Keystone logo

1 Drept Programe în Studii de Drept Studii de drept internațional Drept islamic 2024

Filtre

Filtre

  • Studii de Drept
  • Studii de drept internațional
  • Drept islamic
Domenii de studiu
  • Studii de Drept (1)
  • Înapoi la categoria principală
Locații
Găsiți mai multe locații
Tipul de grad
Durata
Ritmul de studiu
Limbă
Limbă
Formatul de studiu

Popular degree type

Popular study format

Popular education type

Popular locations

Drept Programe în Studii de Drept Studii de drept internațional Drept islamic

Ce este legea islamică aici?
Legea islamică este sistemul juridic al islamului. Se bazează pe Coran, cartea sfântă a musulmanilor și pe învățăturile profetului Mahomed. Legea islamică acoperă multe subiecte, inclusiv observațiile religioase, dreptul familiei, dreptul penal și dreptul contractelor. Există mai multe școli de drept islamic, fiecare cu propria sa interpretare a Coranului și a învățăturilor lui Mahomed. Cea mai comună școală de drept islamic este școala sunnită Maliki. Alte școli includ școala șiită Jaafari și școala sunnită hanbali.

Ce cariere sunt disponibile în dreptul islamic?
Dreptul islamic este un domeniu în creștere și multe locuri de muncă sunt disponibile pentru avocații cu o diplomă în drept islamic. Unele dintre oportunități includ munca ca avocat într-o țară musulmană, predarea dreptului islamic la o universitate sau munca pentru o organizație non-profit care promovează legea islamică.

De ce este important să studiezi legea islamică?
Dreptul islamic este un domeniu important de studiu din mai multe motive. În primul rând, oferă un cadru legal pentru țările musulmane pentru a-și guverna poporul conform principiilor islamice. În al doilea rând, legea islamică este o sursă de îndrumare pentru musulmani cu privire la modul de a-și trăi viața în conformitate cu Coranul și cu învățăturile lui Mahomed. În cele din urmă, studierea dreptului islamic poate ajuta avocații să înțeleagă mai bine cultura islamică și provocările cu care se confruntă musulmanii în lumea modernă.

Ce este o diplomă în Drept islamic?
Numeroase universități oferă diplome în dreptul islamic. Gradul poate fi major sau minor și poate fi studiat împreună cu un alt domeniu de studiu, cum ar fi dreptul, afacerile sau religia. Diplomele de drept islamic sunt disponibile atât la nivel de licență, cât și de absolvent.
Cursurile de drept islamic oferă o imagine de ansamblu cuprinzătoare asupra sistemului juridic al islamului. Aceste cursuri acoperă dreptul familiei, dreptul penal și dreptul contractual și modul în care respectele religioase sunt încorporate în practica juridică. Elevii învață despre istoria și dezvoltarea dreptului islamic, precum și despre diferitele școli de gândire aparținând acestui sistem juridic. Majoritatea cursurilor de drept islamic îi învață și pe studenți cum să citească și să interpretezetextele legale islamice.