Universități în

Informații detaliate despre diferite locații de studiu

Dă clic pe linkurile de mai jos pentru a citi despre studiul de drept în diferite țări. Noi îți vom oferi date generale despre țări și îți vom spune mai multe despre sistemele de învățământ superior locale, particularitățile juridice, taxele de școlarizare, structura anului academic, posibilități de studiu de drept pentru studenții internaționali și nu numai.

Studii de Drept din întreaga lume

Programele de Drept universitare, dar și cele postuniversitare, sunt oferite la școli de drept și la facultăți de drept la universități din întreaga lume. Studiile de dreptdispun de o gamp largă de concentrații și se pot potrivi aproape oricărui posibil student.

Există mai multe instituții de învățământ superior diferite specializate în drept în întreaga lume. Deși detaliile diferă de la o țară la alta, majoritatea se încadrează într-una din mai multe categorii, precum:

 • Facultăți de Drept la universități care se concentrează atât pe cercetare, cât și pe cursuri, și oferă o varietate largă de specializări de Drept;
 • Școli de drept care se concentrează pe anumite programe postuniversitare de Drept;
 • Școli de afaceri care se concentrează pe prograge sau certificate legate atât de afaceri, cât și de drept.
 • • instituții specializate care se concentrează pe certificări profesionale și grade pentru profesioniștii caută pentru specializarea în domeniul lor de drept.

Multe universități din întreaga lume oferă LLB, LLM, MBA în Drept, programe de Doctorat în Drept, dar și cursuri de Drept. Este normal ca studenții să se specializeze pe un anumit domeniu în cadrul disciplinei de drept precum Dreptul Afacerilor, Drept Internațional, Dreptul Mediului, Legea Finanțelor, Drept Penal, Drept Fiscal, etc.

Viitorii studenți pot lua în considerare și studiul în străinătate, mai ales dacă sunt interesați în domenii ale dreptului care sunt foarte specializate. Tot mai mulți studenți aleg să studieze în afara granițelor pentru toate nivelurile de învățământ terțiar ( studii la nivel universitar sau de colegiu). Potrivit Organizării Națiunile Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) Institutul pentru Statistici (UIS), numărul studenților care studiază în străinătate se apropie de 4 milioane pe an, aproape dublul celor 2 milioane care studiau în străinătate în 2000. Studenții din Asia de Est și Pacific fac 28% din acest total, pe când studenții din America de Nord și Europa obțin un procent de aproximativ 15%. Țările care trimit cei mai mulți studenți în străinătate sunt China, India și Republica Coreea. Aproximativ 6 la sută din studenții din Asia Centrală și aproximativ 5 la sută din studenții din Africa sub-sahariană studiază în străinătate, făcând studenții din aceste regiuni cei mai mobil din lume. Destinațiile actuale de top pentru studenții internaționali sunt Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Franța, Germania și Japonia.

Există și mulți studenți înscriși la programe universitare online sau de învățare la distanță care sunt predate în alte țări decât cele de reședință. Acești studenți nu sunt incluși în numerele UIS, așadar numărul total de studenți internațional este ceva mai mare, probabil de peste 4 milioane.

Studenții pot lua în considerare studiul dreptului în străinătate din mai multe motive, inclusiv:

 • Posibilitatea de a selecta din programele de drept de top din întreaga lume. În plus, unele specializări de drept sunt disponibile doar în câteva țări, sau cele mai bune programe sunt disponibile numai în anumite regiuni.
 • Studiul într-o cultură diferită. Studenții care fac un LLM, MBA în Drept, Doctorat în Drept sau cursuri de Drept legate de o anumită regiune a lumii ar trebui să ia în considerare un program predat în acea regiune pentru a obține o imersiune culturală completă și o înțelegere mai bună a domeniului lor de studiu. În plus, studenții care au în plan o carieră în drept internațional vor obține o experiență de neprețuit din traiul într-o altă cultură.
 • Creșterea competențelor lingvistice în cazul în care programul este predat într-o altă limbă decât limba maternă a studentului. În plus, deși multe programe internaționale de LLB, LLM și Doctorat sunt acum predate în limba engleză, studenții pot avea șansa de a-și îmbunătăți competențele lingvistice prin studii suplimentare sau prin asimilarea cu populația locală.

Studenții care doresc să urmeze un program de studiu în drept ar trebui să ia în considerare următorii factori atunci când aleg dacă să studieze la o universitate din țara lor de origine sau la una din străinătate:

 • Costurile programului, inclusiv costurile de trai. Unele țări au taxe de școlarizare mici sau sunt chiar gratuite, dar costurile ridicate de trai ar putea compensa aceste economii. Cu toate acestea, multe țări și universități individuale oferă burse și alte tipuri de ajutor financiar, iar unele dintre acestea sunt orientate spre studenții internaționali. Țările variază mult și în ceea ce privește cât de mult au voie studenții internaționali să lucreze, iar unele țări nu le permit deloc studenților internaționali să lucreze. Costurile de asigurare de sănătate, de asemenea, variază foarte mult de la o țară la alta.
 • Calitatea educației dobândite, în raport cu cheltuielile și factorii intangibili de a studia în străinătate, cum ar fi imersiunea culturală și competențele lingvistice. Deși toate masteratele de drept acreditate întâlnesc un nivel ridicat de standarde, metodele de predare variază foarte mult în diferite școli, programe și culturi. În plus, unii studenți consideră că învață mai puțin atunci când studiază într-o limba diferită de cea maternă.
 • Competențele lingvistice necesare. Studenții care nu au competență în limba de predare a unui anumit curs ar putea fi nevoiți să petreacă aproximativ un an în plus pentru a obține această competență. Uneori studenții pot dobândi această competență prin studiul în țara nativă, dar în alte cazuri va trebui ca ei să petreacă mai mult timp în străinătate.
 • Tipul de studii de drept oferite, cum ar fi cu jumătate de normă versus cu normă întreagă, online sau de învățământ la distanță. Majoritatea țărilor cer studenților internaționali care locuiesc în țară o viză de student pentru a putea studia pe bază de normă întreagă. Totuși, studenții care deja locuiesc într-o altă țară cu permis de muncă ar putea să urmeze studii de drept cu jumătate de normă.
În plus, programele de drept online și de învățământ la distanță oferă o mare flexibilitate.

Acordă-ți timp pentru a verifica facultățile de drept și școlile de drept din întreaga lume. Dacă deja ști de vrei, poți da click direct pe țara sau programul specific. Sau aruncă o privire și citește mai multe despre programele captivante de drept disponibile în întreaga lume.

Citeste mai mult Citește mai puţin