The Geneva Academy Of International Humanitarian Law And Human Rights

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Misiune

Academia de la Geneva oferă educație postuniversitară, desfășoară cercetări juridice academice și studii de politică și organizează cursuri de pregătire și întâlniri de experți. Ne concentrăm pe ramuri ale dreptului internațional care se referă la situații de conflict armat, violență prelungită și protecția drepturilor omului.

Înființată în 2007 de Facultatea de Drept a Universității din Geneva și Institutul Absolvent de Studii Internaționale și de Dezvoltare, Academia de la Geneva a dobândit o reputație globală de predare și cercetare excelentă și atrage studenți excepționali la programele sale de master și de formare. Absolvenții noștri sunt angajați în întreaga lume, promovând și protejând dreptul internațional umanitar (IHL) și drepturile omului în guverne, ONG-uri, organizații internaționale și instituții academice. Astfel, Academia de la Geneva contribuie la diseminarea cunoștințelor juridice în aceste sectoare cruciale.

Cercetarea noastră științifică se concentrează pe clarificarea dreptului uman, consolidarea protecției drepturilor omului și dezvoltarea domeniilor de complementaritate între IHL și dreptul internațional privind drepturile omului. În aceste domenii, Academia de la Geneva aduce o contribuție specifică la elaborarea și dezbaterea politicilor, în guvern și în rândul savanților și practicienilor.

Academia de la Geneva este o comunitate cosmopolită situată în inima Geneva, un oraș internațional și un hub umanitar. Printr-o interacțiune strânsă cu organizațiile internaționale, ONG-urile, experții și guvernele, participăm activ la discuțiile globale privind drepturile de autor, drepturile omului, dreptul penal internațional și justiția tranzitorie.130478_130472_How-we-Work-V.jpg

Cum lucrăm

Instruirea experților și practicienilor

Cele trei programe de masterat și diverse cursuri de formare și scurte diseminează cunoștințele legale în dreptul internațional umanitar (IHL), dreptul internațional al drepturilor omului și justiția tranzitorie. Predarea noastră le permite specialiștilor să aplice aceste cadre legale în situații complexe - Afganistan, Republica Centrafricană, Columbia, Irak, Siria - și procese provocatoare precum proceduri penale, tranziții politice, negocieri internaționale și intervenții umanitare.

Politica de informare

Cercetarea noastră examinează probleme care sunt subexplorate, au nevoie de clarificări sau sunt neconvenționale, experimentale sau provocatoare. Astfel, avansează înțelegerea și stimulează dezbaterea în comunitatea academică și în instituțiile politice și guvernamentale. Rezultatele cercetărilor noastre informează în mod regulat recomandările politice și sprijină practicienii care lucrează pe probleme precum IHL, drepturile omului (HR) sau justiția tranzitorie.

Puterea noastră convenabilă

Academia de la Geneva organizează în mod regulat întâlniri de experți, seminarii, conferințe și evenimente. Acest lucru oferă un forum critic și științific pentru experți și practicieni pentru a discuta și dezbate subiecte de actualitate în IHL, HR și justiția tranzitorie. De exemplu, dreptul la viață, datoria de a investiga, reparațiile pentru crimele în masă din trecut, noile tendințe și evoluțiile dreptului internațional în conflictele armate sau activitatea mecanismelor HR pentru Națiunile Unite.

Promovarea diversității

Ne-am angajat să promovăm diversitatea din toate punctele de vedere: diversitatea culturală, diversitatea în originea geografică a studenților, personalului și vorbitorilor, precum și diversitatea generațională, lingvistică și de gen. Urmărim acest lucru în diversele noastre activități și prin diferite măsuri.

Locații

Geneva

Address
Villa Moynier
Rue de Lausanne 120B
CP 1063

Geneva, Geneva, Elveţia