Université libre de Bruxelles - ULB

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Bine ați venit la Université Libre de Bruxelles!

BRUXELLES, O ORAȘĂ PE SCANUL UMAN

În inima Europei, doar 1h20 cu trenul de la Paris, 1h30 de la Amsterdam și 1h50 de la Londra și Köln, Bruxelles oferă toate avantajele unui capital și a calității vieții unui oraș mare și plin de viață. Bruxelles-ul este locul în care se află toate instituțiile europene importante. Este sediul oficial al UE și multe alte entități decizionale politice și economice și se mândrește cu un număr tot mai mare de întreprinderi, organizații și experți internaționali.

130714_Parliament2.jpg

fotografie cu amabilitate a Université libre de Bruxelles - ULB

O lungă tradiție a ospitalității și a schimburilor în cea mai verde capitală a Europei înseamnă că vizitatorii și rezidenții se pot bucura de un amestec larg de mâncare și muzică mondială, în timp ce vulturii de cultură pot alege dintr-o serie de muzee și spectacole. Situat în inima orașului, Université Libre de Bruxelles sau ULB oferă, de asemenea, numeroase activități culturale, festive și sportive. Campusurile universitare și zonele înconjurătoare sunt extrem de atractive, oferind doar combinația potrivită de studiu și agrement.

MULTICULTURAL ȘI INTERNAȚIONAL

Ca universitate multiculturală, cu o treime din studenți și cercetători din străinătate , relațiile internaționale reprezintă o realitate zilnică pentru Université Libre de Bruxelles, la fel ca și orașul Bruxelles, unul dintre cele mai cosmopolite orașe din lume. Colaborarea cu universitățile din întreaga lume a fost intensificată atât în domeniul educației, cât și al cercetării, datorită în mare parte diverselor programe europene de mobilitate. Pe lângă programele de mobilitate a studenților, Universitatea oferă diverse programe integrate cu parteneri străini , inclusiv diplome de masterat și doctorat. Mai multe dintre aceste programe au primit prestigioasa acreditare Erasmus Mundus .

130713_crf-l6ChT3mxlUYnWFiA6g.jpg

fotografie cu amabilitate a Université libre de Bruxelles - ULB

Poziția sa în perspectivă față de Europa și lumea a determinat crearea unor contracte, colaborări și parteneriate speciale cu unele dintre cele mai importante universități din lume. Cu mulți ani de experiență pe scena internațională, Universitatea a lansat UNICA, o rețea de 45 de universități de top europene care cuprinde peste un milion de studenți. De asemenea, este membru fondator al Forumului Internațional al Universităților Publice (IFPU).

Internaționalizarea instituției este ancorată de următoarele:

  • Cooperarea transfrontalieră cu regiunea Nord-Pas-de-Calais (Lille) din Franța
  • O politică a partenerilor preferați de a construi activități comune, pe termen lung, cu aproximativ zece instituții (în special Oxford, Paris VI, Berkeley, Montreal, UBC din Vancouver, Fudan din Shanghai)
  • Mai multe instituții și centre specializate, printre care Institutul de Studii Europene (Jean Monnet Research Field), Școala de Economie și Management Solvay din Bruxelles, Școala de Sănătate Publică, Centrul pentru Studii Canadiene, Studii Cehice etc.
  • Un dialog transatlantic și deschiderea țărilor emergente

De-a lungul anilor, și în ciuda resurselor limitate, ULB a reușit să-și mențină nivelul de excelență și să-și îndeplinească responsabilitățile publice și sociale. Universitatea consideră că poate ajuta la crearea unei lumi mai juste și democratice, contribuind la o relație de încredere, la o dimensiune critică și la imparțialitatea necesară într-o lume globalizată

130716_GroupPhoto18.jpg

fotografie cu amabilitate a Université libre de Bruxelles - ULB

CERCETARE PRIVIND TERENURI

Patru premii științifice Nobel, o medalie Fields, trei premii Wolf și două premii Marie Curie sunt dovezi suplimentare ale tradiției de excelență a Universității.
Université Libre de Bruxelles este un membru activ în domeniul cercetării și este implicat în aproape 130 de proiecte finanțate de cel de-al șaptelea program-cadru european. În ultimii ani, a obținut șapte granturi de la Spațiul European de Cercetare (ERC) pentru a finanța cercetarea în medicină, economie, matematică, sociologie sau științe politice, precum și 2 granturi avansate în domeniul inteligenței și fizicii artificiale. În plus, Institutul pentru Studii Europene al Universității este recunoscut ca un " centru european de cercetare Jean Monnet " pentru activitatea sa de integrare europeană.

130715_fullsizeoutput_a64.jpg

fotografie cu amabilitate a Université libre de Bruxelles - ULB

STANDARDE SUPERIOARE DE PREDARE

Université Libre de Bruxelles are 13 facultăți, școli și institute de specialitate care acoperă toate disciplinele, combinând strâns contribuția academică și cercetarea. Acesta oferă aproape 40 de programe universitare și 235 de programe postuniversitare . De asemenea, activează 20 de școli doctorale , cu aproape 1.600 de doctoranzi în derulare. Unele dintre programele noastre Master se concentrează pe transdisciplinaritate, în timp ce altele pun un accent mai mare pe relațiile internaționale prin diplome de master european sau pe multilingvism. Am lucrat, de asemenea, în strânsă colaborare cu VUB (Vrije Universiteit Brussel - Bruxelles-universitatea de limbă flamandă) de mai mulți ani.

Umanismul, responsabilitatea individuală ...

"Université Libre de Bruxelles își întemeiază predarea și cercetarea pe principiul cercetării libere. Acest lucru presupune, în toate domeniile, independența judecății și respingerea unei concepții bazate pe autoritate a cunoașterii". (Primul articol din statutul ULB). O caracteristică specifică a predării ULB este aceea de a oferi studenților libertatea lor personală, oferindu-le, de asemenea, suportul necesar. Este de la sine elevii să profite de oportunitățile și de numeroasele forme de sprijin care le sunt disponibile: Universitatea este o școală de responsabilitate.

... și inovație

Cele mai remarcabile inovații au fost introduse la nivel postuniversitar. Aceste programe, dintre care unele sunt predate în timpul serii și în weekend, vizează, în special, adulții care lucrează și se bazează fie pe nevoi sociale și economice nou apărute (comercializarea în euro, guvernanța corporativă etc.), fie pe cercetarea avansată (estetica și filosofia artei, filosofia științei, bioinformatica etc.). Cursurile noi și inovatoare de această natură se construiesc pe tradiția ULB de lungă durată a ULB, dezvoltând-o în continuare în direcții noi.

130720_fullsizeoutput_92b.jpg

fotografie cu amabilitate a Université libre de Bruxelles - ULB

UN CONCURS PE DIVERSITATEA LINGUISTICĂ ȘI CULTURALĂ

Ca o universitate de limbă franceză, majoritatea cursurilor de la Université Libre de Bruxelles sunt livrate în limba franceză. Cu toate acestea, un număr tot mai mare de diplome de master sunt livrate parțial sau integral în limba engleză. Universitatea oferă o gamă largă de cursuri franceze , înainte și în timpul anului universitar, pentru a-și ajuta studenții internaționali să își îmbunătățească abilitățile lingvistice.

UNIVERSITATEA ANGAJATĂ

Université Libre de Bruxelles este hotărâtă să ofere tuturor șansa de a-și continua studiile superioare și a dezvoltat o serie de inițiative de sprijinire a studenților : de exemplu, sprijin financiar și psihologic, îndrumare, cursuri franceze etc. Universitatea oferă, de asemenea, a sustine. Un exemplu notabil este un program de susținere a elevilor de școală secundară (Schola) care a primit premiul Comenius UNESCO .

De la înființarea sa în 1834, Université Libre de Bruxelles a fost implicată îndeaproape în dezbaterea continuă privind gândirea critică și libertatea . Aceasta a inclus opoziția deschisă față de dictaturi și alte abuzuri naționaliste, promovarea egalității de șanse și o serie de alte probleme sociale. După înființarea uneia dintre primele ONG-uri (CEMUBAC), Universitatea a continuat să joace un rol activ în ajutorul pentru dezvoltare și cooperarea internațională.

Europeană și internațională, primind o autonomie, dedicată și dinamică, Université Libre de Bruxelles poate conta, de asemenea, pe vasta sa rețea globală de absolvenți (UAE), cei mai buni ambasadori ai Universității. Bazat pe principiul liberului anchetă care postulează raționamentul independent și respingerea tuturor dogmelor, Universitatea și-a păstrat ideile originale ca o instituție liberă care se implică ferm în apărarea valorilor democratice și umane.

130717_6KD5L3vvSv2OLljuT0Cncg.jpg

fotografie cu amabilitate a Université libre de Bruxelles - ULB

Libertatea de anchetă și de participare

Université Libre de Bruxelles își bazează predarea și cercetarea pe principiul cercetării libere și le-a oferit întotdeauna studenților posibilitatea de a juca un rol activ și participativ în viața universității și în evaluarea învățământului pe care îl primesc. Într-adevăr, principiul cercetării libere, bazat pe judecata independentă și respingerea unei concepții bazate pe autoritate asupra cunoașterii, este consacrată în statutele Universității.

Ca rezultat, ULB este una dintre puținele universități belgiene sau chiar europene, unde studenții sunt reprezentați în toate organele de decizie. În același spirit, o procedură sistematică de evaluare a cadrelor didactice a funcționat de peste douăzeci de ani și se bazează pe evaluarea proprie a elevilor privind abilitățile pedagogice ale cadrelor didactice.

Locații

Bruxelles

Université Libre de Bruxelles

Address
Avenue Franklin Roosevelt 50
1050 Bruxelles

1050 Bruxelles, Belgia
Număr de telefon
+32 2 650 38 72

Bursa de studiu Keystone

Descoperă opțiunile pe care ți le poate oferi bursa noastră