Citește Descrierea Oficială

Din fierul și oțelul rețelelor noastre feroviare, necesare pentru transportul oamenilor și bunurilor, la aurul și argintul folosit în circuitele de telefoane mobile, necesare pentru transmiterea informațiilor, materialele sunt vitale pentru viața modernă. Materialele sunt, de asemenea, esențiale pentru transformarea într-o economie care emite mai puține gaze cu efect de seră. Vehiculele electrice necesită cobalt și litiu pentru bateriile reîncărcabile Li-ion, fotovoltaicele și panourile solare se bazează pe siliciu, iar turbinele eoliene fără echipaj necesită elemente de pământuri rare pentru a genera energie regenerabilă.

Materialele sunt, de asemenea, finite. Sunt necesare cereri inteligente, circulare, eficiente din punctul de vedere al utilizării resurselor pentru a asigura furnizarea de materiale primare și secundare pentru industria și economia europeană. Avem nevoie de oameni cu cunoștințe, abilități și atitudini corecte pentru a pioni această tranziție. Programele noastre EIT Labeled pregătesc elevii să facă parte din soluție!


EIT RawMaterials este capabil să ofere elevilor o oportunitate unică de a învăța într-un mediu dinamic, concentrându-se asupra provocărilor din viața reală.

EIT RawMaterials este inițiată și finanțată de către Institutul European de Inovare și Tehnologie, un organism al Uniunii Europene. Eticheta EIT este un certificat de calitate care se acordă numai pentru programe educaționale excelente la nivel de masterat și doctorat.

Ca student al programului EIT RawMaterials Labeled, veți face parte din cel mai mare parteneriat european în materie de materii prime - cu peste 120 de parteneri de bază și asociați și 180 de parteneri de proiect din peste 22 de țări europene provenind din învățământul superior, din instituțiile de cercetare și din industrie. În calitate de student EIT Label, veți avea ocazia să faceți parte din acest parteneriat dedicat și campion și să contribuiți la obiectivul EIT RawMaterials de a găsi noi soluții inovatoare pentru a asigura o aprovizionare durabilă a materiilor prime în lanțul valoric - , minerit și extracție, prelucrarea mineralelor, reciclarea și dezvoltarea strategiilor de economie circulară.

EIT RawMaterials își propune să ridice o nouă generație de inovatori în Europa dotată cu spiritul antreprenorial necesar pentru proiectarea și furnizarea de soluții. De asemenea, veți avea șansa de a colabora la nivel internațional pentru a dezvolta soluții creative și durabile pentru a face presiuni asupra provocărilor resurselor și a societății.

Pe scurt, este o mare oportunitate de a deveni un schimbător de jocuri la nivel mondial, de a obține cunoștințele, abilitățile și experiența pe care angajatorii o caută în viitorii absolvenți și să devină parte a comunității studențești Label Academy RawMaterials.


EIT RawMaterials Programele etichetate vă oferă

 • Locuri de plasare a tezei de doctorat în cadrul companiilor europene de renume
 • Cunoștințele necesare pentru a deveni un expert într-o anumită disciplină de materii prime, împreună cu o imagine de ansamblu a întregului lanț valoric al materiilor prime
 • Mobilitatea europeană - studiu în cel puțin două țări europene
 • Programe inovatoare de "învățare prin practică", bazate pe provocări, care se concentrează asupra problemelor din viața reală
 • Apartenența la Comunitatea Alumni a Etichetelor EIT
 • Cursuri concepute pentru a stimula ideile de start-up la acceleratoare și incubatoare
 • Tururi de studiu și vizite la fața locului la companii și site-uri industriale
 • Noi modalități de învățare - cursuri online, realitate virtuală și augmentată și MOOC
 • Module de curs dedicate antreprenoriatului și competențelor de inovare
 • EIT RawMaterials Sprijin pentru inovație: concursuri de plan de afaceri, bootcamps de inovare, finanțare pentru semințe
 • Școlile de vară EIT RawMaterials și cursurile interdisciplinare


Sprijin financiar pentru studenți

Academia RawMaterials oferă burse de până la 9.000 EUR per student care doresc să urmeze un program de masterat, cu sprijin financiar suplimentar pentru implicarea studenților în conferințe, școli de vară și alte evenimente. Sunt disponibile alte oportunități de bursă pentru programele selectate prin intermediul organismelor naționale sau europene de finanțare.


EIT RawMaterials Association of Alumni

Un beneficiu major al studierii unui program EIT RawMaterials etichetat este calitatea de membru al exclusive EIT RawMaterials Alumni Association. Aceasta reunește participanții din întreaga gamă de activități EIT RawMaterials, inclusiv programe de masterat și doctorat, start-up-uri, concursuri de idei de afaceri și cursuri de dezvoltare profesională. Asociația se bazează pe diversele talente și experiențe din cadrul comunității EIT RawMaterials pentru a oferi membrilor săi oportunități de creare de rețele și de dezvoltare profesională nu numai în cadrul materiilor prime, ci și prin furnizarea de legături, prin intermediul EIT, către Alumni. Aceasta reunește colegii din comunitățile de inovare în materie de materii prime, climă, inovare, digital, alimentație și sănătate pentru a dezvolta soluții inovatoare pentru provocările societale și pentru a sprijini dezvoltarea profesională a membrilor săi.

Programe predate în:
 • Engleză

Această școală oferă și:

Address
Espoo, Finlanda
Address
Stolberg (Renania), Renania de Nord-Westfalia, Germania
Address
Delft, Olanda de Sud, Ţările de Jos
Address
Bordeaux, Nouvelle-Aquitaine, Franţa
Address
Darmstadt, Hesse, Germania
Address
Grenoble, Auvergne-Rhône-Alpes, Franţa
Address
Liège, Regiunea valonă, Belgia
Address
Metz, Grand Est, Franţa
Address
Luleå, Jud. Norrbotten, Suedia
Address
Freiberg, Saxonia, Germania
Address
Ghent, Flandra, Belgia
Address
Uppsala, Jud. Uppsala, Suedia
Address
Leuven, Flandra, Belgia
Address
8700 Leoben, Steiermark, Austria
Address
Trento, Trentino-Tirolul de Sud, Italia
Address
Milano, Lombardia, Italia