Keystone logo
© Universitat de Barcelona
Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Universitat de Barcelona

Introducere

Universitatea din Barcelona, fondată în 1450, este o instituție de învățământ superior cuprinzătoare, care prezintă o tradiție academică profundă cuplată cu cunoștințe științifice de frontieră. Este situată în orașul Barcelona, unul dintre principalele centre cosmopolite din Mediterana și chiar din Europa. Cele șaisprezece centre ale Universității din Barcelona, grupate în șase campusuri principale, sunt răspândite în tot orașul și complet integrate în viața urbană. Astfel, majoritatea acestora sunt situate în interiorul orașului însuși. Orașul însuși devine campusul universității.

Fiind una dintre cele mai mari universități din Spania, Universitatea din Barcelona primește în fiecare an un număr mare de studenți atât din universitățile spaniole, cât și din străinătate. Aceasta are peste 44.000 de studenți de licență și aproape 19.000 de studenți la masterat și postuniversitari și doctoranzi. Aproape 15% dintre studenți provin din străinătate și sunt de peste 122 de naționalități diferite.

Ca instituție publică, Universitatea din Barcelona, axată pe excelență academică, se angajează să formeze și să pregătească actuala și următoarea generație de cetățeni globali - profesioniști, cercetători, antreprenori, lideri - cu capacitatea de a lucra la cel mai înalt nivel oriunde în lume. În același timp, angajamentul Universității din Barcelona față de cercetare a poziționat-o pe primul loc în Spania în clasamentele internaționale; și ca una dintre cele mai prestigioase universități din lume în ceea ce privește impactul cercetării.

Universitatea din Barcelona are o vocație internațională și, prin urmare, este un membru al rețelelor universitare de conducere la nivel mondial, inclusiv Liga Universităților Europene de Cercetare (LERU), grupul COIMBRA (CG), și coordonarea Conferinței arabo-europene privind învățământul superior (AECHE). Are peste 2.800 de acorduri internaționale, inclusiv acorduri cu 82 dintre primele 200 de universități din lume (Times Higher Education Supplement).

Caracteristici Campus

Universitatea din Barcelona oferă o gamă largă de opțiuni de cazare, permițându-vă să găsiți cea mai bună potrivire pentru nevoile și așteptările dvs.:

Reședința UB:

Universitatea din Barcelona este singura universitate publică din Catalonia care își operează rezidențele, care, pe lângă cazare și masă, oferă studenților un mediu în care să-și lărgească orizonturile personale, culturale și științifice.

Reședința Universității din Barcelona oferă cazare și masă șapte zile pe săptămână, dar își propune și să facă mult mai mult. Universitatea își dorește ca cei dintre voi care aleg să rămână cu ei să experimenteze viața universitară în cea mai bună companie posibilă, alături de alți studenți care probabil vor deveni prieteni pe viață.

Reședința universitară UB:

Universitatea din Barcelona are și reședința sa universitară, operată de o companie privată.

Reședințe afiliate:

Studenții pot alege dintr-o serie de săli de reședință afiliate la Universitatea din Barcelona.

Reședințe universitare private:

Reședințele private oferă tarife speciale și alte avantaje studenților de la Universitatea din Barcelona.

  De ce să studiezi la Universitat de Barcelona

  De ce să alegi Universitatea din Barcelona?

  • Este cea mai bine cotată universitate spaniolă în cele mai prestigioase clasamente universitare internaționale.
  • Este printre cele mai bune 25 de universități din lume, cu peste 400 de ani de istorie.
  • Este situat în Barcelona, unul dintre cele mai bune orașe universitare din lume.
  • Oferă o gamă largă de oferte de cursuri: cursuri de licență, cursuri de master, programe de doctorat și alte cursuri și programe specifice.

  Viața în campus și facilități

  Students at the University of Barcelona have access to the best services and support materials for every aspect of their academic lives:

  Library FACILITIES

  A network of sixteen different library centres located on-campus in the UB's faculties and schools.

  Language learning

  The UB offers a wide range of learning options for more than thirty languages.

  Sports

  100.000 mp de facilități sportive care găzduiesc o gamă largă de activități direcționate și oferă o serie de instalații de uz comunitar, printre care se numără terenuri de tenis, săli de activitate și fitness dirijată, terenuri de fotbal și rugby, un centru sportiv și o pistă de atletism.

  IT FACILITIES

  Activitatea de predare la Universitatea din Barcelona este susținută pe deplin de Campusul Virtual, un mediu de învățare online adaptat nevoilor modelelor de învățare față în față, mixte și la distanță. Studenții UB au, de asemenea, acces la numeroasele săli de calculatoare ale Universității din campusurile sale. UB oferă, de asemenea, acoperire Wi-Fi în toate campusurile.

  Universitat de Barcelona se află în Top 10 țări pentru a studia în străinătate

  educations.com Top 10 Europe rankings 2023 badge
  educations.com Top 10 Global rankings 2023 badge
  educations.com Top 10 Europe rankings 2022 badge
  educations.com Top 10 Global rankings 2022 badge
  educations.com Top 10 Europe rankings 2021 badge

  Locații

  • Barcelona

   Gran Via de les Corts Catalanes, 585, 08007, Barcelona

  Întrebări