Keystone logo
Lyon Catholic University (UCLy - Faculté de Droit) LL.M. în drept european și internațional privind comerțul și investițiile (Master 2)
Lyon Catholic University (UCLy - Faculté de Droit)

LL.M. în drept european și internațional privind comerțul și investițiile (Master 2)

Lyon, Franţa

1 Years

Engleză

La zi

20 May 2024

Sep 2024

EUR 9.500 / per year *

În campus

* Studenți de acasă sau din Spațiul Economic European: 8500 EUR. Studenți din spațiul economic non-european: 9500 EUR

Introducere

Cursurile de bază ale acestui program pe tot anul acoperă principalele acorduri comerciale și de investiții europene și globale negociate și interacțiunea lor cu OMC, cu un accent deosebit pe Uniunea Europeană.

Academicieni din diferite jurisdicții, dar și experți din OMC, UE și din marile firme de avocatură și companii vor aduce studenții la un nivel ridicat de înțelegere în acest domeniu juridic în evoluție rapidă și bogat în locuri de muncă.

LL.M. în dreptul european și internațional al comerțului și al investițiilor oferă două piste alternative.

156924_pexels-photo-4427553.jpeg

Prezentare

Subiectele includ acorduri comerciale regionale (NAFTA, USMCA, CAFTA, CETA, CPTPP etc.), drept comercial internațional și european, comerț și dezvoltare, acord TRIPs, preferințe comerciale, reglementări bancare internaționale, practici vamale internaționale, tratate bilaterale de investiții și soluționarea litigiilor .

Acest LL.M. este predat în întregime în limba engleză de experți, practicanți juridici și profesori din mai multe jurisdicții. Profesorii au o abordare practică a predării, concentrându-se pe tutoriale, munca în grup, prezentările studenților și arbitrajul Moot.

LL.M. în dreptul european și internațional al comerțului și al investițiilor oferă două piste alternative. Programul este livrat în limba engleză prin prelegeri, prezentări și seminarii în fiecare semestru.

 • Lyon Track: Două semestre la Lyon (din septembrie până în mai). Elevilor de succes li se va acorda un LL.M. Drept european și internațional privind comerțul și investițiile (diplomă oficială franceză de master 2) și un LL.M. absolvent de la Universitatea Catolică din Lyon.
 • St John's Track: un semestru la Lyon (din septembrie până în decembrie) și un semestru la New York, la Universitatea parteneră, Universitatea St John (din ianuarie până în mai). La sfârșitul ambelor semestre, studenților de succes li se va acorda un Master în Drept European și Internațional al Comerțului și Investițiilor (master oficial francez 2) și un Master of Laws (LL.M.) de la Universitatea St John's (New York).
 • St John's Track - Bar New York Opțiune: un semestru la Lyon (din septembrie până în decembrie) și un semestru la New York, la universitatea noastră parteneră, Universitatea St John (din ianuarie până în mai).
  • La sfârșitul ambelor semestre, studenților de succes li se va acorda un LL.M. (Diplomă oficială franceză de master 2) și un master în drept (LL.M.) de la Universitatea St John (New York). Studenții care urmează St John's Track au ocazia să se pregătească pentru baroul din New York.
  • Studenții pot decide să rămână încă un semestru la Universitatea St John's pentru a se pregăti pentru examenul Baroului din New York după ce au absolvit cu succes St John's Track. Dual LL.M. studenții ar trebui să se înscrie în cel puțin 12 credite în timpul semestrului de toamnă la Universitatea St John's.
  • Universitatea St John ar percepe o rată preferențială pentru al doilea semestru al cursurilor.

Cursurile de bază ale acestui LL.M. programul acoperă acordurile OMC, principalele acorduri comerciale externe ale UE și interacțiunea acestora cu piața unică a UE. Diverse cursuri sunt, de asemenea, dedicate tratatelor internaționale de investiții și mecanismelor de soluționare a litigiilor comerciale.

Pe o piață juridică din ce în ce mai internațională, UCLy oferă studenților noștri posibilitatea de a studia în Franța, permițându-le să dobândească competențe juridice și lingvistice valoroase, precum și experiență în alte culturi datorită dimensiunii multinaționale a claselor noastre.

Obiective

Uniunea Europeană (UE) este cea mai mare zonă de piață unică din lume. UCLy oferă studenților noștri posibilitatea de a studia în Franța, permițându-le să dobândească cunoștințe valoroase despre ordinea juridică a UE și, datorită apropierii de Geneva și Bruxelles, să fie expuși experților juridici veniți din OMC, Uniunea Europeană, dar și alte părți interesate, precum Curtea de Justiție a UE.

O pondere importantă și din ce în ce mai mare din importurile și exporturile mondiale este guvernată de acorduri comerciale libere și preferențiale, făcându-le centrale pentru activitatea de afaceri a companiilor și statelor internaționale. Prin urmare, avocații specializați în acest domeniu vor avea o expertiză valoroasă pe piața juridică. Curriculumul acoperă pe larg, Acordurile internaționale de investiții, Evoluția OMC și comerțul internațional, Drepturile comerciale și de proprietate intelectuală, Impozitarea tranzacțiilor internaționale și Legea vamală a UE.

Parteneriate

Facultatea de Drept a Universității St. John - UCLy oferă o diplomă dublă: St. John's LL.M. în Transnational Legal Practice & UCLy's LL.M. în dreptul european și internațional privind comerțul și investițiile.

În parteneriat cu Saint John's University Law School din New York (SUA).

Repere

mentorat

Studenții noștri beneficiază de un sistem de mentorat. Personalul nostru vă va ajuta, de asemenea, cu documentele dvs. administrative și vă va oferi îndrumări pentru căutarea dvs. de stagiu.

Concursul internațional de discutii

Studenții UCLy au participat la diferite concursuri Mooting (de exemplu, ELSA Moot, Willem C. Vis International Arbitration Moot Moot, Investment Direct International Arbitration Moot International și ICC Commercial Mediation Moot Competition).

Cursuri de franceză

Studenții pot studia franceza în timp ce studiază la UCLy. Cursurile de franceză ca cursuri de limbi străine sunt propuse gratuit.

Cazare pentru studenții noștri

Departamentul nostru de cazare vă va ajuta să găsiți cazare potrivită pentru șederea dvs. în Lyon, în funcție de tipul de cazare pe care îl căutați și de bugetul dvs. (chirie ideală, etc), departamentul nostru de cazare vă poate ajuta, de asemenea, cu cercetarea și procesul de închiriere .

Membrii departamentului nostru de cazare vă pot ajuta pe parcursul procesului în mai multe limbi. Vorbește franceză, engleză, spaniolă sau italiană.

Activități extra-curriculare pentru studenți

Lyon este cu adevărat minunat, indiferent de ceea ce îi place să facă cineva. Există o mulțime de oportunități pentru activități în aer liber, cum ar fi schi, pescuit, alpinism sau plimbări în natură.

Există multe restaurante care propun un spectru larg de specialități alimentare (franceză, italiană, thailandeză, japoneză, indiană etc.). Veți găsi chiar și câteva noi stele Michelin dacă sunteți un gourmet, mai multe parcuri din oraș, muzee, teatre și ruine. Dacă sunteți în căutarea unor opțiuni originale, acestea includ o fermă de struți, vizitarea cramei în care sunt produse vinuri tipice (vinuri Bourgogne, vinuri Cotes du Rhone) sau vizitarea muzeului păpușilor.

Studenții noștri profită de obicei de locația centrală din Lyon. Studenții călătoresc în locații din apropiere, de exemplu stațiuni de schi (Chamonix, Méribel, les 2 Alpes, Alpe Huez etc.); Lacul Miribel oferă o plajă minunată de înot vara, există un loc de drumeții și drumeții în regiune și un accelerator de particule lângă Geneva, pe care tocilarii îl pot vizita cerând un permis guvernului. Elveția și Italia sunt cu autobuzul la mai puțin de 10 euro și, cu aproximativ 15 euro, în Belgia, Paris, Spania sau Grecia. Puteți zbura în orașe europene și alte regiuni de pe aeroportul din Lyon

 • Enrique din Venezuela (promoția 2017-2018) recomandă cu tărie Festivalul Luminii, care are loc în fiecare an pe 8 decembrie.
 • Julie din Franța (promoția 2017-2018) sugerează vizite culturale la Lyon, un fost oraș roman, renumit pentru comerțul cu mătase și un puternic patrimoniu cultural. Îi plăcea să călătorească în alte orașe sau alte țări.
 • Jens a mers la Parc de la Tête d'or pentru activități sportive și s-a bucurat de cinematografele de la centrul Confluence din Lyon

conferinţe

Studenții pot participa la conferințe internaționale pe o varietate de subiecte:

 • Atelier internațional - Rezolvarea disputelor internaționale tendințele și provocările actuale în parteneriat cu Universitatea Radboud în ianuarie 2020 la UCLy
 • Simpozion - Le droit des affaires à l'épreuve de la digitalisation în noiembrie 2019 la UCLy & Université de Lorraine
 • Simpozion internațional privind controlul judiciar asupra atribuțiilor arbitrale: domeniu, vacanță și politici publice în aprilie 2019 în parteneriat cu Universitatea din Trieste și Universitatea din Florida la UCLy
 • Simpozion internațional privind corporațiile multinaționale care se confruntă cu încălcări ale drepturilor omului în februarie 2019 la UCLy
 • Simpozion internațional - Contracte inteligente și tehnologii Blockchain în mai 2018 la UCLy
 • Simpozion internațional privind arbitrajul internațional în contextul comerțului și investițiilor globale în noiembrie 2017 la UCLy

Studenții pot participa, de asemenea, la conferințe susținute de cercetători și practicanți în vizită pe o varietate de subiecte (legislația UE privind protecția datelor, Uniunea Europeană, digitalizarea și legea, dreptul comun etc.).

De ce ar trebui să mă înscriu?

Programul este conceput pentru studenții care vizează comerț internațional, vamă și poziții de investiții în companii, firme de avocatură și organizații internaționale. Studenții care doresc să se califice ca avocați și să lucreze ca avocați interni ar beneficia de aceste cunoștințe. Acest LL.M. este conceput pentru a satisface nevoile companiilor care fac afaceri / comerț la nivel internațional și investesc în străinătate. Absolvenții recenți s-au alăturat firmelor de avocatură (fie pentru stagii sau oportunități de angajare), fie organizațiilor internaționale (vezi ce au făcut studenții noștri).

Acest Master 2 / LL.M. vă va oferi o valoare adăugată în curriculum vitae. Veți avea contacte cu practicieni și experți din organizații internaționale și firme de avocatură prestigioase din mai multe jurisdicții. De asemenea, veți dezvolta o rețea valoroasă cu alți studenți veniți din diferite părți ale lumii.

Vizitele de studiu fac parte integrantă din program. În ultimii ani, studenții au vizitat OMC și OMPI în timpul vizitelor de studiu.

156925_pexels-photo-5668800.jpeg

Admitere

Cerințe de intrare

Solicitanții trebuie să aibă o diplomă de licență în drept (o licență franceză, un LL.B. sau echivalent) și o diplomă postuniversitară și, în orice caz, cel puțin 4 ani de studii universitare. Acceptarea candidaților cu alte tipuri de diplome va fi stabilită de Comitetul de admitere, care poate lua în considerare și experiența profesională relevantă.

Programul necesită ca solicitanții să aibă un nivel bun de competență în limba engleză. Prin urmare, acceptăm doar solicitanții cu un scor IELTS minim de 6,5, un scor TOEFL IBT minim de 90 sau un scor CAE de 58. Cu toate acestea, am putea lua în considerare orice experiență care stabilește stăpânirea limbii engleze.

Nu trebuie să vorbiți franceza pentru a veni la UCLy! Nu există cerințe speciale în ceea ce privește limba franceză. Cursurile sunt predate integral în limba engleză.

cerere

Termenul limită de înscriere: 30 iunie 2021 - Se recomandă să aplicați cât mai curând posibil.

Documente pentru aplicare

 • O scrisoare de intentie in engleza,
 • Un curriculum vitae în engleză,
 • O copie a diplomelor și transcrierilor (și o traducere în limba engleză, dacă este necesar),
 • O copie a pașaportului
 • O copie a certificatului de limba engleză, acolo unde este cazul (dacă nu sunteți vorbitor nativ),
 • Două scrisori de referință în limba engleză (referință academică sau profesională, după caz) și orice alt document pe care l-ați putea considera relevant.

Taxă de școlarizare

Pentru Lyon Track:

 • Acasă / Studenții Spațiului Economic European: 8 500 EUR
 • Studenți din spațiul economic non-european: 9 500 EUR

St John's Track (New York):

 • Pentru toți: 19 000 EUR

Taxe administrative: taxele administrative se pot modifica în fiecare an. Taxele administrative pentru anul universitar 2020-2021 au fost: 331 EUR (243 EUR înregistrare la examenul de stat și 88 EUR taxe universitare).

În informațiile de mai sus pot apărea modificări.

Admitere

Taxa de școlarizare a programului

Mărturii studențești

Despre Școală

Întrebări