Citește Descrierea OficialăAvând în vedere studenții din țările în curs de dezvoltare și dezvoltate, din practică și din mediul academic, din medii juridice, tehnice și din alte medii educaționale, a fost clar că programul următor va trebui să fie cât mai cuprinzător. Astfel, Dr. Bludau și profesorul Straus și-au propus să identifice parteneri adecvați, cu credențe puternice în predarea dreptului proprietății intelectuale, dreptului în general, precum și economie și afaceri.

Au găsit Universitatea din Augsburg; Tehnologia Universität München; și The George Washington University Law School (Washington, DC).

În urma negocierilor extinse, Centrul de Drept pentru Proprietate Intelectuală din München ( MIPLC ) a fost inaugurat la o ceremonie de fondare pe 17 martie 2003. Cu cooperarea generoasă a Ministerului Bavariei pentru Știință, Cercetare și Arte, cei patru parteneri au reușit să câștige formal aprobarea Programului de Master „Proprietatea intelectuală și Legea concurenței” în timp record. În același timp, am fost ocupați să recrutăm facultăți din toată lumea, finalizând detaliile administrative ale programului și începem să facem publicitate pentru studenți.

Până în octombrie 2003, am fost capabili să atragem studenți din opt țări situate pe cinci continente. În august 2004, acești 13 studenți ai primei noastre clase au absolvit MIPLC , Universitatea din Augsburg conferind diploma de „Master of Law”. Primul nostru an universitar - în ciuda tuturor problemelor de dantură ale acestui nou efort ambițios - s-a încheiat cu succes. În al doilea an universitar, înscrierea noastră a crescut la 18 studenți din 13 țări. În plus, MIPLC LL.M. programul a fost selectat pentru a contribui la educarea ulterioară a șapte savanți ASEAN, care s-au alăturat programului pentru perioada de iarnă 2004/05 în cadrul programului ECAP II.

Până în 2008, am putut înscrie 30 de studenți pentru prima dată și am fost în mijlocul unui proces de acreditare care între timp a fost încheiat cu succes. Clasa actuală din 2013/14 conține 23 de studenți din 15 țări din Europa, America de Nord și de Sud, Africa și Asia.

Suntem îndatorați de numeroase persoane pentru contribuțiile lor critice la acest nou proiect. Încă de la început, liderii celor patru parteneri MIPLC au arătat angajamentul ferm față de această cooperare unică și au tratat problemele complicate cu pricepere și într-un mod flexibil.

Mulțumiri sincere sunt datorate în special profesorului Wolfgang A. Herrmann și Dr. Ludwig Kronthaler, președinte și (apoi) Kanzler al Technische Universität München; Profesorul Wilfried Bottke, regretatul președinte al Universității din Augsburg; Profesorul Michael K. Young, apoi decanul The George Washington Law School (Washington, DC) și profesorul Martin J. Adelman de GW Law.

Toate aceste persoane au contribuit la crearea MIPLC ca o puternică cooperare multi-parteneri. Mai mult, mulțumirile se datorează profesorului Thomas MJ Möllers de la Universitatea din Augsburg și regretatului Dr. Manfred Scholz, fost membru al consiliului nostru de administrație, care au asigurat împreună un sprijin important de finanțare din partea Gesellschaft der Freunde der Universität Augsburg eV

Nu în ultimul rând, profesorul Josef Drexl, acum președintele Consiliului de administrație al MIPLC , a contribuit la elaborarea Regulamentului de studiu și examinare la care sunt MIPLC toți studenții MIPLC .

Fără sprijinul lor și fără abordarea prietenoasă și utilă a Ministerului Bavariei pentru Știință, Cercetare și Arte, nu am fi putut începe niciodată LL.M. program în toamna anului 2003, la doar șase luni de la crearea Centrului.

Și, desigur, fără cei mai mult de 65 de membri ai facultății noastre, nu am fi fost capabili să creăm un program atât de divers și multifacetic. Nu în ultimul rând datorită angajamentului lor continuu cu programul MIPLC , lecțiile lor dedicate garantează calitatea educației MIPLC de MIPLC .

De asemenea, le mulțumim tutorilor noștri academici, care, prin desfășurarea sesiunilor de tutorat individual cu elevii lor, aduc o contribuție importantă la calitatea LL.M. program.

Pe această bază așteptăm cu nerăbdare dezvoltarea anilor universitari actuali și viitori și ne străduim să îmbunătățim continuu calitatea programului nostru prin creșterea și mai mare a interconectării cursurilor, prin adaptarea cursurilor la nevoile studenților și, nu în ultimul rând, oferind cursuri noi.

Programe predate în:
  • Engleză

Această școală oferă și:

LLM

Munich Intellectual Property Law Center MIPLC

MIPLC oferă o experiență cu adevărat internațională și interdisciplinară, datorită celor patru parteneri, facultăți internaționale și studenților din întreaga lume. ... [+]

Programul nostru

MIPLC oferă o experiență cu adevărat internațională și interdisciplinară, datorită celor patru parteneri, facultăți internaționale și studenților din întreaga lume.

Cu doar 38 de elevi (maxim) pe an, programul nostru este mult mai mic decât alții. Acest lucru garantează o interacțiune intensă între studenți, profesori și personal, precum și sprijin individualizat. Cursurile noastre sunt concepute special pentru programul nostru și pentru studenții noștri.

Programul nostru este:

Specializate și pe deplin acreditate, și intensivăPotrivit pentru absolvenți de drept și studenți cu alte medii deopotrivăPredate în întregime în limba englezăSistem multi-jurisdicțional, care acoperă tradițiile de drept civil și de drept comun și mai multe țăriDiverse cu o mare varietate de module de a alegeInterdisciplinar, discutând toate aspectele legate de IP din perspectivele economice legale și relevanteAplicabil, cu aspectele practice ale IP acoperite în simulări, studii de caz și internshipCompletat cu vizite de studiu la Oficiul European de Brevete și alte organizații de IP, o vizită de studiu opțională la Washington, DC, și conferințe și discuții clienților pe tot parcursul anuluiUn membru al rețelei EIPINSituat în IP Capital din Europa... [-]
Germania Munchen
Octombrie 2020
Engleză
La zi
1 an
Campus
Citiți mai multe în limba engleză
Munich Intellectual Property Law Center MIPLC
Address
Max Planck Institute for Innovation and Competition MIPLC Marstallplatz 1
80539 Munchen, Bavaria, Germania
Website
Număr de telefon
+49 (89) 24246-5321