Keystone logo
Southern University Law Center

Southern University Law Center

Southern University Law Center

Introducere

La 16 decembrie 1946, ca răspuns la un proces al unui rezident afro-american care dorea să urmeze o facultate de drept într-o instituție de stat, Consiliul de Educație din Statul Louisiana a luat „măsuri pozitive pentru a înființa o facultate de drept pentru negrii la Universitatea de Sud ... să fie în funcțiune pentru sesiunea 1947-1948. ”

Planurile pentru facultatea de drept au fost aprobate de Consiliul de Stat al Educației în ședința sa din 10 ianuarie 1947. La 14 iunie 1947, Consiliul de lichidare a datoriilor de stat a alocat 40.000 de dolari pentru funcționarea școlii. Facultatea de Drept a Universității din Sud a fost deschisă oficial în septembrie 1947 pentru a oferi educație juridică studenților afro-americani.

Absolvenții Southern University Law Center , începând cu legendarul avocat pentru drepturi civile, lider politic și educator Jesse N. Stone, Jr., Alvin Basile Jones, Leroy White, Ellyson Fredrick Dyson și Alex Louis Pitcher din clasa din 1950, s-au răspândit în tot statul și națiunea ca pionieri în profesia de avocat, asigurând drepturi egale pentru ceilalți. Până în prezent, Centrul de Drept are peste 2.500 de absolvenți și este una dintre cele mai diverse școli de drept din țară.

Locații

Locații
  • Baton Rouge

    Roosevelt Steptoe Drive, 70813, Baton Rouge

    Întrebări