Keystone logo
Contactați direct școlile - Comparați 4 Part time Masterate în Drept  (LLM) Programe în Mediation 2023/2024

4 Part time LLM Programe în Mediation 2023/2024

Prezentare generală

Ce este medierea?
Medierea este un proces în care toate părțile dintr-un diferend se reunesc, facilitat de un mediator care le ajută să exploreze opțiunile de rezolvare a divergențelor și de a ajunge la un acord. Mediatorii nu iau decizii pentru cei în disputa, ci încearcă să-i ajute să ajungă la propria lor soluție la problemă. Medierea este folosită în mod obișnuit atunci când indivizii implicați într-un conflict sunt dispuși voluntar să participe la proces, a avut succes chiar și atunci când una sau mai multe părți sunt ostile față de angajarea activă în mediere.

Medierea are loc de obicei în afara sistemului judiciar, astfel încât poate fi considerată confidențială și nepublică, deși legile diferă de la jurisdicție la jurisdicție în ceea ce privește dacă litigiile trebuie să treacă la mediere înainte de a fi aduse în instanță. Costul medierii este împărțit între părțile aflate în conflict, iar aceste taxe pot fi mai mici decât ar fi costat pentru fiecare dintre ele să își angajeze proprii avocați pentru a se ocupa de cazul dacă ar fi dus-o în instanță.

Locuri de muncă de mediere
Rolurile de mediator includ, mediatori legali care au finalizat programe de formare aprobate de instanță, mediatori de reglementare care ajută oamenii să rezolve disputele în afara instanței sau managerii de caz care se concentrează în primul rând pe a ajuta oamenii să se pregătească pentru sesiunile de mediere.

De ce este important să studiezi medierea?
Abilitățile învățate în mediere, cum ar fi ascultarea activă și capacitatea de a comunica bine cu ceilalți, sunt aplicabile pe scară largă în alte domenii ale vieții. Pregătirea pentru acest tip de mediere este o modalitate excelentă pentru studenții de drept de a-și îmbunătăți abilitățile de comunicare și de rezolvare a problemelor înainte de a continua să practice dreptul.

Care sunt beneficiile studierii medierii?
Un curs de formare în mediere nu este obligat prin lege pentru a deveni mediator, dar poate fi benefic pentru cei care doresc să urmeze acest domeniu. Participarea la un curs de mediere demonstrează interesul de a-i ajuta pe ceilalți să rezolve disputele și arată că individul are anumite cunoștințe despre cum funcționează medierea. În plus, absolvirea unui curs de mediere poate face un individ mai accesibil în acest domeniu de practică din ce în ce mai popular.

Ce voi studia în timpul diplomei de mediere?
O diplomă în mediere va prezenta studenților modalitățile prin care oamenii rezolvă conflictele în mod pașnic, acordând o atenție deosebită modului în care medierea poate fi utilizată pentru a evita procesele judecătorești. Elevii sunt expuși la diferite stiluri de soluționare a disputelor, astfel încât să aibă o idee mai bună despre tipul care funcționează cel mai bine pentru fiecare situație. Ei învață, de asemenea, despre problemele juridice legate de mediere și despre cum aceasta poate fi utilizată ca alternativă la litigii.

Un LLM sau un Masterat în Drept reprezintă un studiu academic adesea căutat în rândul studenților care au o diplomă de studii universitare și care doresc să se educe mai în detaliu într-un domeniu specific al studiului de drept. Programele LLM sunt orientate spre cercetare și durează de obicei un an.

Învățarea cu fracțiune de normă vă permite să obțineți o diplomă sau o calificare chiar dacă nu puteți merge la școală cu normă întreagă. Se poate învăța în ritmul propriu, acumulând treptat credite care contează pentru calificarea finală.

Citeste mai mult

Filtre

  • LLM
  • Studii de Drept
  • Studii de soluționare a disputelor
  • Mediation
  • Part time
Domenii de studiu
  • Studii de Drept (4)
  • Înapoi la categoria principală
Locații
Găsiți mai multe locații
Tipul de grad
Durata
Ritmul de studiu
Limbă
Limbă
Formatul de studiu