Keystone logo

8 Drept Programe în Studii de Drept Studii de dreptul afacerilor Legea sportului 2024

Filtre

Filtre

  • Studii de Drept
  • Studii de dreptul afacerilor
  • Legea sportului
Domenii de studiu
  • Studii de Drept (8)
  • Înapoi la categoria principală
Locații
Găsiți mai multe locații
Tipul de grad
Durata
Ritmul de studiu
Limbă
Limbă
Formatul de studiu

Popular degree type

Popular education type

Drept Programe în Studii de Drept Studii de dreptul afacerilor Legea sportului

Ce este Legea Sportului?

Dreptul sportului este un domeniu al dreptului care se ocupă de problemele juridice din sportul profesionist. Avocații implicați în acest domeniu se ocupă de cazuri precum relațiile de muncă și cu jucătorii, contractele de marketing și difuzarea sporturilor, testarea drogurilor, mărcile comerciale și drepturile de autor, proprietatea intelectuală, finanțarea stadionelor, contractele de difuzare, precum și problemele fanilor. Legea sportului a fost descrisă ca o „zonă de practică care folosește abilitățile juridice pentru a proteja companiile de sport sau de divertisment de problemele juridice emergente”.

De ce să studiezi Dreptul Sportului?

Diplomele de drept sportiv la universități sunt de obicei multidisciplinare. Aceasta înseamnă că studenții vor urma cursuri în diferite discipline. De exemplu, un program de drept al sportului poate solicita studenților să urmeze cursuri în domenii precum dreptul delictual, managementul afacerilor, contracte, dreptul antitrust, relațiile de muncă și dreptul fiscal. O cale de carieră obișnuită pentru cei care au o diplomă în drept sportiv este să lucreze la o organizație sportivă, cum ar fi Asociația Jucătorilor NFL sau alte asociații comerciale, înainte de a trece în cele din urmă pentru a deveni agent care reprezintă sportivii profesioniști.

Ce locuri de muncă sunt disponibile cu o diplomă în Drept Sportiv?

Locuri de muncă în dreptul sportului se găsesc la echipe sportive profesioniste. Aceștia pot lucra cu avocați consilieri generali și cu manageri de relații de muncă. Avocații sportivi pot reprezenta sportivi, antrenori, arbitri sau proprietari în litigiile legale. Ei pot, de asemenea, să efectueze analize de contract sau să ofere mărturie de specialitate în cazurile care implică acțiuni împotriva ligilor sportive profesioniste. Alți posibili angajatori sunt firmele de avocatură specializate în dreptul sportului, precum și National Collegiate Athletic Association (NCAA).