Keystone logo
Utrecht University LLM în drept și tehnologie în Europa
Utrecht University

LLM în drept și tehnologie în Europa

Utrecht, Ţările de Jos

1 Years

Engleză

La zi

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 2.168 / per year *

În campus

* Studenți din UE/SEE, Surinam sau elvețieni; 17.500 €: studenți internaționali

Burse de studiu

Explorați oportunitățile de burse pentru a vă ajuta să vă finanțați studiile

Introducere

Este Europa pregătită pentru noile provocări puse de tehnologiile digitale?

Tehnologia de astăzi este peste tot în jurul nostru, ușurându-ne viața în nenumărate moduri. În economia digitală, o nouă pereche de pantofi este la doar o atingere cu un deget. Puteți organiza o călătorie cu mașina sau cu trenul întrebând Alexa sau Siri și luând muzica sau serialul TV preferat la plimbare. Între timp, guvernele din întreaga lume folosesc senzorii, actuatoarele și alte oportunități oferite de tehnologiile inteligente pentru a eficientiza viața orașului și pentru a răspunde rapid și eficient provocărilor societale.

Totuși, în același timp, aceste invenții și modul în care societatea le aplică, prezintă noi provocări. Ce se întâmplă dacă algoritmii care sprijină platformele digitale de astăzi și guvernul discriminează anumite persoane? Ce se întâmplă dacă o mașină care se conduce singur provoacă un accident? Și, pe măsură ce companiile și guvernele colectează din ce în ce mai multe din datele noastre personale, cum putem avea încredere că confidențialitatea noastră este pe deplin protejată? Care sunt riscurile utilizării tehnologiilor digitale pentru statul de drept și valori precum responsabilitatea, transparența, controalele și echilibrele, accesul la justiție, echitatea procedurală și drepturile fundamentale? Și legile noastre sunt la zi sau avem nevoie de altele noi?

Cât de sigure pentru viitor sunt legile Europei?

Sunteți interesat de confidențialitate, securitate cibernetică, blockchain, inteligență artificială, luarea automată a deciziilor guvernamentale și economiile platformelor, precum și potențialele ramificații ale acestor evoluții pentru societatea noastră și valorile sale subiacente și statul de drept? Vrei, ca expert juridic, să aduci o contribuție semnificativă atât în domeniul dreptului, cât și al tehnologiei? Dacă da, atunci vă invităm să aflați mai multe despre LLM în drept și tehnologie în Europa la Utrecht University .

Acest master care provoacă gândirea se scufundă adânc în evoluțiile digitale și societale fascinante care ridică noi întrebări la intersecția dintre lege, reglementare și tehnologie. În calitate de student în cadrul programului, veți examina rolul jucat de UE atunci când caută să reglementeze și să controleze aceste tehnologii și dacă legile Europei sunt suficient de „pentru viitor” pentru a rezista inovației și schimbărilor tehnologice continue.

Rezultatul programului

Curriculum

Oportunități de carieră

Admitere

Taxa de școlarizare a programului

Despre Școală

Întrebări

Cursuri similare

  • LLM Studii avansate în dreptul european și internațional în domeniul drepturilor omului
    • Leiden, Ţările de Jos
  • Master în Drepturile Omului Europene LL.M.
    • Budapest, Ungaria
  • Legea comerțului european și internațional LL.M.
    • Budapest, Ungaria