Keystone logo
Faculty of Law - University of Göttingen Ip european LLM și transnaționale și a legii, aceasta
Faculty of Law - University of Göttingen

Ip european LLM și transnaționale și a legii, aceasta

0 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

În campus

* solicitanții timpurii au dreptul la o reducere. Mai exact, cei care se aplică înainte de 1 aprilie trebuie să plătească doar 7.500 de euro. Candidații care aplică înainte de 1 ianuarie se pot economisi chiar mai mult, deoarece taxa de școlarizare se reduc

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Puncte cheie

 • Gradul: Master of Laws (LL.M.)
 • Specializarea: Drept european și transnațional a proprietății intelectuale și Tehnologia Informației
 • Limba de predare: engleză
 • Durata: 1 an (10/un-09/treizeci)
 • Volumul de muncă: 60 de credite ECTS
 • Cerințele de admitere: diplomă de licență plus 1 an de experiență profesională
 • Taxa de scolarizare: 7.800 euro; devreme solicitanții 7.200 euro
 • Burse: derogări complete și parțiale de școlarizare
 • Termen limită de aplicare: 30 iunie
 • Numărul maxim de participanți: 30
 • Site - ul programului: www.uni-goettingen.de/lipit
 • Contact: [email protected]

Prezentare generală

O LL.M. în european și transnațional de proprietate intelectuală și Informare Drept Tehnologie (LIPIT) este un program de studii postuniversitare îndreptate oferind înțelegerea în profunzime a problemelor juridice care decurg din crearea și utilizarea de opere literare sau artistice, invenții mecanice sau științifice, informații digitale și alte active necorporale. Acesta acoperă o gamă largă de subiecte, inclusiv drepturile de autor, brevete, mărci comerciale, telecomunicații, comerț electronic, securitatea informațiilor și protecția datelor.

Pentru că este mai mult și mai frecvente în cazul tranzacțiilor cu proprietate intelectuală și tehnologia informației produse pentru a depăși granițele naționale, această LL.M. Programul este conceput ca distinct internațional și comparativă în natură. Soluții din diferite sisteme juridice sunt adesea prezentate la examinarea problemelor moderne ale legii IP și IT, precum și cazuri de răspândire a peste două sau mai multe țări sunt discutate și analizate în mod regulat. O consecință a unei astfel de abordări este că acest program este potrivit pentru avocați și alți profesioniști din diferite țări, mai degrabă decât să se limiteze la o anumită jurisdicție.

În afară de caracterul internațional al Programului, un accent puternic este pus pe stabilirea legăturii directe de a practica. Multe clase sunt predate de către avocați cu experiență și alți practicanți. În prelegeri și seminarii, aspecte juridice sunt examinate în mare parte, prin analizarea cazurilor judiciare reale, identificarea problemelor comune concrete și căutarea unor soluții eficiente pentru ei. Prin intermediul hands-on ateliere și proiecte, cunoștințele nou dobândite este consolidat și dezvoltat în abilități practice, ușor de aplicat.

lege

Grup țintă

Principalul grup țintă al acestei LL.M. Programul este avocați care lucrează sau care doresc să lucreze cu industriile creative și inovatoare. Programul este conceput pentru a extinde expertiza lor în PA și legislația IT, concentrându-se pe problemele și aspectele care nu sunt de obicei incluse într-un studiu juridic curriculum regulat, de exemplu, aplicarea transfrontalieră a drepturilor care decurg din dreptul TI PA și.

Din moment ce ramurile de IP și Legii IT se află la intersecția legii cu tehnologie, știință și artă, programul este, de asemenea, deschis pentru ingineri, oameni de știință de calculator, manageri media și alți profesioniști care doresc să consolideze înțelegerea lor de reglementare legală, politici, și mecanisme de protecție în domeniul proprietății intelectuale și a tehnologiei informației. Ca rezultat, participanții la program pot beneficia de pe urma schimbului de opinii, angajarea în proiecte de grup și a altor forme de cooperare cu absolvenții altor discipline, care îi ajută să înțeleagă mai bine unghiuri și perspective ale subiectele pe care le studiază diferite.

Pe langa varietatea de medii academice și profesionale, ne străduim, de asemenea, pentru a realiza o reprezentare geografică diversă în selectarea participanților la program în fiecare an. O astfel de diversitate îmbogățește discuțiile din clasă și activități de colaborare prin asigurarea schimbului și aplicarea de idei și abordări din diverse sisteme juridice și medii culturale.

Durata programului

Studiile dvs. la Programul LIPIT va avea în mod normal, în jurul valorii de un an (din octombrie până în septembrie). In tot acest timp, va trebui să obțină 60 de credite ECTS, inclusiv 20 credite pentru finalizarea tezei de master. În cazul în care educația dumneavoastră post-secundar totală a durat mai puțin de 4 ani, s-ar putea fi necesare pentru a câștiga mai multe credite pentru a se acorda LL.M. grad. În acest caz, consilierul nostru educațional vă va ajuta să elaboreze un plan de studiu individual, care vă va permite să câștige creditele necesare, fără a depăși durata normală de program.

Curriculum

În scopul de a obține LL.M. ta grad, va trebui să obțină cel puțin 60 de credite ECTS. 20 credite vor fi acordate pentru finalizarea modulului de master individuale, care presupune pregătirea și scrierea tezei de master. Restul de 40 de credite ECTS pot fi obținute prin completarea unui număr suficient de module de studiu de grup, fiecare dintre care este egala cu cel putin 5 credite ECTS. Lista modulelor poate varia ușor de la an la an, dar exemplele de mai jos, în general, furnizează o idee bună a modulelor disponibile:

 • Fundamentele Dreptul proprietății intelectuale
 • Bazele de Drept Tehnologiei Informației
 • Dreptul de proprietate intelectuală avansată
 • Legea avansată Tehnologia informației
 • Legea E-Commerce
 • Legea competitiei
 • Legea privind protecția datelor
 • Mass-media și Legea telecomunicațiilor
 • Tehnologia informațiilor și informatică juridică
 • Fundamentele economice ale PI și Drept IT
 • Internațională și comparată IP și Drept IT
 • Transnațională Aplicarea IP și Drept IT
lege

Cerințele de admitere

Cerințe academice și profesionale

Cerințele noastre de admitere sunt o licență sau de grad mai mare în drept, informatică, inginerie, studii media, sau un alt subiect, plus un an de experiență profesională relevantă. Din moment ce studenții noștri provin din diferite țări, cu diferite sisteme de clasificare, nu necesită în mod formal să atingă un grad mediu special în studiile anterioare (de exemplu, British onoruri de primă clasă), dar notele vor constitui cu siguranță un criteriu important în procesul de de evaluare a cererilor.

Cu toate că solicitanții noștri cele mai tipice sunt absolvenți de drept, salutăm, de asemenea, cereri de la absolvenții de la alte discipline ca o modalitate de a asigura diversitatea de medii, aptitudini și experiențe care duc la schimbul fructuoase și reciproc avantajoase de cunoștințe și idei. În cazul în care câmpul anterior de studiu nu este lege, este posibil să vă rugăm să oferi o scurtă explicație a modului în care studiile sau experiența profesională este relevantă pentru specializarea Acest program de master.

Dacă sunteți încă de finisare studiile de licență sau au mai putin de un an de experiență profesională atunci când se aplică la program, aceasta nu va împiedica cererea dumneavoastră. Este important doar să completați studiile și au un an de experiență profesională, înainte de începerea programului.

Cerința de experiență profesională pot fi îndeplinite prin diverse activități practice, inclusiv stagii și stagii. De exemplu, formarea practică absolvenților de drept german "(Referendariat) îndeplinește această cerință. Cu toate acestea, în cazul în care o activitate practică a constituit o parte obligatorie a programului dumneavoastră de licență, acesta nu poate fi considerat ca experiență profesională. În anumite cazuri, admiterea poate fi acordată solicitanților cu experiență profesională de mai puțin de un an. Dacă nu sunteți sigur dacă studiile sau experiența practică satisface cerințele de admitere a programului, vă rugăm să ne contactați înainte de depunerea cererii oficiale.

Cerințe lingvistice

În cazul în care engleza nu este limba ta maternă sau nu a fost limba de predare a studiilor anterioare, va trebui să demonstreze că abilitățile dumneavoastră de limba engleza sunt suficiente în scopul continuării învățământului superior, inclusiv participarea neconstrâns la discuțiile din clasă și producția texte academice clare și corecte. gramatical Cel mai frecvent, acest lucru se face prin trimiterea unei copii a rezultatelor într-un test de limba engleză standardizat, cum ar fi TOEFL sau IELTS. Cu toate acestea, alte tipuri de dovezi pot fi, de asemenea, acceptate.

Dacă alegeți să vă demonstreze cunoștințele de limba engleză prin intermediul unuia dintre testele standardizate, vă rugăm să rețineți că trebuie să obțină cel puțin punctajul minim necesar pentru admiterea la studii postuniversitare juridice la Gottingen. În special, scorurile minime acceptabile de testare pentru TOEFL sunt 80 de puncte pentru testul bazat pe internet și 550 de puncte pentru testul pe suport de hârtie. Minimul acceptabil scor IELTS este Band 6.

Cum se aplică

Pentru a putea aplica pentru program, vă rugăm să completați formularul de pe site-ul nostru (www.uni-goettingen.de/en/application-process/546501.html), adăugați CV-ul și fișierul PDF copii ale diplomelor (cu transcrieri) și trimite totul prin e-mail la [email protected]~~V. În cazul în care limba maternă nu este limba engleză și ați trecut TOEFL, IELTS sau un alt test de limba engleză, vă rugăm să ne trimiteți o copie PDF a certificatului de testare. Puteți adăuga, de asemenea, alte documente (de exemplu, certificate, referințe de la profesori sau angajatori, copii ale operelor tale scrise sau extrase din ele) pe care le considerați benefice pentru succesul cererii dumneavoastră. În cazul în care diplomele sau alte documente care nu sunt în limba engleză sau germană, vă rugăm să furnizați, de asemenea, traducerea în limba engleză. copiile și traducerile nu trebuie să fie certificate în etapa de aplicare. Cu toate acestea, în cazul în care sunt admise, va trebui să furnizeze originalele sau copiile și traducerile legalizate.

Burse de studiu

În fiecare an, Facultatea de Drept Gottingen poate acorda mai multe burse sub forma unor derogări parțiale sau totale de școlarizare la cei mai buni candidați pentru programul LLM. aplicații separate nu sunt necesare, din moment ce toți solicitanții LLM Programului sunt luate în considerare în mod automat pentru aceste burse în cazul în care acestea indică interesul lor pe formularul de cerere program.

In plus, viitorii studenți se pot aplica pentru burse oferite de diverse fundații, companii și organizații. De exemplu, Academic Serviciul German de Schimb (DAAD) oferă diferite tipuri de burse pentru studenții străini care doresc să studieze în Germania și pentru studenții germani care merg să studieze în străinătate.

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare

 • LLM Studii avansate în dreptul european și internațional în domeniul drepturilor omului
  • Leiden, Ţările de Jos
 • LL.M. în Dreptul Internațional și European
  • Olomouc, Republica Cehă
 • Master în Drepturile Omului Europene LL.M.
  • Budapest, Ungaria