. Predate de academicieni de top în domeniu, susținuți de judecători și avocați generali ai Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Curriculum

Oportunități de carieră

Despre Școală

Întrebări