UNICRI United Nations Interregional Crime and Justice Research Institute

Introducere

Citește Descrierea Oficială

Ce este UNICRI?

UNICRI este o entitate a Națiunilor Unite înființată în 1967 pentru a sprijini țările din întreaga lume în prevenirea criminalității și facilitarea justiției penale.

Crime este o preocupare comună atât pentru guvernele și cetățenii de pe tot globul. Ca crima devine din ce în ce internaționalizat, noi forme de criminalitate apar, și spread-urile de crimă organizată, răspunsurile naționale și cooperare internațională sunt necesare în domeniul prevenirii criminalității și justiției penale. UNICRI sprijină guvernele și comunitatea internațională în general, în abordarea amenințărilor penale la pacea socială, dezvoltare și stabilitate politică. UNICRI este mandatat pentru a ajuta organizațiile interguvernamentale, guvernamentale și non-guvernamentale în formularea și implementarea politicilor îmbunătățite în domeniul prevenirii criminalității și a justiției penale. Obiective UNICRI sunt:

pentru a avansa înțelegerea problemelor legate de criminalitate; pentru a favoriza doar și sistemele de justiție penală eficiente; pentru a sprijini respectarea instrumentelor internaționale și alte standarde; pentru a facilita cooperarea internațională de aplicare a legii și asistență judiciară.

UNICRI este condusă de un Consiliu de Administratie format din experți eminenți. Personalul acoperă o gamă largă de expertiză în managementul de cercetare, formare, cooperarea tehnică și documentare, și sunt susținute de consultanți cu înalte calificări selectate în funcție de cerințele proiectului.

Ce face UNICRI

Programele UNICRI au ca scop de a promova național încrederea în sine și dezvoltarea capacităților instituționale. În acest scop, UNICRI oferă o facilitate de one-stop, oferind expertiză de înalt nivel în prevenirea criminalității și probleme de justiție penală. Cooperarea tehnică este îmbunătățită prin utilizarea de cercetare orientate spre acțiune pentru a ajuta la formularea de politici îmbunătățite și programe de intervenție concrete. Instituțională și de formare la locul de muncă a personalului de specialitate fac parte integrantă a activităților UNICRI.

Domenii de acțiune

Cu mai mult de 40 de ani de experiență, UNICRI-a structurat programele sale de lucru și modul de operare, în scopul de a fi mereu receptiv la nevoile comunității internaționale.

Programele UNICRI se concentreze pe diferite zone, cu scopul de a crea și testa abordări noi și holistice în prevenirea criminalității și promovarea justiției și dezvoltării. UNICRI joacă un rol important în ceea ce privește nise specifice și sprijină activitatea altor organizații internaționale, prin serviciile sale specializate și avansate. Prioritățile actuale ale Institutului includ:

Chimic, atenuarea biologice, radiologice, nucleare și riscurile; Cyber-crime; Traficul ilicit de metale prețioase; Crimess de mediu; Securitate urban; Securității în timpul evenimentelor majore; De combatere a terorismului; Abordarea problemelor de gen în abuzul de droguri și de tratament; Violența în familie; Protecție a populației vulnerabile și victime; Justiției juvenile; Drept Penal Internațional.

Cine suntem

UNICRI a fost stabilit de către Consiliul Economic și Social (ECOSOC) în urma Rezoluției 1086, care a solicitat o extindere a activităților Națiunilor Unite în prevenirea criminalității și justiției penale. Institutul este o instituție autonomă a Națiunilor Unite, și este în prezent condus de statut adoptat de ECOSOC cu Rezoluția No.1989/56 din 24 mai 1989. UNICRI funcționează în cadrul de prevenire a criminalității Națiunilor Unite și Justiție penală Programul Rețelei. Institutul desfășoară activități de cercetare și de formare orientate spre acțiune și implementează programe de cooperare tehnică. Acesta are ca scop de a ajuta guvernele și comunitatea internațională în general, în abordarea amenințărilor penale la pacea socială, dezvoltare și stabilitate politică și în promovarea dezvoltării de doar și sistemele de justiție penală eficiente.

UNICRI susține formularea și implementarea politicilor îmbunătățite în domeniul prevenirii criminalității și a justiției penale, promovarea încrederii în sine național, precum și dezvoltarea capacităților instituționale. Institutul lucrează pentru a avansa înțelegerea problemelor legate de criminalitate, de sprijin respectul pentru instrumentele și standardele internaționale. Aceasta facilitează schimbul și diseminarea de informații, cooperarea în domeniul aplicării dreptului internațional și asistență judiciară.

Structurile UNICRI activitățile sale pentru a satisface nevoile identificate ale statelor membre. Activitățile sale de programe apar din prioritățile identificate de Prevenire a Criminalității și Justiție Penală Comisia anual de ONU. Prioritățile actuale ale Institutului includ, printre altele, activități legate de crima organizată, reforma sistemului judiciar, dreptul penal internațional, justiție juvenilă, de securitate și de combatere a terorismului, securitate mare eveniment, securitate urban, corupție, protecția victimelor, violența domestică, contrafacerea, criminalitatea informatică, crime împotriva mediului, și probleme de gen în abuzul de droguri.

Institutul este condusă de un Consiliu de Administratie format din experți eminenți din diferite țări.

Această școală oferă programe în:
  • Engleză

Vedea LLM » Vedea Diplome Postuniversitare »

Programe

Această școală oferă și:

LLM

Maestru Al Legilor (LL.M.) în Criminalitatea Transnațională și Justiție

Campus Cu normă întreagă 1 an November 2018 Italia Turin

Master of Laws (LL.M.) în criminalitatea transnațională și justiție este conceput special pentru tinerii profesioniști și absolvenți de facultate care doresc să se specializeze în domeniul dreptului penal comparat, dreptul umanitar, legislația privind drepturile omului, crime transnaționale și justiția de tranziție. [+]

LLM Prezentare generală

Master of Laws (LL.M.) în criminalității transnaționale și justiție este conceput special pentru tinerii profesioniști și absolvenți de facultate care doresc să se specializeze în domeniul dreptului penal comparat, dreptul umanitar, legislația privind drepturile omului, crime transnaționale și justiția de tranziție.

În funcție de fundal fiecărui elev și interes, programul este ideal pentru o carieră în sectoarele juridice și politice, atât la nivel național și internațional, precum și alte studii academice.

Printr-o combinație de cursuri, seminarii și exerciții practice elevii selectate vor dobândi:

cunoștințe aprofundate privind aspectele teoretice și practice legate de investigarea și judecarea crimelor internaționale și încălcări ale drepturilor omului; înțelegerea generală a funcționării tribunalelor penale internaționale, instanțe speciale și hibride și moștenirea lor către instanțele naționale; familiarizarea cu principiul statului de drept și înțelegere aprofundată a proceselor interdisciplinare și mecanismelor legate de justiție de tranziție și reforma justiției în situații post-conflict și țări în tranziții; perspective unice în politicile și instrumentele Națiunilor Unite, alte organizații internaționale, precum și organismele naționale pentru prevenirea, cercetarea, controlul și sancționarea crimelor transnaționale, cum ar fi corupția, contrafacerea, criminalitatea de mediu, traficul de migranți, terorismul și traficul de persoane . ... [-]

Videoclipuri

UNICRI at a glance