Keystone logo
Faculty of Law - University of Göttingen

Faculty of Law - University of Göttingen

Faculty of Law - University of Göttingen

Introducere

O Facultatea de Drept a Georg-August-Universität Göttingen este cea mai veche, cea mai mare și cea mai cunoscută facultatea de drept din Saxonia Inferioară. De când a fost fondat în 1737, a fost angajat la unitatea și libertatea de cercetare și predare. Poziția sa superioară în nordul Germaniei a fost confirmată de învățătura pozitivă (2008) și a evaluărilor de cercetare (2002), în trecut. Obiectivul facultății este stabilirea în sine ca un centru de cercetare juridice excelente și predare în Germania.

Facultatea a fost mult timp caracterizat prin cercetare și predare exemplară și larg răspândit în subiectele de bază ale dreptului civil, dreptului public și ale dreptului penal și în domeniul subiectului de bază (istoria dreptului, filosofia dreptului și teoria, precum și comparația legilor). Pe baza acestuia, a stabilit proiecte de cercetare inovatoare pe teme eco-subiect și zone speciale. Cu cercetarea inter-subiect și interdisciplinare se concentrează de

 • Europenizare și Internaționalizare
 • Individual în Sciene Medical și Familiei
 • Sistemul economic și social

Țintele facultăților au crescut profil de ascuțit și mai departe în rețea cu științele economice și sociale. În domeniul de aplicare al schimbului de generații, facultatea a reînnoit personalul său, creând premisele pentru dezvoltarea noului cercetare se concentreaza pe baza cercetărilor sale de succes în domeniile de bază. Acest profil este sprijinit de mai multe măsuri structurale și organizatorice, inclusiv, în special, noua structură de facultate.

excelenta in cercetare si predare necesită condițiile corespunzătoare de muncă și, în special, aprovizionare cu literatura de specialitate corespunzătoare. Facultatea are - în interacțiune cu statul și universitar Saxonia Inferioară bibliotecă - un stoc mare de literatură cu privire la toate domeniile de drept. Toate bazele de date importante sunt disponibile pentru cercetători și studenți la șantierele precum și prin rețeaua LAN fără fir Gottingen.

Facultății oferă studenților săi - pe baza cercetărilor sale produse - atât de formare științifică cuprinzătoare în domeniul obligatorie a studiilor juridice și intensificarea unice în această lățime de bandă largă în următoarele domenii de focalizare curriculare:

 • Bazele istorice și filozofice ale Legii
 • Drept economic privat și public
 • Drept civil și justiția civilă
 • Drept Privat și Public Media
 • Drept public internațional și european
 • Drept penal, Drept procesul penal și criminalistică
 • Muncii și Drept Sociale
 • Drept Medical
 • Drept public - Guvernare, Regulamentul și Administrație

În plus, studenții germani pot atinge titlul de Magister legum Europae / Magistra legum Europae în legătură cu o ședere în străinătate, prin intermediul programului Erasmus al UE și participarea cu succes la studii suplimentare "Integrarea juridică în Europa". studenții absolvent străine pot atinge titlul de Master of Laws (master) în domeniul de aplicare al agraduate ciclu de studii. O Göttingen Facultatea de Drept oferă un mediu de mare pentru tinerii cercetători de drept. Ea se străduiește să continue să crească atractivitatea pentru studenții la doctorat. Facultatea este una dintre facultățile fondatoare ale școlii absolvent Göttingen pentru științele sociale (Göttinger Graduiertenschule Gesellschaftswissenschaften; GGG).

De ce studiu in Göttingen?

Universitatea din Gottingen este în mod constant pe locul printre cele mai bune instituții de învățământ superior din Germania în diferite clasamente universitare naționale și internaționale. De la fondarea sa în 1737, a oferit oportunități excelente de studiu și de cercetare pentru studenți și oameni de știință din întreaga lume, inclusiv mai mult de 40 de câștigători ai premiului Nobel. În afară de instruirea și îndrumarea de la profesori proeminent și alți experți, studenții Göttingen beneficiază de acces la facilitățile de studiu de primă clasă, de exemplu, Gottingen de Stat și Biblioteca Universității, care este una dintre cele mai mari biblioteci din Germania, conținând aproximativ 8 milioane de articole și furnizarea acces la numeroase baze de date juridice și alte academice.

Facultatea de Drept a Universității Gottingen se bucură de o reputație excelentă pentru predare, cercetare și dezvoltare profesională. De-a lungul secolelor de existență, ea a fost recunoscută pentru avansarea științei juridice și care oferă o pregătire juridică remarcabilă de juriști eminenți precum Johann Stephan Pütter sau Rudolf von Jhering. În consecință, Gottingen a fost întotdeauna un loc foarte atractiv pentru cei care doresc să studieze dreptul, inclusiv a unor figuri istorice renumite ca Otto von Bismarck sau Wilhelm von Humboldt.

O serie de caracteristici atractive fac studierea legii în Gottingen în special plină de satisfacții. De exemplu, educația juridică aici are o legătură puternică de a practica, oferind cursuri nu numai de către profesori, ci și prin practicarea avocați și alți practicanți. În plus, mulți profesori sunt de asemenea activi în afara mediului academic, de exemplu, în calitate de consilieri juridici, membri ai comisiilor legislative sau judecătorii de la cele mai înalte instanțe.

Un alt aspect al Facultății de Drept atrăgătoare Gottingen este internaționalitate sa. Precum și găzduirea de studenți din întreaga lume și oferind numeroase oportunități de schimb, Facultatea oferă, de asemenea, cursuri, vizitând profesori din alte țări și este implicată în cooperarea internațională continuă prin diverse organisme specializate, cum ar fi german-chinez Legal Science Institute sau Academia Europeană de Drept și TIC.

Avantaje suplimentare pentru studenții facultăților de drept din Gottingen derivă din varietatea largă de institute specializate și alte clustere de specializare, care să asigure faptul că numeroase discipline juridice pot fi studiate din perspective multiple și în toate aspectele lor. De exemplu, Institutul de Drept Business permite studenților de PI și beneficiază de drept IT de expertiza combinata a profesorului Körber, un expert bine-cunoscut în domeniul dreptului telecomunicațiilor, dreptul concurenței și dreptul motoarelor de căutare; Profesorul Spindler, autorul comentarii populare și monografii privind e-commerce, mass-media electronice, open source și alte teme; Profesorul Wiebe, renumit pentru lucrările sale în domeniul dreptului TIC, concurența neloială, drepturile de autor și a protecției datelor; precum și alți specialiști în aceste domenii și conexe. Profesori Körber, Spindler si Wiebe sunt, de asemenea, implicate în numeroase activități de dezvoltare politică legală în Germania, Europa și în afara ei. Acești profesori au fost implicați activ în stabilirea programului de LIPIT și în prezent acestea alcătuiesc consiliul academic.

În plus față de cursuri și seminarii de experți bine-cunoscut în domeniile lor, studenții pot beneficia de diverse conferințe, ateliere de lucru, precum și călătorii de studii organizate sau co-organizat de Facultatea sau profesori individuali. De exemplu, elevii pot participa anual la Forumul Internațional de Cercetare privind dreptul și TIC / IP, Gottingen Forumul de Drept IT, iar Scoala de Vara IP Drept European și TIC.

Costul de trai

Cheltuielile de trai ale fiecărui elev poate să difere în funcție de stilul de viata lui sau ei, mărimea de cazare și locația, preferințele de alimentație, etc. Prin urmare, cheltuielile de trai individuale pot fi mai mari sau mai mici decât costurile medii menționate mai jos.

Ca punct de plecare, este de remarcat faptul că schema de sprijin financiar de stat care vizează să permită studenților germani pentru a obține, indiferent de învățământ superior din mijloacele lor (BAföG) oferă studenților germani cu până la 735 de euro pe lună. Această sumă poate fi considerată suficientă pentru a acoperi cheltuielile de trai a unui student, deși cu siguranță la un nivel destul de modest. În general, vă puteți aștepta să plătească 200 la 500 de euro pentru cazare, 200 la 300 de euro pentru produse alimentare și 30 până la 150 de euro pentru asigurarea obligatorie de sănătate.

costuri mai mari sau mai mici de cazare se pot face diferenta mare in totalul cheltuielilor de trai. Prin urmare, este recomandat să se înceapă căutarea pentru o cameră sau un apartament cât mai curând posibil. Dacă depuneți cererea mai devreme, puteți obține o cameră într-unul dintre căminele studențești, care este de obicei cea mai ieftină opțiune. Un dormitor comun poate costa în jur de 200 de euro pe lună sau chiar mai puțin. În schimb, pe piața privată sunt susceptibile de a plăti în jur de 300 de euro pentru o cameră într-un apartament la comun sau în jur de 500 de euro pentru un apartament privat. Acest lucru face foarte popular dormitoare comune, astfel încât listele de așteptare sunt de obicei destul de mult timp. Prin urmare, cel mai bine este să se aplice pentru un dormitor comun cu cel puțin o jumătate de an înainte de începerea studiilor în Gottingen.

Locații

 • Faculty of Law of the Georg-August-Universität Göttingen Platz der Göttinger Sieben 6 , 37073, Göttingen

Întrebări