Keystone logo

University of Groningen

A logo

Introducere

University of Groningen

University of Groningen este o top 100 universitate de cercetare cu perspective globale. În prezent, suntem pe locul 80 în clasamentul Times Higher Education și oferim peste 30 de programe de licență predate în engleză și peste 125 de programe de master . Fondată în 1614, universitatea este una dintre cele mai vechi universități de cercetare din Olanda. Suntem o universitate cu adevărat internațională, cu peste 30.000 de studenți și 6.000 de studenți internaționali din peste 120 de naționalități diferite.

De ce să alegi Groningen?

Educație de cea mai bună calitate: University of Groningen oferă o gamă variată de programe interesante, foarte apreciate. Ca student, veți primi o supraveghere de înaltă calitate și veți avea multe opțiuni din care să alegeți. University of Groningen a primit premiul „Cea mai bună universitate tradițională din Olanda”.

Cercetări de top: suntem printre cele mai importante universități de cercetare din Europa. În 2016, profesorul nostru Ben Feringa a câștigat premiul Nobel pentru chimie. Universitatea desfășoară cercetări de ultimă oră și relevante din punct de vedere social, iar cercetarea noastră construiește punți între discipline.

Viață studențească vibrantă: Groningen este un oraș studențesc vibrant. Populația sa are cea mai scăzută vârstă medie din Țările de Jos. Unul din patru din cei 200.000 de locuitori este student. Studenții pot fi văzuți peste tot: studiind în parc, bucurându-se de viața de noapte și lucrând la diferite locuri de muncă cu jumătate de normă. Groningen este un oraș sigur și verde în care să locuiești și a fost ales drept unul dintre cele mai fericite orașe din Europa.

400 de ani de reputație: University of Groningen are o istorie bogată și o reputație excelentă. Mulți oameni foarte talentați dintr-o varietate de discipline au studiat sau au lucrat la universitate în cei 400 de ani de existență, inclusiv patru câștigători ai Premiului Nobel, prima studentă universitară din Țările de Jos, prima lectoră, primul astronaut olandez și primul președinte al Băncii Europene.

Cu adevărat internațional: suntem cunoscuți pentru comunitatea noastră internațională mare. Aproape 6.000 de studenți internaționali studiază în Groningen anual din peste 120 de țări. A trăi în Groningen fără a vorbi olandeză nu este o problemă; veți putea să comandați mâncare, să cumpărați haine și chiar să urmați cursuri de sport în limba engleză. University of Groningen are legături internaționale puternice, ceea ce înseamnă că vă puteți petrece cu ușurință o parte din diplomă studiind în străinătate. De asemenea, oferim mai multe programe internaționale de master unice în cooperare cu alte universități mari europene.

Programe de licență

Oferim peste 30 de programe de licență predate în engleză. Nouă dintre programele noastre de licență au primit eticheta de calitate „ Programul de nivel superior ”.

Programe de master

În prezent, University of Groningen oferă peste 125 de programe de master predate în engleză, dintre care 18 sunt clasate drept „Programul de rating” în Olanda.

facultăţi

Cercetarea și educația la University of Groningen sunt organizate în 11 facultăți diferite. Aceste facultăți sunt:

Facultatea de Economie și Afaceri
Facultatea de Științe Comportamentale și Sociale
Facultatea de Teologie și Studii Religioase
Facultatea de Arte
Facultatea de Științe Medicale
Facultatea de Drept
Facultatea de Științe Spațiale
Facultatea de Filosofie
Facultatea de Științe și Inginerie
Colegiul Universitar Groningen
Campus Fryslân

Burse și Finanțare Opțiunea 2

Clasamente

University of Groningen

Locații

  • University of Groningen Broerstraat 5 , 9712 CP , Groningen

  • Wirdumerdijk 34, CE Leeuwarden Netherlands, 8911, Leeuwarden

Întrebări