Keystone logo
Jean Moulin Lyon 3 University LL.M în drept internațional și european al afacerilor
Jean Moulin Lyon 3 University

LL.M în drept internațional și european al afacerilor

Lyon, Franţa

1 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Sep 2024

EUR 10.000 / per year

În campus

Introducere

Obiectivele programului

Programul de master 2 LL.M în Dreptul Afacerilor Internațional și European de la Facultatea de Drept Lyon 3 oferă studenților posibilitatea de a-și aprofunda cunoștințele despre Dreptul Afacerilor Europene și Internațional. Cursurile, predate exclusiv în limba engleză de către cadre universitare și practicieni, îndeplinesc pe deplin cerințele practicii avocaților internaționali.

Acest program se desfășoară în întregime în Lyon, Franța, pe parcursul unui an universitar, iar succesul său este sancționat de o diplomă națională franceză de master 2, eliberată studentului după promovarea cu succes a examenelor.

Acest program oferă studenților cu înaltă calificare și remarcabili din punct de vedere intelectual oportunitatea de a-și urma studiile juridice la un nivel avansat într-un mediu provocator, dar de susținere.

Fapte și cifre

Master 2 LL.M în drept internațional și european al afacerilor la UJM Lyon 3:

  • 1 an universitar predat complet în limba engleză
  • 2 semestre: mijlocul lunii septembrie până la jumătatea lunii decembrie și mijlocul lunii ianuarie până la jumătatea lunii aprilie
  • 45 de elevi pe an
  • 22 de profesori și practicieni din întreaga lume
  • 21 de cursuri de specialitate Drept pe an
  • 12 țări de origine diferite pentru studenții din 2019 – 2020

Viață de student

Lyon este o zonă metropolitană europeană cu dimensiune umană și este adesea citată printre orașele din Franța și Europa cu cea mai bună calitate a vieții. Listată ca Patrimoniu Mondial de UNESCO, combină subtil un mediu de viață atractiv și dinamism economic.

Mâncare bună, divertisment, cultură... Lyonilor se bucură de plăcerile simple ale vieții! Gastronomia Lyon se remarcă cu 15 unități cu stele Michelin, în Lyon și împrejurimi. Celebrele „bouchons” (restaurante tradiționale din Lyon), precum și multe alte restaurante oferite de oraș vor mulțumi toți gurmanzii!

Lyon găzduiește evenimente artistice de top care își mențin nopțile pline de viață. Fiecare sezon prezintă un eveniment care vede talentați din toată lumea. În primăvară, Les Nuits Sonores, un festival de muzică indie și electronică din ce în ce mai faimos. Nopțile de vară înseamnă concerte în aer liber cu festivalul de jazz Jazz à Vienne și les Nuits de Fourvière. În toamnă, vă puteți bucura de spectacole ale artiștilor la Festivalurile Bienale de Dans și Artă Contemporană. Iarna oferă o capodopera artistică și tehnologică: la Fête des Lumières (Festivalul Luminilor).

Cu moștenirea sa bogată, Lyon oferă multiple locuri în care cultura are loc de cinste rezidenților săi: Opera, Muzeul de Artă Contemporană, Muzeul World Puppets Gadagne, Muzeul Galo-Roman, Muzeul de Arte Frumoase, Centrul pentru Istoria Rezistenței și Deportării, Auditoriumul, Maison de la Danse… împreună cu aproximativ douăzeci de teatre!

Pentru fanii sportului, Lyon are echipe de rang înalt în cele mai importante sporturi de echipă: Olympique Lyonnais pentru fotbal, ASVEL pentru baschet, LOU pentru rugby...

În plus, Lyon este un punct de plecare ideal pentru a călători în stațiunile de schi, sudul Franței (Provence, Coasta de Azur), Paris (două ore în TGV) și țări europene precum, de exemplu, Italia, Elveția și Spania.

Admitere

Despre Școală

Întrebări