Keystone logo
Ghent University Law School Master în drept în drept internațional și european: Dreptul afacerilor internaționale
Ghent University Law School

Master în drept în drept internațional și european: Dreptul afacerilor internaționale

Ghent, Belgia

1 Years

Engleză

La zi

31 May 2024

16 Sep 2024

EUR 6.678

În campus

Introducere

LLM în Dreptul Afacerilor Internaționale este un program emblematic pentru studenții care doresc să se specializeze în aspectele juridice internaționale ale practicii în afaceri în lumea noastră în curs de globalizare. În timp ce permite un grad de alegere personală, îi îndreaptă pe studenți către elementele de bază ale dreptului internațional al afacerilor, garantând o diplomă avansată cu valoare adăugată reală într-o carieră orientată spre afaceri.

Despre program

Ce

Specializarea Drept internațional al afacerilor permite studenților să dobândească cunoștințe aprofundate despre diverse domenii de practică și se adresează avocaților viitori sau deja experimentați și consilierilor interni care se ocupă de probleme comerciale, corporative, de valori mobiliare și bancare, precum și de drept economic internațional.

Construit în jurul renumitului Institut de Drept Financiar, programul combină expertiza profesorilor săi cu cea a practicienilor cu experiență în domenii precum fuziuni și achiziții, proprietate intelectuală și arbitraj comercial, pentru a oferi studenților experiență practică.

Toate cursurile din LLM se concentrează fie pe reglementarea la nivelul UE, fie utilizează o abordare de drept comparat. Programul este ideal pentru studenții din afara UE care au nevoie de o cunoaștere aprofundată în reglementarea UE și pentru cei din interiorul UE care doresc să scape de studiul provincial al dreptului național.

Structura

Studenții trebuie să obțină 60 de credite, pe o perioadă de două semestre. Există o mare flexibilitate în formarea propriului curriculum. Șaisprezece credite acoperă cursuri specializate în dreptul societăților și a guvernanței corporative, arbitrajul comercial și dreptul piețelor de capital. Încă zece credite sunt dedicate cursurilor de sprijin obligatorii care se ocupă în principal de diverse evoluții juridice și politice pentru a lărgi orizonturile profesioniștilor din domeniul juridic. Studenții trebuie, de asemenea, să scrie o lucrare LLM în valoare de cincisprezece credite în legătură cu unul dintre cursurile din curriculum.

Creditele rămase sunt umplute cu cursuri opționale pe o varietate de subiecte din următoarele domenii: Drept economic și social, Drept european, Dreptul transporturilor etc. Studenții pot alege dintre aproximativ douăzeci și cinci de cursuri diferite, toate fiind predate exclusiv în limba engleză. Predarea se face în general în mod interactiv, necesitând citire avansată și participarea la clasă. Programul găzduiește de obicei mai mulți profesori invitați de renume internațional, cu o rotație anuală. Studenții pot alege, de asemenea, să participe la una dintre diferitele tribunale discutabile sau la clinica juridică ca parte oficială a curriculum-ului lor.

Activitățile sociale organizate sunt o parte importantă a experienței LLM și nu toate sunt extracurriculare. Activitățile curriculare includ vizite ghidate la importante instituții europene și internaționale și participarea la mai multe colocvii.

Teza de master

Teza de master este o cerință pentru fiecare candidat pentru a obține o diplomă de master. Teza de master este o lucrare originală de cercetare. Acesta își propune să dezvolte și să consolideze abilitățile de cercetare ale studenților. Studentul selectează o temă și este îndrumat de către un promotor sau supervizor pe tot parcursul anului universitar.

Calitatea programului de studii

Puncte forte

  1. Îndrumarea de admisie este esențială. Programele LLM investesc substanțial în a ajunge la candidații potriviți și în a-i îndruma către aplicare și admitere. Îndrumarea continuă după începerea anului universitar. Studenții primiți participă la un program extins de orientare.
  2. Flexibilitate curriculară: Facultatea de drept din Gent oferă trei programe diferite de LLM care reflectă aspirații diferite în carieră. În cadrul poziției și ambițiilor tale personale, poți să proiectezi curriculumul care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.
  3. Învățare activă: programele LLM acordă o mare importanță metodelor de predare care asigură că studenții nu sunt absorbitori pasivi de cunoștințe. În schimb, ei sunt încurajați să facă cercetări independente și să gândească critic prin teme de pregătire pentru clasă, lucrări mici pe tot parcursul semestrului, întrebări tip eseu și altele asemenea.
  4. Perspectivă internațională: programele reflectă extinderea lor europeană și internațională dincolo de subiectele oferite. Corpul de profesori și lectori este format din experți cu experiență și experiență internațională largă.
  5. Implicarea părților interesate: un punct forte cheie al programelor de studii este legătura puternică și interacțiunea cu lumea profesională și cu realitatea instituțională largă a dreptului UE și a dreptului internațional, oferind studenților informații despre operațiunile reale și practicile comune de pe teren și pregătindu-i pentru un cariera profesionala.

Mărturii

Hans Merket

„Programul LLM mi-a permis să intru în contact cu o grămadă de oameni interesanți, ambițioși și minunați. Schimbul de cunoștințe și experiențe într-un astfel de cadru a fost cu adevărat inspirator și a provocat gândirea.”

Kai Bethke

„Un an memorabil plin de multe cunoștințe, multă distracție și, cel mai important, mulți prieteni!”

Novak Blecic

„Programul LLM al Universității Ghent a fost una dintre cele mai pline de satisfacții din viața mea. Am avut un grup foarte plăcut de studenți din diferite părți ale lumii. Am avut ocazia să-i cunosc pe unii dintre cei mai străluciți și prestigioși lectori de la Universitatea din Gent. iubesc Gentul; este ca un mare muzeu. Arhitectura sa este fascinantă și m-am simțit ca în secolul al XIV-lea. Programul este o experiență o dată în viață, așa că îl recomand cu căldură tuturor!”

Emma Wood

„Cea mai fantastică experiență academică din viața mea. Pe lângă beneficiile academice, mi-a plăcut și să trăiesc într-un oraș atât de uimitor.”

Criterii de admitere

Să aibă o diplomă în drept, adică diploma care - în țara de origine - este necesară pentru exercitarea profesiilor juridice. Studenții care absolvă pot aplica și pot fi admiși condiționat, sub rezerva absolvirii cu succes a diplomei.

După o examinare a curriculumului și având în vedere competențele dobândite, pot fi admiși candidați care au o altă diplomă universitară decât cea de drept. În acest caz, admiterea se poate face sub rezerva unor limitări în ceea ce privește cursurile care trebuie urmate.

Să prezinte dovada unei cunoștințe suficiente de limba engleză la nivel C1.

Să aibă suficient sprijin financiar, fie prin mijloace financiare personale, fie prin ajutor financiar.

Pentru a aplica pentru admiterea la programul LLM înainte de termenul limită, cu formularul de cerere completat și toate documentele necesare.

Informații despre cerințele de admitere și procedura administrativă de admitere pe bază de diplomă obținută în străinătate, pot fi găsite pe următoarea pagină: href="https://www.ugent.be/prospect/en/administration/enrolment-or- inregistrare.

Un început bun

Termenul limită de aplicare (pentru studenții internaționali)

Pentru studenții belgieni și internaționali:

Aplicația pentru acest program avansat de master urmează să fie pornită prin Oasis.

Formularul de înscriere și documentele însoțitoare, în versiune electronică, ar trebui să ajungă la Biroul de Admitere Internațională în primăvara anului precedent anului universitar pentru care aplicați. Vă rugăm să consultați diferitele termene limită de înscriere menționate mai jos pentru studenții cetățeni UE/SEE, studenții care nu sunt cetățeni UE/SEE și studenții care dețin o diplomă belgiană.

Se recomandă aplicarea timpurie (cu siguranță pentru studenții care au nevoie de viză) și vor fi decise între februarie și iunie/începutul lunii iulie.

Cererile primite după iunie vor fi luate în considerare dacă numărul de studenți admiși anterior permite.

Termenele limită de aplicare:

  • 1 aprilie pentru studenții din afara UE/SEE,
  • 1 iulie pentru studenții din afara UE/SEE care locuiesc în Belgia cu un permis de ședere valabil,
  • 1 iulie pentru studenții cetățeni UE/SEE.

Taxa de școlarizare

6540,10 euro

Despre Școală

Întrebări